top of page

Nyheter 2017

10 november

Da har det blitt noe redusert i flokken og flere firbente har dratt siste dagene. Sævelunds Capone som ble solgt for noen måneder siden har nå tatt steget videre ut i den store verden, et virkelig flott og velutviklet hingsteføll som jeg håper jeg får se igjen i utstillingsringen med tiden. Islandshesten Erlingur har dratt til Lier til sin nye eier som skal ta fatt på videre temming og utdanning og Eir har dratt til min gode venninne på Tingvoll hvor hun skal brukes til yngste datter i huset og se om det kan være en match. Ellers er det litt roligere tider og alle hestene er nå sortert og plassert i sine beiter for vinteren.


12 oktober

Endelig har Cassindilly Vienna og Hestigeo My-Verdandi ankommet Norge. Det er en lang og slitsom tur fra Shetland og ponniene var noe medtatt, men etter en god natts kvile på halmseng, med god mat og drikke var formen på topp dagen etter. Dette er 2 veldig spennende hopper, med andre kvaliteter og blodslinjer enn de hoppene jeg allerede har i avlen. Cassindilla Vienna har gått med hingst i sommer, men usikker på om hun er drektig så en UL står på planen før jul.


6 oktober

Gledelige nyheter fra Shetland!! Hestiego My-Verdandi som i dag ble vist på Lerwick Sale Show gikk i dag helt til topps og gjorde rent bord og ble Overall Show Champion!! Virkelig helt fantastisk :D Nå er det bare å glede seg til hun kommer hjem :)


25 september

Da er alle avtaler i boks og vi kan endelig meddele den glade nyhet om at 2 nye hopper skal snart begynne på sin hjemreise fra Shetland til Norge :) 2 veldig spennende hopper med blodslinjer som jeg fryder meg til å sette inn i avlen. Det er 2 svarte hopper og begge på rundt 1m. Hestigoe My-Verdandi er 2år og er etter hoppen Burnside Mystic som innehar flere Championtittler og avlet svært gode avkom. Far er Shoormal Vire som en en topp bruksponni. Verdandi har allerede i sitt korte liv vunnet flere champion tittler og alltid kommet som nr 1 eller 2 i sine klasser. Verdandi har blodslinjer som man ikke finner i Norge, gammle og gode og mye av det stammer fra det annerkjente Wells stutteriet som gjør at Verdandi er en stor og sterk hoppe med gode bein og korrekte bevegelser.

Den andre hoppen er den 8år gammle Cassindilly Vienna, opprinnelig fra Scotland. Flere championtittler og høye plasseringer i sine klasser på show. En hoppe med et nydelig hode og utrykk. En god kropp og flotte bevegelser. Ikke minst en skikkelig hårpryd! Vienna er innridd og vært mye brukt som rideponni hos sin tidligere eier i Scotland. Hun har et godt gemytt og er en sosial hoppe. Vienna har i år gått med hingsten Bergli Sir Winston så vi krysser fingrene for at det er en liten spire i magen. Vienna er etter den høyt merriterte hingsten Kerryston Tristar som nå står i DK hos familien Vihrs.


23 september

NPA Show på Oppdal er over og både jeg og ponniene er tryggt hjemme. Nok en gang et supert arrangement ifra Oppdal gjengen og vell gjennomført i strålende høstsol :) For Sævelund ponniene gikk det riktig så godt! 3års hoppen Sævelunds Pin Pin e. Pinocchio og Almnas Sum Sum gjorde det best i dag og ble Res.unghestchampion og senere på dagen Res. Best in Show, gud for en hærlig hoppe!! Hoppeføllet Sævelunds Chablis e. Sævelunds Willem og Brunatwatt Midsummer Magic ble Beste Føll og endte opp som Årets Føll - Midt-Norge! Sist men ikke minst hadde jeg med 3års hingsten Sævelunds Jarl e. Pinocchio og Vackra som ble klassevinner med GULL og strålende kritikk. han skal spares til han er 5år og vises til kåring. En strålende dag for eget oppdrett :)


