top of page

Nyheter 2011

20 desember

Merker at tiden flyr når jeg ser at det er nesten 1mnd siden sist jeg oppdaterte her, fy meg!! Men det har ikke skjedd så mye heller.. Holder fortsatt på med tømmekjøring av Windekind og Joleen, flinke og lærevillige damer :) Satser på å vise Windekind på hoppeutstilling i september. Skal også begynne på igjen med Gypsy til våren og få hanferdig innkjørt og klar til hingsteutstilling i 2013!

Min drøm om kvit jul kan jeg vel se langt etter i år desverre, mildvær og regn så langt langtidsvarselet kan se desverre.. buhu.. Håper på litt snø og et par minus FORT! Både for min del og ikke minst hestene :)

Alle føllene er avvent og er nå på besøk i "julelåven" hos Sivert. Der storkoser de seg og nyter all oppmerksomhet fra barn med foreldre:) Henter de hjem lille julaften og satser på å få fyllt ut registreringspapirene iløpet av uken nå som de er så tørr og fin :)

Har også vært og besøkt Punky og Eleanor i nabo bygda og det var virkelig godt å se de igjen! Ingen tvil om de har kommet til de beste folka med masse kjekke islendinger som selskap :)


29 november

Huff og huff, nå tror jeg rett og slett ponniene regner og blåser vekk.. Voldsomt til vær her hos oss nå, men varmen skal vi ikke klage på nå de siste dagene i november med 15grader kl 23.00 på kvelden!! Kan ikke været holde seg til de årstidene de hører til? ;) Jeg krysser fingrer og tær for en ti ganger bedre sommer neste år enn det vi har hatt i år og måtte vinteren bli fin og kald med lite nedbør :)

Første søndag i advent har passert og huset er pyntet og klart for en koselig jul med mye innetid ilag med familien. Julegavene er ferdig innkjøpt så fremmover blir det bare kos :)

En del av ponniene er satt i trening der både innridning og innkjøring står på planen, en spennende tid med andre ord :-)


16 november

Savner Punky og det merkes at hun ikke er her lengre, vrinsket bestandig og kom meg i møte når hun så meg i vente på kos og noe ekstra godt, men trøster meg med at hun har det helt supert hos sin nye familie og kan få gå ilag med føllet sitt i lang tid :)

Veterinæren har vært her i dag for å drektighetsundersøke hoppene og jammen var alle 6 drektige, da snakker vi om god drektighets prosent :) Så får vi bare håpe at alt går bra og at alle får frem levedyktige føll til våren. Windekind var den som var kommet kortest ut i drektigheten og venter nok ikke føll før i juli en gang. Gleder meg veldig til alle de spennende kombinasjonene jeg venter neste år :) Været har vært upåklagelig her de siste ukene med mye oppholdsvær og sol, dette kan jeg godt bli vant til, men til helgen er det desverre meldt nedbør og mildt igjen, men skal ikke klage ;)


5 november

I dag dro Eleanor og Punky til sine nye eiere. Stikker ekstra når man sender fra seg disse herlige damene, men utrolig godt å vite at jeg har funnet et supert hjem til de og ikke minst bare et steinkast unna :-) Eleanor ble solgt tidligere i sommer og etter planen skulle Punky bli med dit og være der fram til Eleanor skulle avvennes, men har etter mye tenking bestemt meg for at denne familien skal få beholde Punky så lenge de måtte ønske. Skulle hun bli syk eller at de ikke kan ha henne lengre skal hun tilbake hit igjen eller avlives. Om hun får lagt på se litt nå så blir hun en super rideponni igjen som dattra i familien kan ha mye gleda av frem til Eleanor vokser opp og blir klar:) Så kjekt å selge ponni til hestekyndige folk som attpåtil bor så nært :) Her får de selskap av flere islandshester med flotte uteområder og fin stall:) Med sine 25år ser Punky nå fram til en hærlg og rolig pensjonist tilværelse :-)

3 november

Da er vi inne i november og vi nærmer oss jul med stormskritt, men med strålende sol og 15 grader i lufta var det mer som en vårfornemelse som ventet meg ute :) Kjempegodt å få laddet bateriene litt etter perioder med ekstremt mye nedbør. Ponniene storkoser seg med sol og varme og føllene vokser mye nå :) Har flyttet noen hester og ormekur er gitt til alle. Må snart begynne på prosjekt isolering av badekar til vinteren slik at det blir litt enklere å holde vannet i hingstebeitet og med shetlandshoppene frostfritt. I hoppebeitet er der alt drikkekar med temperert vann :)

På hjemmesiden begynner jeg nå å få kontroll og det er lagt inn en del info på stort sett alle avlshoppene, en del bilder venter samt info og bilde på unghestene, men det kommer :)

For å se hvilke kombinasjoner vi venter neste år trykk HER...


30 oktober

Endelig er hun her, Windekind v.d Bloemhof!! Min nye vakkre svarte diamant, med en hårvekst jeg aldri har sett maken til :) Hun er importert fra Danmark, men har også vært i Sverige. Så dette er en dame som har reist mye i sitt korte liv, nå er planen at hun skal være her så lenge som mulig og tilføre vår avl masse av hennes gode kvaliteter. En super stamme og meget godt lynne, virker så utrolig stødig og god så jeg gelder meg til å begynne å jobbe med henne fram mot hoppeutstilling :)

Det var Eldrid Hoel som tok på seg"kosejobben" med å hente henne samt 5 andre ponnier som Eldrid og Ragnhild Ruud skulle ha så ponniene var på norsk jord natt til i dag. Jeg og Ragnhild kjørte nedover ilag og begynte dagen litt tidligere enn planlagt, hehe.. jeg var jo fullt klar over at klokken skule stilles og vet jo inderlig godt hvilke vei den skal stilles også, men av en eller annen grunn stillte jeg den feil vei så når jeg sto opp kl 06.00 var jo klokken 04.00 og merket jo ikke dette før hengeren var på og jeg godt på vei mot Ragnhild ;) Vi bestemte oss for å bare komme oss avgårde for å bruke dagen der nede til ponniprat og skue litt på ponnier, det går jo 5-6timer med kjøring fra oss til Helgøya så det var igrunn godt å komme seg avgårde tidlig. Hadde en kjempekjekk dag hos Eldrid og ponniene og det blir desverre alt for skjeldent man treffes med slike lange avstander..

bottom of page