top of page

Birgitte:

Født og oppvokst i Ålesund. Utdannet på Gjermundnes Landbrukskole hvor jeg gikk naturbruk med hest som fordypning. Ble etter fullført skolegang boende på landet for å dyrke min store lidenskap og interesse for hest og gårdsdrift.

I 2017 tok jeg opp igjen studiene og ble i 2019 ferdig utdannet Agronom ved Gjermundnes vgs.

Vi driver med ammeku og avl og oppdrett av Shetlandsponni. Mitt formål med avlen er å avle allsidige bruksponnier med et godt eksteriør, en sterk kropp, kraftige ben med god leddmarkering, et flott hode med uttrykksfulle øyner, bra lynne og flotte bevegelser. En hårpryd er heller ikke å forakte! Jeg er opptatt av at ponniene våres skal yte like godt i show ringen som i bruk for store og små!

Både hoppene og hingstene som brukes i avl har det jeg mener en shetlandsponni skal ha og vil føre vår avl i riktig retning mot de mål jeg avler etter. Men jeg er også opptatt at å "fornye" oss og føre nytt/gammelt blod inn i linjene.

Vi får flere føll hvert år og noen av disse vil være til salgs, de eldre ponniene kan også vurderes solgt ved spesiell interesse. Vi legger vekt på at ponni og eier skal gå godt ilag ved salg.

Vi legger stor vekt på ponniens naturlige behov og alle får vokse opp i flokk med jevngamle dyr og nyte livet ved å gå på full utegang, for å kunne være mest mulig hest. En flokk for hopper og en flokk for hingster, vallakene fordeles litt etter hvor de går best. Hestene har store fine beiter med mye skog og le, de får fri tilgang på grovfor, vitaminer, mineraler og salt. Hoppene har temperert vann om vinteren.

Vi har to gutter, Alexander f.2007 og Eirik f. 2010. To aktive gutter som gjerne er med i fjøsen og hjelper til med hest og kyr.

Juli 2015 giftet vi oss i Borgund Kirke i Ålesund og ble mann og kone.

Erling:

Født og oppvokst her på gården. Har hele livet vært intr i motor og er utdannet bil og motorsykkel mekaniker med verksmester papirer og har totalrenovert det gamle grisehuset hvor motorsykkel firmaet hans Pro Speed holder hus. Han driver også webshopen wreckbike.no som baserer seg på brukte motorsykkeldeler. En flink pappa og en fantastisk god mann!

I 2004 tok Erling over gården og la om drifta fra melkeproduksjon til kjøttproduksjon og ammekubesetning. 2 år senere var jeg inne i bildet og tok del i driften. Vi driver med rasen Charolais og huser ca. 30 ammekyr. Gården vår er ca. 400mål som består av dyrka mark og litt skog.

Vi holder til på Furland/Ny jord i Vestnes kommune som ligger midt mellom Ålesund og Molde.

Vi boltrer oss i nydelig natur, med kort vei til sjø og fjell og flotte turveier for en hver smak..

bottom of page