top of page

Nyheter 2014

31 desember

2014 har vært et flott år med mange gode minner. Vi hadde en fantastisk vinter og en helt formidabel sommer med opphold og temperaturer vi bare kunne drømme om :-) Miss-L, Tibra, Joleen og Windekind har fått nye hjem og Sum Sum som jeg har leaset av Bjørn Roar dro hjem igjen i høst. Islandshesten Eir ble kjøpt tidlig i vår for at mor skulle kose seg litt ekstra på hesteryggen, noe jeg har savnet siden guttene kom til verden. Ayleen ble kjøpt tilbake og siste tilskudd er Midsummer Magic fra Shetland. I mars dro jeg avgårde med 2 hingster til Starum, egenavlede Sævelunds Willem som ble kåret som eneste 3åring med god kritikk og lovord :-) Og 19år gammle HRE Zetland som fikk 2pr. Strålende fornøyd :-) I mars mistet jeg desverre Hesseldals Caramel av kolikk, hun var drektig med Victorias Brown Gypsy, en hoppe som kommer til å bli dypt savnet i flokken. I april begynte føllingsesongen og nærvene var i høyspenn etter mye tragisk i 2013. 5 velskapte og nydelige føll ble født, 3 hopper og 2 hingster. Jeg valgte i år å bedekke 3 hopper, Penny som jeg leaser, Vackra og Tsarina.Sævelunds Ayleen ble vist på hoppeutstilling og ble 3pr og Sævelunds Marshall fikk sin unghestsløyfe. På NPA show i Isfjorden ble Sævelunds Willem Res.BIS og Res.Unghestchampion. Sævelunds Pin Pin ble beste føll og Sævelunds Jarl ble Res.Beste Føll. Det skal også nevnes at det var utrolig mange gode Pinocchio avkom som utmerket seg i ringen og endte opp som klassevinnere, det gleder en hingsteeier :-D

Da gjenstår det bare å ønske alle mine kunder og leietagere et riktig godt nyttår!! Håper 2015 blir fyllt med masse lykke, glede og gode minner :-)

28 desember

På grunn av endret jobbsituasjon må jeg redusere flokken litt og har lagt ut flere flotte ponnier på salgs siden. Ta en titt og se om du kan finne en helt spesiell som er akkurat hva du er på jakt etter :-) Vi kan være behjelpelig med transport enkelte strekninger.

17 desember

Stigur har vært her og beskjært ponnihover slik at de er fine og freshe til jul, ny runde på ny pulje rett over nyåret :-)

28 november

Brunatwatt Midsummer Magic ankom sverige tirsdag 25 november etter flere uker på reisefot fra Shetland..Hun ble sendt videre med transport nordover og jeg var i dag og hentet henne hos min venninne Eivor Meisingset på Tingvol. En vakker hoppe av linjer jeg har ventet lenge på å kombinere i min avlsplan :-) Formen hennes er ikke helt på topp etter den lange reisen så hun skal stå på oppstalling i en periode fremmover.


10 november

Tindra er påbegynt temming og i dag hadde hun første økt i rundpaddok med sal og hodelag. Oppførte seg så fint og hadde god fremdrift. Jobbet mye med ettergift og hun lærer svært fort. Foreløbig viser hun kun trav. Tror dette blir en trivelig ridehest med tiden :-)

20 oktober

Da er dagen kommet for at Sum Sum reiser hjem igjen til Shetland, sitt moderland.. Først noen uker hos Eldrid, før ferden går videre til Sverige med båt videre til Shetland. Regner med at hun er på shetland om ca 1 mnd. Takk så mye for lånet og tilliten Bjørn Roar Larsen :-) Sum Sum er en dronning med stor D og i løpet av disse 2 årene har jeg lært henne godt å kjenne på både godt og vondt :-) Hun har også gitt meg en vakker og meget lovende svart hoppe etter Pinocchio som jeg gleder meg til å følge videre, håper hun blir minst like vakker som sin mor og far :-)

16 juli

sommeren er i full sving og vi har finevær og temperaturer vi knapt har opplevd før, HÆRLIG! Hestene koser seg også og nyter late dager på beitet. Alle tre hingstene har hopper på besøk og synes det er helt greit :-) Selv bedekker jeg bare 3 hopper i år, da det ser ut som at jeg beholder alle 5 føllene fra i år. Jeg har lagt opp til en litt roligere sommer med mindre hester som leier plass og mindre hopper utenfra til bedekning hos hingstene. Til og med stallen er helt tom!! Kjenner det er godt etter mange år med fullt kjør på sommeren, så i år blir det mer kos med barna og småutflukter hit og dit :-) Snart skal Ayleen settes igang igjen og klargjøres mot hoppeutstilling første helgen i sept. Også må jeg legge en plan for hvem jeg skal vise på NPA show i Isfjorden og ev i Trondheim.

