top of page

Nyheter 2020

26 desember:

Da er julaften vell overstått, faktisk ble det kvit jul i år.. Ikke noe å skryte av, men et par cm med kvit snø lavet ned på julaften. Akkurat nok til å komme i rette julestemningen :)

Ponniene koser seg i sine utegangs havner. Spiser og drikker godt. Føllene har blitt håndtert en del siste ukene og det er veldig gøy å jobbe med de. Floyd har dratt til sitt nye hjem på Frei og har funnet seg godt til rette og elsker sitt nye hjem sammen med Orlov traveren Kapral som har vært tidligere sirkushest hos Zorba.

Vil ønske alle kunder, samarbeidspartnere og ponni venner et godt nyttår, så håper vi på mange hyggelige sammenkomster og utstillinger i 2121

26 oktober:

Høsten er her og det er nydelige farger på trærne, solen titter også innom rett som det er og dagene må bare nytes til å få unna utearbeid før snøen kommer. Hoppene med føllene sine har tatt plass på vinterområdet hvor det er lagt på nytt lag med tørr og ren flis for vinteren. De andre hoppene skal få nyte noen uker til på beite. Har vært en del arbeid på hingstebeitet med å fornye gjerdet som begynte å bli noe ødelagt etter mange trevelt gennom årenes høst og vinter stormer. Men satser på å være ferdig før det blir tele i bakken.

Hingsteføllet Floyd er solgt til en hyggelig dame på nordmøre, så det er koselig at han ikke drar så alt for langt vekk slik at jeg kan hilse på i ny og ne.

3 oktober:

En vellykket dag på NPA Show i Rennebu er over. Sævelundsponniene gjorde det godt og må si meg meget fornøyd! Føllet Sævelunds Filska ble nr 3 av 5 med GULL i en meget sterk føllklasse og med samme poengsum som nr 2. 1års Sævelunds Essie bevegde seg like godt på bortebane som hjemmebane og sto tilslutt igjen som Unghestchampion med 9,5 på bevegelser! Sist men ikke minst var det Sævelunds Grace, en av mine alle vakreste og betyr så uendelig mye for meg! Har hatt en litt for god beitesesong og hadde 20-30kg for mye å ta i, men dommeren elsket henne likevell og plasserte henne i dag som Best in Show med 10 på type!

Da er sesongen over for i år, det ble en kort, men veldig effektive 4 show/utstillinger. Virkelig gøy å farte litt rundt igjen etter en lang periode uten noe sosialt i ponnimiljøet. Jeg har valgt å ikke delta på føllfinalen på Starum da jeg allerede har lagt planer for den helgen. Satser heller på å få noen kvalifiserte til finalen neste år ;)

22 september:

Ponniene står fortsatt på beite, men det er vått ute for tiden. Hingstene skal snart gjennforenes og jeg forbereder vinterbeitet deres med å gå over gjerde og reparere. Blir de 3 voksne hingstene og 2 hingsteføll som joiner de ved årskifte om de ikke blir solgt før den tid. Falco er jo i utgangspunktet ikke til salgs, men siden jeg stort sett ikke avler brunt så er jeg veldig i tvil om hva jeg skal gjøre, tiden får vise..

Grace og Tsarina står på stall for tiden, de har en del ekstra kilo på kroppen som må jobbes litt med for å unngå sykdom. 1års hoppa Essie er også inne på oppforing frem mot show på Oppdal om 10 dager. Vi får se om jeg blir klar med de som er påmeldt :)

5 september:

Da var 3 av 4 show/utstillinger unnagjort! Denne gang i Hyllestad i Sogn. Og det var en laaaaang tur med smale og krokete veger. Men turen ga utslag og turen hjem ble mye lettere :) Føllet Sævelunds Fi Fi e. Sævelunds Wolfgang ble klassevinner og gikk deretter mot beste hingsteføll og ble Beste Føll! Senere på dagen i championatet ble hun Res.Unghestchampion. Mamma Sævelunds Pin Pin e. Pinocchio ble klassevinner med god kritikk. 2års hoppa Sævelunds Darling e. HRE Zetland kom som nr 2 i en sterk klasse og jeg sier meg veldig fornøyd med alle 3 sine prestasjoner i helgen :)

31 august:

Sævelunds Adelle og Sævelunds Elegance har flyttet til sine nye hjem og jeg ønsker nye eiere masse lykke il i fremtiden med disse to vakre damene.

