top of page

VACKRA

NPA 4575

Født: 07.06.1997

Farge: Rød med bliss

Høyde: 104cm

Premiegrad: 2pr 1kv

Vackra er en voksen og bestemt dame med massevis av personlighet. Hun er en fantastisk bruksponni og kan brukes til ridning, kjøring i skog og mark og på travbanen. Hun er snill med hingst og gir lette og ukompliserte føllinger. En veldig god mor! Før Vackra kom til norge ble hun Diplomhoppe og SUCH i Sverige. Hun har også prestert godt både på show og utstilling her i Norge også med opp til 43 poeng.

Far til Vackra er Bravo v.Spuitjesdom som de fleste har hørt om. Han er AB premiert, BIS- vinner og utstilt med opptil 43 poeng. Han har meget gode avkom, deriblandt 2 godkjente hingster og flere høyt bedømte hopper med BIS, GULL og Elite med opp til 43 poeng etter seg i Sverige. Samt 6 2pr hopper i Norge. Han vant den Store Hingstligaen i Sverige 2001 og den Lille Hingstligaen i 2002. Bravo ble desverre avlivet oktober 09 pga helseproblemer, han ble 22år gammel og vil bli sårt savnet i avlen!!

Mor Almnäs Verry har avlet 13 føll og hennes avkom har masse av tittler og belønnes med 44poeng flere ganger. Verry selv er diplomhoppe samt ELITE og hun er til og med tildelt SSS "förävringsdiplom". Verry har også vunnet BIS. Av hennes avkomm er fem stk importert til Norge og fire av de har fått en 2pr. En av hennes døttre Verona har flere BIS tittler hvorav en på Riksutstillingen 1999 i Mariestad med 44 p.

Vackras mormor Kerry v. Bunswaard er født på det berømte Bunswaard stutteriet i Holland. Hennes far er den berømte Wells Fireman som på den tiden var den ledende farshingsten i fuxavlen. Kerry er mor til bla.Teresia som har gitt de berømte hingstene Capone-Fire, Kanteborg Sprite og Kanteborgs Seagram.

Avkom:

2002: Vigor, rød hingst e. Utrol

2003: Bambi, rød hingst e. Utrol

2008: Valdemar, svart vallak e. Skattens Creol

2009: Gamleskolens Veslemøy, svart hoppe e. Skattens Creol

2011: Gamleskolens Villemo, rød hoppe e. Sack

2013: Sævelunds Vinjar, rød hingst e. Menno vh Aegtherhuus.

2014: Sævelunds Jarl, sort hingst e. Pinocchio

Vackra bedekkes i 2014 med HRE Zetland

Vackra er en super bruksponnni i tilegg til sine avlsegenskaper

Vackra med føllet Villemo

bottom of page