9 juli

Windekind er solgt og det gleder meg at hun kommer til et stabilt og godt hjem som jeg tidligere har solgt ponni til. Gratulere så mye med en supertrivelig ponnidame med et hjerte av gull og lyke til videre med henne :-)

2 juli

Tsarina fikk på formidagen i dag ei lita søt svart hoppe etter Gypsy. Jeg er så lykkelig at jeg kan ikke få sagt det nok ganger :-) Etter 3 hingster i mitt eie så syntes jeg at NÅ var det på tide! Denne hoppen har jeg store forventninger til og jeg gleder meg til å se henne vokse og bli stor :-)

29 juni

Tsarina sin 4års datter Grytas Beatrix ble i dag 2pr 1kv. Gratulere så mye til eier og oppdretter Dagmar Falkenstein.

25 mai

Da er alle hestene komt seg på beite og alle vinterbeitene og stallen er helt tom, litt rart med veldig godt!

19 mai

Vacra fikk i natt en stort svart hingst etter Pinocchio, alt er bare bra med "mor og barn" og om noen dager skal de få komme ut til resten av flokken. Vacra skal i år bedekkes med HRE Zetland og slippes på føllbrunst :)

12 mai

Windekind ble slapp etter følling og mistet matlysten.. Var rett og slett ikke på topp. Melkeproduksjonen gikk ned og i frykt for at den skulle forsvinne og at lille Bono ikke skulle få i seg nok så begynte jeg å lete etter amme. Tok med Bono til Måndalen hos Ragnhild Ruud for å prøve hos Evita som hadde føllet for noen uker siden og jammen det så var det ikke en eneste sur mine. Hun tok Bono til seg med en gang!! For en enestående hoppe. Evita og hennes biologiske føll ble med tilbake til Vestnes og hun fungerer nå som fullverdig mor til de begge. Krysser fingrene for at det fortsetter slik og at alt går bra :-)

5 mai

Windekind virket litt tusp i går kveld så jeg bestemte meg for å ta henne inn til oppsyn. Svaret kom i dag tidlig når en liten brun tass sto ved henens side :-) En fin langbent brun hingst! Litt lite utviklet og medtatt etter fødselen da han kom en mnd før tiden, men er frisk og fin etter omstendighetene :-) Hingsten skal hete Sævelunds Bono.


3 mai

Miss-L har fått ei lita brun hoppe etter Pinocchio. Miss-L er solgt til en koslig familie på Tingvol og føllet skal hentes hjem igjen hit ved avvenning :-) Den lille hoppen har fått navnet Sævelunds Mayfair <3

Villemo er utleid til Iselin Trætthaug i trøndelag som skal låne henne til avl sesongen 14/15. Villemo skal bedekkes med Gypsy og det blir nok en spennende kombinasjon :-)


28 april

Stigur har vært her og tatt hovstellet på en del ponnier før beitesesongen starter, godt med alt som er gjort og om ikke mange ukene er alle ponniene sluppet på beite, våren er endelig her :-)


25 april

Bedekningsesongen er i gang og Penny er først ut med sin sommerflørt Zetland <3


20 april

10 dager på overtid kom endelig årets første føll! En vakker svart hoppe etter Sum Sum og Pinocchio, jeg er så fornøyd med resultatet :-) Den lille frøknen er svært tillitsfull og har fått navnet Sævelunds Pin Pin etter sin far :-)

30 mars

Årets hingstekåring er vel overstått og med strålende resultater :-) Hingstene oppførte seg etter boken og gjorde akkurat det de fikk beskjed om :-) 3års hingsten Willem e. Pinocchio u. Tsarina ble kåret 1kv med poengene 8-8-8-8-8. HRE Zetland på 19år fikk sin 2pr med poengene 8-8-8-7-8. Som vanlig en super helg sammen med mine ponni venner og en ekstra takk til Preben og Jørgen som er verdens beste groom og tok så godt vare på guttene mine :-)