29 august:

Hingstekåring på Starum! Vært veldig usikker den siste tiden om jeg skulle dra eller ikke. Stow Viscount som jeg tok inn fra Shetland (opprinnelig fra Scotland) valgte jeg å lisensiere i vår da kåringen ble avlyst pga covid-19. Han har derfor gått med mange hopper og ikke hatt noen tanker i hodet på kåring. Det kom derfor da litt brått på når invitasjon til høstkåring ble framlagt. Men vi har foret og dullet etter alle kunstens regler for å bli klar, men desverre var han 30-50 kg for lett og den fine overlinjen forsvann. Det holdt uansett veldig godt til en fin 2pr 2kv noe jeg er fornøyd med og tenker det er hva han kan oppnå her i Norge. Han er jo ingen show ponni, men en ponni som har mye å gi i avlen og det har han forsåvidt bevist allerede. Gleder meg veldig til føll etter han til våren.

22 august:

Endelig tid for utstilling igjen, nå var det virkelig lenge siden sist og det var godt å treffe ponni venner igjen :) Offisiell utstilling i regi av Norsk Hestesenter i Surnadal. Sævelunds Pin Pin e. Pinocchio fikk 1pr 1kv. Hun hadde føll ved fot, men jeg valgte å ikke vise henne i dag. Hestigeo My-Verdandi e. Shoormal Vire fikk 2pr 2kv og til slutt var det 1års hoppa Sævelunds Elegance e. HRE Zetland som fikk sin unghestsløyfe med fine karakterer og kritikk. En flott dag alt i alt :)

8 juni:

Sævelunds Mayfair har fått sitt første føll, forløpet gikk akkurat som det skulle og hun er en god mor. Et svart hingsteføll e. Sævelunds Wolfgang som har fått navnet Sævelunds Falco.

15 mai:Vienna har føllet en aldeles nydelig svart hoppe etter Wolfgang. Jeg er helt forelsket allerede! Føllingen gikk etter boken og hun er svært glad for den etterlengtede babyen og passer på som en hauk. Tenk at man skulle være så heldig å få et føll etter så mange års venting. Normalt sett får hoppene et friår etter føll, men i forhold til hennes omstendigheter rundt befruktning så har jeg bestemt at hun slippes på føllbrunst med Willem for å se om det kan være enklere å lykkes nå når hun har gjennomført en drektighet og følling, vi krysser fingrene :) Ellers ønsker vi dere en fin 17 mai feiring på søndag!

12 mai:

Katastrofevær!! Har snødd og sluddet litt i flere dager, men i dag fikk jeg sjokk når jeg voknet opp til en kvit verden med 20cm nysnø! Nå må værgudene jaggu gi seg og produsere snø når den faktisk burde kommme, nemlig i desember :) Føllene sturer og skal få komme inn i natt for å tørke opp. Alle som går ute på beite blir tillegsforet med høy så de lider ingen nød med snøkledde marker, men dette er bare trist, håper været snart kan snu.. Ellers venter vi på Vienna som har termin 17 mai, det blir årets mest spennende føll :)

6 mai:

Vi bedekker 3 hopper i år, Hestigeo My-Verdandi til Wolfgang, Sævelunds Adelle og Sævelunds Grace til Stow Viscount disse er allerede sluppet til sine utkårede. Ellers har flere av de hoppene som har bestillt plass ankommet og vi venter flere utover mai og juni.

28 april:

Da kom de to første føllene som pærler på en snor, førts ut i dag tidlig var Pin Pin som hadde en rask og lett fødsel som var over på en knapp time. Sprekt lite hoppeføll som var oppe på puppen innen 10 min. Navnet blir Sævelunds Fi Fi (Fiffi).