15 august

Vell hjemme fra en utrolig flott tur til Shetland sammen med ponnitantene Iselin fra Oppdal og Eivor fra Tingvoll. Bodde i et nydelig hus i Was ikke så langt ifra mine venner Bjørn Roar og Tore som driver bergli Stud. 7 innholdsrike dager hadde vi med 3 store show på agendaen og flere stutteribesøk. Tore og Bjørn Roar vartet oss opp etter ale kunstens regler med god mat, drikke og masse faglig påfyll om vår store interesse Shetlandsponnien :) Man drar vell ikke tomhendt hjem fra Shetland...?? Så litt senere i høst kommer det nok 2 nye damer hjem til Sævelund, mer om de kommer senere :)


1 august

1års hingstenSævelunds Bowie e. HRE Zetland og Tsarina v.stal Break of dawn ble solgt tidligere i sommer og har nå kommet frem til sin nye eier på vestlandet. Ønsker deg masse lykke til videre med en utrolig trivelig unghingst :)


2 juli

En fantastisk helg i Oppdal er over og det var en godt gjennomført arrangement :) Jeg hadde med meg Grace, Adelle, Daisy og Capone. Grace fikk 8-9-7-8-8 og ble nr 2 i klassen. Adelle fikk 9-8-8-9-8 klassevinner og gikk videre til Championatet hvor hun sto igjen som UnghestChampion :-D Daisy fikk 9-8-7-7-8 og ble nr 2 i klassen. Hun har slitt med stiv bakpart siste månedene og noe seprasjoner i bakhovene, så hun hadde ikke helt dagen i dag, men vi er fornøyd med hennes første show her i Norge. Capone fikk 8-7-8-9-8 klassevinner og videre til Føll Championatet hvor han sto igjen som dagens beste føll :) Capone er solgt, så det vare en gledelig nyhet å bringe videre til ny eier :)


27 juni

Det er igjen forberedelse til utstilling, denne gang NPA show på Oppdal. Med meg på hengeren skal blir Grace, Adelle, Daisy og lille Capone med sin mamma Tsarina. Så denne uken går med til trening, vasking og siste finpuss til show :)

Forrige uke var det vaksinering av 7 av ponniene, godt å ta de puljevis og vite at det er 1år til neste gang ;)

Islandshesten Eir er lånt ut til ei jente ikke så langt ifra her jeg bor, hun vil bruke henne slik som hun fortjener nå som matmor har begrenset tid til ridning.


15 juni

Det har vært litt redusering i flokken siste månedene da min jobbsituasjon har endret seg og tiden ikke strekker like godt til med samme antall ponnier som når man var gårdbruker på heltid. 4års hoppen Sævelunds Euphoria e. Pinocchio og Windekind har flyttet til Toten til en familie som har hest høyt i fokus og gir henne det perfekte ponnilivet. Islandshesten Vaka fra Isdal har dratt til Sunnmøre hvor hun skal fungere som familiehest og i rideundervisning/terapiridning.Store områder og et godt hesteliv. 2års hoppen Sævelunds Alicia e. HRE Zetland og Penny fra Holla har tatt turen til det høye Nord i Troms hvor hun skal glede en hesteglad jente som dyrker sin interesse. 1års hingsten Sævelund Bowie e. HRE Zetland og Tsarina v. Stal Break of Dawn er solgt til en hyggelig dame i Karmøy, men skal gå her å kose seg frem til midten av august før han skal til sin nye eier. Sist men ikke minst så er hingsteføllet Sævelunds Capone solgt etter svært høy etterspørsel fra både inn og utland, veldig morro at folk ser potensialet her! Han ble solgt kun pga jeg har helbroren Sævelunds Willem som er 1pr 1kv og ble Årets Ponni 2016. Capone skal være her til han er klar for avvenning i midten av november. Han drar også til Karmøy men ikke til samme eier som Bowie. Blir spennende ungingster på Karmøy i tiden fremmover skjønner jeg :)


22 mai

I går var vi på unghestutstilling i Isfjorden med Pin Pin, Grace og Adelle. Et voldsomt til regnvær, men vi koste oss likevell :) 2års hoppen Adelle e. Pinocchio u. Tsarina gikk helt til topps og ble Dagens Hest på tvers av alle raser, veldig kjekt! Adelle har ikke vært vist siden hun var føll, den gang ble hun Midt-Norsk Føll Champion. Dette er en hoppe jeg gleder meg til å følge videre :) Pin Pin og Grace skuffet litt og synes dommeren dømte de vel hardt, men det er ikke siste gangen de to damene skal i ringen, så vi skal nok vise de ;)


18 mai

Føllingen er over for oss i år og alt har gått bra heldigvis :) Vi bedekker bare 2 hopper i år også og de er allerede sluppet til hingst og hatt en brunst, så det blir spennende å skjekke på UL om ca 3 ukers tid om det har blitt noe resultat :) Nå er det utstilling i Isfjorden som står for tur, hvor Pin Pin, Grace og Adelle er påmeldt. Vaksinasjon og beskjæring er gjort så nå gjenstår litt trening samt vasking og klipping av ører og skjegg :) Vi gleder oss og håper på fint vær!