17 februar

Hestetannlege Per Einar Pedersen har vært her igjen og tatt tennen til noen av hetsene på stallen, godt å være ajour på slike viktige ting :)

9 februar

Joleen er solgt og dro til sin nye eier på sunnmøre i dag. Ønsker de masse lykke til videre :-)

8 februar

Sævelunds Ayleen har flyttet tilbake hit igjen, det var utrolig godt å se henne igjen etter 4år i nord. Hun har utviklet seg fint, men er kanskje noe spe. Planen er at hun skal hun vises på hoppeutstilling august i år, så da er det bare å starte treningen :-) Ayleen er helsøster til Mirakel ( Susanna x Pinocchio)

5 februar

Tibra er solgt tilbake til sin oppdretter, dette var ikke et planlagt salg da vi hadde sett for oss å ha Tibra i mange mange år, men å se hvor mye hun savner den hesten og den fantastiske kjemien de har ilag gjør at hjertet mitt ikke klarer å si nei.. Hun har hatt Tibra i alle sine 15år før hun brått måtte selges. Nå har de funnet hverandre igjen og jeg kan rett og slett ikke skille de igjen. Tibra skal fortsatt stå oppstallet her, så jeg får fotsatt sett henne hver dag heldigvis :-)

2 februar

Kjørte Willem til Isfjorden hos Preben hvor han skal trenes videre mot kåringen. Willem trenger litt miljøforandring og ekstra oppfølging da han er tøff gutt utenpå, men veldig usikker innvendig. Så om utviklingen fortsetter i posetiv retning så blir det kåring, men vi tar en endelig vurdering ved månedskifte feb/mars. I mellomtiden får jeg fokusere på å få klar Zetland og siden han begynner å bli i så godt hold kan det hende vi satser på en full premiering med bruksprøve :-)

27 januar

I dag har veterinær og hestetannlege Per Einar Pedersen vært her og gått over Willem og Zetland som skal til kåring samt noen av de andre hestene på stallen. Jamt over så var det lite problemer og lite korrigeringer. Flinke hester som sto i ro :-) Per Einar kommer tilbake igjen og skal ta en ny pulje om noen uker.

25 januar

Gratulere så mye til Iselin og Victorias Brown Gypsy med fantastiske resultat på NPA Show i Trondheim i dag! Iselin Showet Gypsy helt fram til Res.Bis tittelen med poengene 9-8-8-8-8 og komentare: Hingst av meget god type, pent hode, bred ansatt hals, god skulder, god dybde, velformet kryss, rettstilte bein, ledige gode bevegelser! Gypsy solgte jeg til Iselin høsten 2013 og dette var deres første show sammen, kjempegøy! Jeg har en lovende og meget flott 1års hoppe etter Gypsy og venter 2 føll etter han denne våren, gleder meg :-)

20 januar

I dag dro Miss-L til sin nye eier på Tingvoll, bare noen timer unna. Håper de får like stor glede av denne hærlige ponnien som det vi har hatt, vi kommer virkelig til å savne prinsesse gullhår og hennes trygge og gode personlighet. Miss-L er drektig og føllet skal jeg hente hjem igjen ved avvenning.

Gratulere så mye til Ingrid og familien med ny ponni og lykke til videre :-)

12 januar

Min faste hovslager Stigur har vært her å skodd Tibra og beskjært en hel hau med ponnier, utrolig godt med allt som er gjort :-)

2 januar

Nyttårs forsettet for Stall Sævelund må i år være å bli flinkere til å oppdatere dere trofaste følger :-) For det er ikke det at det ikke skjer noe her hos oss, tvert imot :-) Dagene er lange og fylt med mye fart og spenning og i 2014 skal jeg prøve å få det ned på siden her slik at dere kan følge oss litt tettere.

Jeg er godt i gang med planleggingen av årets bedekninger, men først må jeg gjennom en kåring med to hingster for å se om planene kan realiseres :-) Zetland og Willem skal vises om alt går etter planen.

I fjor høst bygget vi ny stall og det gjorde hverdagen min mye lettere med å få inn treningshester og div unghester,og iløpet av denne uken blir endelig lufte paddockene ferdige.

Godt nyttår til alle mine ponnivenner der ute :-)

bottom of page