top of page

Nyheter 2019

26 februar

Ang Abortvirus / EHV-1

Stall Sævelund går inn i en frivillig isolasjon!

Det er på ingen måte noen antydninger eller fare for at vi er smittet under noen omstendigheter, men vi velger å være på den sikkre siden. Dette er på ingen måte farlig for oss mennesker, men vi har et stort ansvar for å forhindre smitte mellom staller og hester. Konsekvensen for sårbare individer og drektige hopper kan bli store ved smitteutbrudd.

Stengingen er et smitteforebyggende tiltak, og en del av det felles ansvaret som alle i hestebransjen bør ta for å få bukt med spredning av smittsomme sykdommer generelt, og nå herpesviruset spesielt.

Herpesviruset EHV1 forekommer blant hester i hele verden, også i Norge. Sykdommen kan forårsake øvre luftveisinfeksjoner, abort eller nevrologisk sykdom.

På Sævelund har vi god kontroll på trafikken da vi kun har egne ponnier bortsett fra en utleieplass. Vi tar ikke imot besøkende, kun veterinær og skoer som er klarert fra Mattilsynet.


21 januar

Desverre skulle det ikke gå mange ukene etter vi annonserte Zetland sitt siste år i avlen før han ble alvorlig syk og 3 grader halt i ene bakfoten. Ingen respons på medisin og dårlig matlyst førte til at vi i dag måtte ta et vanskelig, men rett valg ved å avslutte Zetland sitt liv. 24 fine år har han hatt og jeg håper vi klarte å gjøre hans siste år her på Sævelund til en verdig og fin avsluttning. Alltid snill, så forsktig og med respekt for voksne, barn og de andre hestene i flokken. En kjærlighet for å springe omkapp med biler langs veien og andre rare påfunn. Takk for alle gode minner du ga oss Zetland og jeg gleder meg til å se dine avkom vokse opp :)


8 januar

Ja da var vi igang igjen med et nytt år og nye muligheter! Snøen og frosten er fraværende desverre, men det ser ut som det kan komme en periode med kulde fra neste uke. Ponniene klarer seg godt til tross for vått vær heldigvis :) Pinocchio har nå kommet seg til Danmark og står hos Lene Sønderskov og skal brukes i avlen hos henne nå i 2019, så får vi se hvor ferden fører videre. Islandshoppen Eir er fortsatt på Meisingset hvor hun står til utlån til hun ev blir solgt. Så her hjemme tussler det 14 små og vi koser oss med det. HRE Zetland skal ha sitt siste år i avlen i 2019 siden helsen begynner å bli dårligere. Men 24år er en respektabel alder, så vi er fornøyd med det han har gjort og oppnåd her hos oss :)

Sævelunds Willem er utleid til Hedmarken hos Anne Øien sesongen 2019, så ta kontakt med enten henne eller meg om det er interesse for bedekking. Sævelunds Wolfgang vil gå her hjemme på Sævelund å ta imot hopper.

bottom of page