17 mai

På selveste nasjonaldagen valgte Tsarina å følle, mens vi gikk i tog med kameraovervåkning på telefonen. Viktig å passe på at alt går bra selv om dagen i dag er prioritert til feiring og familie :) Det ble en skimmel hingst denne gangen, så foreløbig er han kullsvart med kvite stikkelhår, men vil med tiden bli helt kvit. En sosial liten fyr som ikke har fått noe navn ennå. Tsarina er som vanlig en fantastisk mamma. Hingsteføllet er desverre til salgs da vi har hans helbror Sævelunds Willem som er 1premiert og ble Årets Ponni 2016. Så her har man en unik mulighet å skaffe seg et hingsteføll med stort potensiale.


23 april

Endelig bestemmte Midsummer sge for å følle.. Nesten 2 uker på overtid! Men det ble ikke helt uten dramatikk da føllet bestemte seg for å komme ut som en liten superwomman med bare en fot.. Og der satt hun BOM FAST! det var bare å tilkalle veterinæren som var på vakt og heldigvis var det min trofaste som bor i nabobygden 5min unna. Vi konkluderte med at for å i det hele tatt ha en tjangs med å få ut føllet så måtte det drages ut slik som det var og i teorien skulle det være mulig. Det er utrolig frustrerende å se at føllet lever mens man kjemper og ikke vet om man vil klare det i tide. Vi fikk Midsummer over på rygg og klarte å få vridd føllet slik at skuldren glapp og til slutt fikk det ut. Dramatisk når det sto på, men jammen endt som en solskinnshistorie :) Vi døpte det med kaldt vann med det samme for å få kvikkna det til og siden har det vært en spruddlende frøken, for ja det ble en hoppe! Sævelunds Chablis er navnet :)


3 April

Vell hjemme etter helgas hingstekåring på Starum. Med meg hadde jeg egenavlede Sævelunds Wolfgang som er 5år i år. En liten diamant som jeg har gjemt i flere år nå og virkelig gledet meg til å vise frem :-) Han er etter Wulfert v.d Groote Woerd og Tsarina v.d Stal Break of Dawn.

Wolfgang har ikke mye show erfaring så han var til tider "noe" høy på seg selv og litt konsentrasjonsvansker.. Men det holdt til full pott og han fikk utdelt den kvite sløyfen som står for 1premie og ble stillt som nr 1 i kvalitet. Alle hingster som er stillt i kvalitet går videre til Championatet i NPA hvor Welsh, Shetland, New Forest ect går mot hverandre. Der trakk Wolfgang det lengste strået og ble Vårkåringens Best Hingst 2017, for en glede :-D


2 Mars

Nå nærmer våren seg og man merker at aktivitetsnivået på hestefronten begynner å øke. Midsummer har ca 5 uker igjen til termin og det blir utrolig spennende å se hvilke resultat dette blir, hun er bedekt med Willem :-)

Tsarina har termin i midten av mai og er bedekt med Pinocchio, noe hun akkurat rakk før han dro til Nederland :)

Wolfgang er i gang med trening til hingstekåringen på Starum 1-2 april og vi er VELDIG spent på utfallet og om vi får han klar til kåringen, krysser fingrene :)


21 Februar

Tindra har dratt til sitt nye hjem rett utenfor Oslo, vi ønsker ny eier lykke til og håper hun får masse glede av denne hærlige Islandshesten.


15 Januar

Beklager så mye om det er litt rotete på siden her for tiden, men jeg har måtte gå over til en ny og oppdatert versjon som da resulterte i at all info fra den gammle versjonen ikke stemmte helt overens med den nye. Jeg benyttet meg da til å oppdatere layot og litt farger i samme slengen for å fornye litt. Mulig det blir litt lite oppdatering de første månedene, da jeg må bruke tiden på å omstrukturere og ordne til rotet igjen :) Smør dere med tolmodighet ;)

bottom of page