Stall Sævelund

Click here to edit subtitle

Nyheter 2020

15 mai:
Vienna har føllet en aldeles nydelig svart hoppe etter Wolfgang. Jeg er helt forelsket allerede! Føllingen gikk etter boken og hun er svært glad for den etterlengtede babyen og passer på som en hauk. Tenk at man skulle være så heldig å få et føll etter så mange års venting. Normalt sett får hoppene et friår etter føll, men i forhold til hennes omstendigheter rundt befruktning så har jeg bestemt at hun slippes på føllbrunst med Willem for å se om det kan være enklere å lykkes nå når hun har gjennomført en drektighet og følling, vi krysser fingrene :) Ellers ønsker vi dere en fin 17 mai feiring på søndag!

12 mai:

Katastrofevær!! Har snødd og sluddet litt i flere dager, men i dag fikk jeg sjokk når jeg voknet opp til en kvit verden med 20cm nysnø! Nå må værgudene jaggu gi seg og produsere snø når den faktisk burde kommme, nemlig i desember :) Føllene sturer og skal få komme inn i natt for å tørke opp. Alle som går ute på beite blir tillegsforet med høy så de lider ingen nød med snøkledde marker, men dette er bare trist, håper været snart kan snu.. Ellers venter vi på Vienna som har termin 17 mai, det blir årets mest spennende føll :)

6 mai:
Vi bedekker 3 hopper i år, Hestigeo My-Verdandi til Wolfgang, Sævelunds Adelle og Sævelunds Grace til Stow Viscount disse er allerede sluppet til sine utkårede. Ellers har flere av de hoppene som har bestillt plass ankommet og vi venter flere utover mai og juni.

28 april:
Da kom de to første føllene som pærler på en snor, førts ut i dag tidlig var Pin Pin som hadde en rask og lett fødsel som var over på en knapp time. Sprekt lite hoppeføll som var oppe på puppen innen 10 min. Navnet blir Sævelunds Fi Fi (Fiffi).
To timer senere leverte Daisy en flott og stor brun hingst, raskt opp og rett på puppen for livsviktige dråper. Navnet blir Sævelunds Falco. Daisy er solgt så vi vurderer å beholde Falco for å se hva kan bli av han. Daisy skal først til hingsten Stow Viscount før hun vender snuten mot Oppdal i juli.
24 april:
Det er spennende dager.. Pin Pin hadde termin for 3 dager siden og Daisy har termin om 2 dager. Vi har hatt nydelig vårvær siste uken og håper det fortsetter slik at de nyfødte føllene kan gå ute på gress. Vi må fortsatt smøre oss med litt tolmodighet når det gjelder de 3 siste. Vienna har termin 17 Mai, Tsarina 11 juni og Mayfair 19 juni.
31 mars:
Sævelunds Bowie er solgt og drar heldigvis ikke så langt. Han skal kastreres og bli bruksponni, gleder meg veldig til å følge denne ekvipasjen videre, masse lykke til og gratulerer.
23 mars:
Pga situasjonen med Covi-19 er nå årets hingstekåring avlyst, svært trasig for alle de fine hingstene som skulle vises og i år var det flere påmeldte enn det har vært på mange år. Jeg håper virkelig at foreningen kan komme opp med en god løsning for alle sammen. Viscount skal jeg uansett bruke i år og søker lisens om ikke foreningen gir dispensasjon.

8 mars:

Da er årsmøte i NPA på Leangkollen i Asker vell blåst. Veldig kjekt å treffe ponnifolket igjen og ikke mist et flott foredrag med Susan Hellum. Mye god mat og hyggelige samtaler. Trist at ikke flere i foreningen velger å engasjere seg og bruke sin stemme.

5 februar:
Her er det så vått om dagen at jeg har ikke ord.. Det regner og regner og regner enda mer.. Vet ikke om vi har hatt tele i jorden en eneste gang denne vinteren. Utegangen er gjørmete og hestene er konstant våte. Flere av de har utviklet regneksem på ryggen, noe jeg aldri har vært plaget med tidligere forutenom åringene som har så ekstremt tykk og tovet pels. Hingstene har blitt stallponnier da jeg ikke orket å se de så full i gjørme lengre. Ser igrunn ut som de syntes det var helt greit med myk og tørr seng på natt og paddokliv på dag ;) Viscount er uansett i full klargjøring mot kåring så godt at de holder hverandre med selskap :)

10 januar:

Nytt år og nye muligheter! Årets nyttårsforsett dette året var soleklart å bli bedre på å oppdatere hjemmesiden samt poste nyheter :) For utifra Nyheter 2019 så ser det jo ut som jeg og ponniene på Sævelund har gått i dvale, det har vi altså ikke! 

Sævelunds Adelle fikk tildet 1pr 1kv allerede som 4åring, det var svært gledelig og Sævelunds Grace ble 2pr 2kv. Sævelunds Chablis ble Res.Unghestchampion og Res.Best i Show på Orkdal. Sævelunds Wolfgang var på Halloweenshow på Hamar og ble BIS 5. Willem har vært ute på flørteren hos Anne Øien på Rena i Hedmarken og bedekket mange flotte hopper. To fine hoppeføll så dagens lys, Elegance e. HRE Zetland (sistefødte) og Essie e. Sævelunds Wolfgang. 5 hopper er konstantert drektig, 4 med Sævelunds Wolfgang og 1 med Almnas Utopi. HRE Zetland ble desverre akutt syk tidlig på året og pga alder lot vi han slippe. Pinocchio ble solgt til Lene Sønderskov i Danmark og lever det gode liv der :) Ny hingst måtte inn, men noe andre linjer enn det vi har fra før og valget var ikke vanskelig når jeg fikk spørsmål om å kjøpe Stow Viscount e. Warrackston Bob u. Stow Violet. Far til Best Black Foal - Breed Show 2019 og Årets Hingsteføll 2018. Far til mestvinnenede 1 åring på Shetland noensinnne og en rekke avkom med championtittler. Viscount er en gentleman og en fryd å håndtere, gleder meg veldig til kåring denne våren og ønsker å bruke han på et par hopper denne sesongen :)