To timer senere leverte Daisy en flott og stor brun hingst, raskt opp og rett på puppen for livsviktige dråper. Navnet blir Sævelunds Falco. Daisy er solgt så vi vurderer å beholde Falco for å se hva kan bli av han. Daisy skal først til hingsten Stow Viscount før hun vender snuten mot Oppdal i juli.

24 april:

Det er spennende dager.. Pin Pin hadde termin for 3 dager siden og Daisy har termin om 2 dager. Vi har hatt nydelig vårvær siste uken og håper det fortsetter slik at de nyfødte føllene kan gå ute på gress. Vi må fortsatt smøre oss med litt tolmodighet når det gjelder de 3 siste. Vienna har termin 17 Mai, Tsarina 11 juni og Mayfair 19 juni.

31 mars:

Sævelunds Bowie er solgt og drar heldigvis ikke så langt. Han skal kastreres og bli bruksponni, gleder meg veldig til å følge denne ekvipasjen videre, masse lykke til og gratulerer.

23 mars:

Pga situasjonen med Covi-19 er nå årets hingstekåring avlyst, svært trasig for alle de fine hingstene som skulle vises og i år var det flere påmeldte enn det har vært på mange år. Jeg håper virkelig at foreningen kan komme opp med en god løsning for alle sammen. Viscount skal jeg uansett bruke i år og søker lisens om ikke foreningen gir dispensasjon.

8 mars:

Da er årsmøte i NPA på Leangkollen i Asker vell blåst. Veldig kjekt å treffe ponnifolket igjen og ikke mist et flott foredrag med Susan Hellum. Mye god mat og hyggelige samtaler. Trist at ikke flere i foreningen velger å engasjere seg og bruke sin stemme.

5 februar:

Her er det så vått om dagen at jeg har ikke ord.. Det regner og regner og regner enda mer.. Vet ikke om vi har hatt tele i jorden en eneste gang denne vinteren. Utegangen er gjørmete og hestene er konstant våte. Flere av de har utviklet regneksem på ryggen, noe jeg aldri har vært plaget med tidligere forutenom åringene som har så ekstremt tykk og tovet pels. Hingstene har blitt stallponnier da jeg ikke orket å se de så full i gjørme lengre. Ser igrunn ut som de syntes det var helt greit med myk og tørr seng på natt og paddokliv på dag ;) Viscount er uansett i full klargjøring mot kåring så godt at de holder hverandre med selskap :)

10 januar:

Nytt år og nye muligheter! Årets nyttårsforsett dette året var soleklart å bli bedre på å oppdatere hjemmesiden samt poste nyheter :) For utifra Nyheter 2019 så ser det jo ut som jeg og ponniene på Sævelund har gått i dvale, det har vi altså ikke!

Sævelunds Adelle fikk tildet 1pr 1kv allerede som 4åring, det var svært gledelig og Sævelunds Grace ble 2pr 2kv. Sævelunds Chablis ble Res.Unghestchampion og Res.Best i Show på Orkdal. Sævelunds Wolfgang var på Halloweenshow på Hamar og ble BIS 5. Willem har vært ute på flørteren hos Anne Øien på Rena i Hedmarken og bedekket mange flotte hopper. To fine hoppeføll så dagens lys, Elegance e. HRE Zetland (sistefødte) og Essie e. Sævelunds Wolfgang. 5 hopper er konstantert drektig, 4 med Sævelunds Wolfgang og 1 med Almnas Utopi. HRE Zetland ble desverre akutt syk tidlig på året og pga alder lot vi han slippe. Pinocchio ble solgt til Lene Sønderskov i Danmark og lever det gode liv der :) Ny hingst måtte inn, men noe andre linjer enn det vi har fra før og valget var ikke vanskelig når jeg fikk spørsmål om å kjøpe Stow Viscount e. Warrackston Bob u. Stow Violet. Far til Best Black Foal - Breed Show 2019 og Årets Hingsteføll 2018. Far til mestvinnenede 1 åring på Shetland noensinnne og en rekke avkom med championtittler. Viscount er en gentleman og en fryd å håndtere, gleder meg veldig til kåring denne våren og ønsker å bruke han på et par hopper denne sesongen :)

bottom of page