top of page

Nyheter 2018

20 desember

Ønsker alle våre venner og kunder er God Jul og et Godt Nyttår! Vi gleder oss til å ta fatt på 2019 med nye spennede eventyr.


22 november

Da var beitesesongen offisielt over. Alle ponniene har i dag vendt mulen mot vinterbeite og vinterforing. Nå kom frosten for fullt og vannet har fryst så da må man si seg fornøyd med tidenes lengste beitesesong. Ponniene er rund og god og klar for en forhåpentligvis tørr og fin vinter. Nå står parasittbehandling, hovpleie og registrering av føll på planen og satser på at alt er unnagjort iløpet av neste uke.


10 november

Sævelunds Diesel har dratt og er på vei til Karmøy, gratulere så mye til ny eier med en ung og lovende hingst. Gleder meg veldig til å følge utviklingen videre.

Høsten strekker ut og alle ponniene går fortsatt på beite og nyter lange dager og gress. Deilig! Hjelper på forsituasjonen å strekke ut beitesesongen, men nå skal vi sakte begynne å vende de på noe grovfor siden næringsinnholdet begynne rå bli noe snevert i gresset. Ikke at de lider noen nød med tanke på holdet og er fortsatt i overkant rund i kantene ;)

Utegangen er klargjort og gammel møkk er gravd vekk og ny deilig flis er kjørt på.


4 november

Sævelunds Diesel ble solgt tidligere i sommer og nå nærmer tiden seg for avreise. I dag ble han sammen med mamma Daisy innlosjert på stall og skal begynne å vende seg til å være uten mamma på natten. Diesel er en stødig og tøff kar, så vi vil tro at han tar dette på strak hov ;) Alltid litt vemodig når de unge håpefulle skal forlate redet, men da er det ekstra godt å vite at han kommer til 5 stjerners hjem :)


24 september

Hingstekåringen på Starum er vell overstått og med meg på turen denne gang var det 4års hingsten Sævelunds Jarl e. Pinocchio som skulle i ilden! Stor, flott og maskulin hingst :) Har lenge vært noe spent på hans høyde og har målt han sikkert 15 ganger for å være helt sikker, og med 106.5 i mankehøyde så var det akkurat innafor det ;) Til tross for at han er så høy har det ikke gått på bekostning av rasetypen da han er veldig harmonisk og fin i kroppen.

Jarl gjorde en god figur og oppførte seg stort sett veldig pent til å ikke har vært på så mange utstillinger ennå. Gleden var mildt sagt STOR når dommerene leste opp poengrekken 10 - 9 - 8 - 8,5 - 9 og kunne meddele at Jarl har i dag fått 1pr og stillt som nr 1 i kvalitet :) Det er noe helt spesielt med eget oppdrett og tårene satt løst. Når det man jobber med gir så gode resultater, ja det kan ikke beskrives med ord :) Jarl er nå den 3dje 1pr hingsten jeg viser fra mitt oppdrett, det kan jeg faktisk være stolt av! :)


Hjem igjen fra Starum hadde jeg tom hestehenger, en merkelig følelse.. Jarl ble uken før kåringen solgt til Kristiansand hvor han skal fungere i sporten som ride og trav ponni, noe som vil passe han helt perfekt med tanke på hans størrelse, lynne og gode steg :)

Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen og følge med denne ekvipasjen videre! Masse lykke til med Jarl, Malin og Jonas :)


24 juli

Da er Internasjonal Shetlandsponni Show over for denne gang.. Et flott arrangement, flotte ponnier og ikke minst hyggelige folk :) Startet kjøringen onsdags ettermiddag og tok båten fra Larvik til Hirtshals 08.00, fremme ca 15.00 på showground i Herning. Fikk erfare at Willem ikke reiser like godt som pappa Pinocchio, litt stresset og problemer med avføringen, men noen kg med epler og gullerot gjorde susen natten etter ankomst :) Siden vi ikke skulle i ringen før søndag hadde vi god tid til å få slappet av å strekke på bena noe som var en kjempefordel :)

Søndagen kom og Willem oppførte seg eksemplarisk i ringen, makan til snill hingst med kaldt hode, lar ikke konkurentene vippe han av pinnen ;) Willem sto som nr 2 i sin klasse, bak den absolutt fortjente vinneren Vihrsgaarden Pearl-Platou!! Videre til Championatet sto han som Reserve Champion Black Standard Senior og i neste Championat ble han Reserve Champion Standard Black! Er mer en fornøyd med hans resultater denne helgen og det er en ære å vise sitt eget oppdrett på en slik stor utstilling, i alle fall når han viser en slik god figur på sitt første utenlandske show! Men Willem var ikke det eneste avkommet etter Pinocchio denne helgen. Eivor Meisingset hadde med seg Nistuas Bonita på 6år som startet i farged medium klasse. Ble nr 2 i sin klasse med GULL! Gikk videre til Championatet, men gikk der desverre ut. Meget flott fremført og fikk vist gode bevegelser!

Vi fikk med oss hele showet helt til endes før vi måtte kaste oss i bilen for å komme oss på veien mot Hirtshals igjen for å nå båten som skulle gå 22.15. heldigvis noen timer søvn på båten, men det ble en lang natt og mange mil med lav fartsgrense, humpete og svingete veier i motsetning til Danmark som vi nå hadde blitt litt for godt vant til ;) Ponniene reiste forøvrig godt på hjemturen uten noe kompikasjoner :D

Neste arrangør for Internasjonal Shetland Pony Show er Frankrike 2020 og jeg er veldig spent på hvor i landet de velger å avholde arrangementet ;) Men jeg tar høyde for å delta med ponni og har allerede et par i tankene ;)


10 juli

Det merkes at Internasjonal i Danmark nærmer seg.. Mye som skal på plass og en ponni som fortsatt har noen kilo for mye på magen ;) Men vi skal nok bli klare og bruker de siste 7 dagene på å legge inn finpussen. Til helgen begynner vaskingen av både ponni og utstyr samt pakking av det som skal være med. Ser også ut som at været er på vår side og at vi får noen varme dager i Herning :) Meldte på 2 ponnier for å ha en i backup i tilfelle skade ect, men det er nå bestemt at det blir Sævelunds Willem 7år e. Pinocchio som skal på tur å vise hva Stall Sævelund jobber med :)


5 juli

Ultralyd med Daisy i dag og hun er allerede 1mnd på vei og antatt termin ca 15 juni

21 juni

Da er de to første hoppene konstantert drektig med UL. Mor og datter Tsarina og Grace er begge ca 5 uker drektig med termin ca 25 april 2019. Begge er parret med HRE Zetland. De er nå sluppet sammen med de andre hoppene og unghestene. Ny runde med ultralyd om 1 eller 2 uker for å skjekke Daisy, Vienna og eventuelt Mayfair.

16 juni

En fantastisk dag på Oppdal er vell overstått :) Dagen startet med hingsteføllet Sævelunds Diesel e. Sævelunds Wolfgang u. Merkisayre daisy som ble Beste Føll og endte opp som Res.Unghestchampion! Virkelig gøy! Merkisayre Daisy sto som nr to i sin klasse og fikk 2pr 2kv med poengene 9-8-8-7,5-8. Cassindilly Vienna sto som nr 2 i sin klasse og fikk 2p 2kv med poengene 9-8-8-7,5-8. Helt til slutt på dagen var det egenavlede Sævelunds Mayfair e. Pinocchio som også sto som nr to i sin klasse og fikk 2pr 2kv med poengene 9-9-8-7-8,5. Knappe halvt poeng fra 1pr, noe surt, men forventningene og målet med dagen var en god 2pr så jeg er veldig fornøyd med dagen :D Takk til arrangører og gode ponni venner for at dagen ble helt topp og gratulerer så mye til alle sammen med jamnt over veldig gode resultater. Gøy å se så mye ponnier sammlet med høy kvalitet!


13 juni

1. slåtten er vell ferdig og allt foret er høstet på ts 70% ca. En god del lavere avling i år pga tørken og varmen vi har hatt, men kvaliteten er god og fortørkingen var det ingenting å si på i år ;) Både hest, sau og kyr går på beite så det merkes at det er noe roligere dager hvor man kan ta fatt på andre forefallende ting i fjøs og hjem.

I fokus nå, er offisiell unghest og hoppeutstilling på Oppdal nå førstkommende lørdag. I hengeren tar jeg med meg Daisy og hingsteføllet Diesel, Mayfair og Vienna. Så dagene fremmover består av vasking, shining, mønstring og pakking :)


25 mai

De siste 4 årene har vi holdt igjen på antall føllinger på Sævelund, men i år har vi bestemt oss for å klaske til å slipper 6 hopper til hingst.

Daisy og Vienna går med Willem og er allerede bedekt. Tsarina, Grace og Mayfair går med Zetland og der er også alle bedekt. Midsummer Magic skal til Wolfgang og slippes sammen med han nå denne helgen. Spennende kombinasjoner og vi gleder oss allerede til neste vår med babyboom!

23 mai

Da er det avgjort og fristen til internasjonal utstilling har gått ut! Ut på tur skal 7års hingsten Sævelunds Willem e. Pinocchio u. Tsarina v.Stal Break of Dawn. Willem er stillt ut med 46 poeng på det meste og er 1pr 1kv. Han har vært 2 ganger Res.Unghestchampion og 2 ganger Res.Best in Show. I 2016 ble han Årets Ponni Senior og Årets eksteriørponni på NPA Finalen på Stav! Har også meldt en reserve i tilfelle noe ikke skulle gå som planlagt, det er 4års hoppen Sævelunds Pin Pin e. Pinocchio u. Almnas Sum Sum. En meget lovende unghoppe som skal vises til premiering i høst og settes inn i avlen neste år.

Nå gleder vi oss til Danmark og på turen reiser vi sammen med Eivor Meisingset med Nistuas Bonita og Iselin Træthaug med Træthaugs Silja.

22 mai

Ei vakker lita brun tulle kom gående sammen med mamma Midsummer Magic i dag tidlig på beitet. Skjekket de rundt kl 23.00 i går, men ingen tegn til følling. Alt har gått veldig bra og det er en sterk og fin hoppe som skal beholdes. Endelig en hoppe etter HRE Zetland, dette har jeg ventet lenge på :) Føllet har fått navnet Sævelunds Darling

14 mai

Vi forbereder oss på beiteslipp og før helgen begynner er planen at alle ponnier skal være på beite. Derfor har Stigur vært her i dag og beskjært høver på 13 ponnier. 1 tok jeg selv og det var det ryggen klarte ;) Deilig når alle har nyflidde høver og børstet man og hale. Ikke minst få kvittet seg med litt vinterpels.

10 mai

I går ble Willem sluppet på beite til Daisy, så får vi se om det blir noe romanse på føllbrunsten. Vienna er også sluppet, men har hatt problem å ta føll så vi har bestemt å håndbedekke for å ha god kontroll på gangen i brunstene før vi eventuell gjør videre tiltak. Ellers har vi hatt nydelig vær de siste dagene og gleder meg til å slippe flere og flere ponnier på beite :)

27 april

I dag sto det et fiks ferdig flott lite hingsteføll ved siden av Daisy. Hun har vært et mysterium å forstå seg på når det kom til føllingstegn og jeg har klødd meg i hodet mange ganger :) Hingsteføllet er førstefødte etter egenavlede Sævelunds Wolfgang, noe som er ekstra stas :) Gleder med veldig til å bli bedre kjent med denne lille håpefulle :) Navnet er Sævelunds Diesel og vurderes solgt til et godt hjem!

17 april

Endelig vår!! Hestene slipper ekstremt mye pels for tiden og de nyter late dager i det deilige været vi har hatt siste tiden. Mirake dro i påskeferien til sin nye eier i Lier, håper de får like mye glede av denne fantastiske hoppen som vi har hatt. Det merkes at hun er vekk fra flokken, mer sosial og snill ponni skal man lete lenge etter :) Det sparker i babymagene og Daisy skulle være like rundt hjørnet med termin i disse dager. Midsummer sitt føll ventes ikke før mai/juni. Vienna tror jeg nok er tom, så må få tatt den ultralyden som jeg har planlagt så lenge nå.


17 februar

Fantastiske nyheter fra Shetland i dag!! Hestigeo My-Verdandi som jeg importerte fra Shetland i fjor høst har fått tildelt 2nd Equal National Award Scheme 2017. Det vil si at hun av alle unghestene som ble vist på Shetland og Orknøyene så fikk hun en delt andre plass for sine show og utstillingsprestasjoner. De sanker poeng utifra hvilke tittler de får på showene og dette blir lagt sammen på slutten av året og det blir kåret årets ponni senior og junior 1, 2 og 3. Så jo flere show med høye plaseringer og champion tittler jo større sjangs for å komme høyt opp på listen, og nettop det gjorde Verdandi! Gleder meg til å se denne ponnien vokse opp :)


13 februar

Siste tiden har bært preg av ei isholke uten sidestykker.. Det er umulig å få trent ponniene siden ingen av de har sko. Paddokene er skøytebane og vi strør for harde livet.. Et mareritt å holde seg på bena for både 2 og fir-bente. Men sola skinner om ikke annet :) Det er mye planlegging om dagen, både når det gjelder utstillinger og bedekkinger av årets utvalgte hopper. I år blir det arrangert Internasjonal Shetlandpony utstilling i Danmark, så dette blir absolutt årets store happening! :) Vi tar med 1 eller 2 ponnier av eget oppdrett, men ingenting er bestemt ennå om hvem det blir.


21 januar

I går skulle vi egentlig vært på Nyttårshow i Trondheim men måtte desverre avlyse turen pga svært dårlig føre. Vil ikke ta noen unødig risiko med ponnier på hengeren. Veldig leit, men slik ble det denne gang...


5 januar

Godt nyttår alle venner. Et nytt år er allerede i gang og vi begynner å se fremmover mot lysere tider, vår og følling. kanskje optimistisk når gradestokken viser 5 kuldegrader, men det er nå tiden går fort og dagene flyr.. Vi venter 3 føll til våren, 2 av de er konstantert drektig med UL og den siste får være en bonus om hun er drektig noe jeg har en god følelse på meg at hun er :) Vi holder også på å forbereder oss til årets første show som er Nyttårsshowet i Trondheim 20 januar. Vi har meldt på Grace, Daisy og Adelle. Gleder oss veldig og ponniene ser virkelig flotte ut nå :)

bottom of page