top of page

Nyheter 2010

31 desember.

Da har vi atter en gang kommet til den siste dagen i året og kan ikke si annet enn at tiden flyr og synes ikke det er så lenge siden sist! Vi hadde en fortreffelig julaften i godt selskap, romjulen ble så som så da vi fikk spysjuken på rundgang og ble dermed som fanger i vårt eget hus, men man må bare gjøre det beste ut av det og mange julefilmer ble derfor spilt av og X antall kg godis ble spist, hehe.. (Det blir en hard start på nyttårsforsettet).

Året som har gått har vært svært innholds rikt og mye har skjedd. Først og fremst ble vi foreldre til gutt nr 2 som kom i september :) På hestefronten har det vært mye av både glede og sorg.. Og jeg kan nevne Tsarinas BIS tittel i Tresfjorden og Susannas bortgang. Kommer tilbake med en årskavalkade fra 2010 så snart jeg får tid:)

Godt nyttår til alle mine hestevenner og bekjente! :-)

24 desember.

Vi ønsker alle våre tidligere og nye kunder en riktig god jul og et strålende godt nyttår :) Måtte det nye året bringe med seg masse godt og at mange flotte føll ser dagens lys :)

Hentingen av Evita er utsatt til januar og jeg får derfor kose meg med henne en liten stund til:):) Været er upåklagelig og vi har fått masse flott julesnø noe jeg og hestene er svært glad for :)

Alle av årets føll har vært på julelåven på Øverås de siste ukene for å skape stemning og hygge for de besøkende og der har de virkelig kost seg.. Har lagt og kost seg i god og tykk halm dagen lang, men nå er det snart tilbake til den harde hverdagen.

Nå skal vi spise en nydelig julemiddag hos min samboers foreldre og kose oss utover kvelden med pakker og søtsaker:)

29 november.

Lite med oppatering da det er stille og rolige tider her hos oss. Vi har et helt nydelig vintervær, dog kanskje noen grader for kaldt da det bringer med seg litt mye ekstra arbeid med vannbæring og tining av stamper. Men hestene storkoser seg i alle fall og nyter det tørre været!

Sitter å planlegger litt bedekning neste år og hvilke hopper jeg skal kjøre til annen hingst, og hvilken hingst.. Spennende :)

Evita er solgt og det satt jammen langt inne å ta denne avgjørelsen, men hun har kommet til det beste hjemmet med de beste framtidsplanene for henne og jeg er virkelig glad for at det er Ragnhild B. Ruud som skal ta henne med videre. Redd jeg kommer til å angre veldig, men lever i håpet at hun kanskje kommer tilbake hit til oss i en senere anledning når jeg har lit bedre tid til å følge henne opp og ungene har blit eldre:) Evita blir hentet iløpet av desember.

Med tanke på tiden, så må vi prøve å finne flotte hjem til de to hingsteføllene som ble født i år, Odin og Casanova. De selges svært rimelig til gode og stabile hjem:)

9 november.

Vi nærmer oss desember og jul med stormskritt og jeg må innrømme at jeg gleder meg :)

Vi er nå nede i -10 grader og hestene koser seg ute i tørt og kaldt vær. Forrige uke fikk vi tatt vekk møkk rundt forstasjonen og lagt på nytt dekke, så nå er hestene fornøyde :) Drikkekaret med temperert vann hos hoppene er ute av drift og venter på å bli reparert iløpet av neste uke, så det blir mye bæring av bøtter med varmevann nå som vannet fryser så lett. Alle av årets føll er ferdig registrert og papirene er sendt inn for å få laget pass til de.. Tsarina går noen dager i uken forran vognen for å holde seg i form da hun har est litt vell mye ut i sommer og med tanke på følling til våren må hun passes på :)

I dag kom det en stor kontainer med strø til hestene og jeg er sikker på jeg har strø i mange år fremmover med tanke på hvor lite hestene står inne her hos oss, så den biten slipper jeg å bekymre meg for på en stund.

Ellers har jeg tatt den store høst/vinter oppryddingen rundt om på gården og fått kastet mye som ikke har vært i bruk på aldri så lenge. Kostet, vasket og fått system på div. Godt med alt som er gjort og man kan sette seg ned meg god samvittighet :)

21 oktober.

Snakker om god timing... Dagen etter hestene var flytte til vinterbeitet kom jaggu kong vinter og det er nå et kvitt snødeke på hele Sævelund.

I dag har min faste skoer/beskjærer vært her og tatt manikyr på noen av ponniene og Alexander har vært med som som god medhjelper og børstet og stellt ponnier. Utrolig godt å kunne begynne på igjen og ha litt mer aktive dager etter fødselen og enda bedre blir det når man bare kommer inn i en god rutine:)

18 oktober.

Da var alle hestene komt på sin plass for vinteren og de er parasittbehandlet. Føllene er registrert og noen har fått vaksinen sin. Godt å få unna slike ting som man har tenkt å gjort lenge :) Nå kan vinteren bare komme.

8 oktober.

Ultralyd med Punky i dag og jammen svikter denne fantastiske damen aldri..! Hun er drektig ca 2,5mnd på vei med termin 4 juli. Blir jo ganske trist at dette nok blir hennes siste føll, men tror nok det er best at hun legger sin kariere som avlshoppe på hylla nå i en alder av 23år. Forhåpentligvis får mine barn lære seg å ri på denne fantastske og alsidige ponnien :)

3 oktober.

Da var årets føllfinale over for denne gang og jeg kan ikke annet enn å gratulere Bjørn Roar Larsen med sin vakre Mathilda av Bergli e. Major u. Finesse som stakk av med tittelen Beste Shetland og Res.Beste Føll!! Et vakkert hoppeføll som virkelig fortjente å vinne :) Hadde sååå lyst nedover for å heie, men måtte innse mine begrensninger denne gang og holde meg hjemme. Det kommer nok flere anledninger :)

Den siste hoppen som har vært på bedekning hos Pinocchio dro i dag og nå skal han gjenforenes med sine vinterkompiser frem til neste beitesesong.

1 oktober.

Det begynner å tynnes ut med gress på beitene og første pulje med hester har tatt plass i vinterbeitet og iløpet av oktober regner jeg med at beitesesongen er over for alle. Så nå ventes en periode med mye hovstell, parasittbehandling, registrering av føll og litt vaksinering. Vi har også 2 superflotte hingsteføll og en 1års hoppe som søker nye hjem iløpet av høsten/vinteren. Ta en titt på vår salgs side!! :)

30 september.

Mottok en fryktelig trist beskjed i dag.. Sævelunds Sofia som jeg solgte som føll i fjor ble i dag desverre avlivet da hun ble akutt alvorlig syk. Med oppblåst mage, kortpustet og store skjelvinger i tilegg til forstoppelse måtte hun bare få slippe.. Hun ble obdusert etterpå og veterinæren kunne ikke finne noen spesielle feil. Dyrlegen trodde på at det kunne være en lammet tarm og at det kom av "grass sickness". Denne sykdomme angriper deler av sentralnervesystemet, og tarmbevegelsene stopper. De dør vanligvis etter et par døgn. Noen hester overlever, men får da sykdommen i kronisk form. Sender mange varme tanker til eierene som har mistet en vakker liten ponnidame med et stort hjerte!

25 september.

Her har det skjedd mye siden sist :) Vår prins har endelig meldt sin ankomst og etter 12 dager på overtid ble jeg endelig satt igang. Det fjerde familiemedlemmet så dagens lys 20.09.10 og vi er nå lykkelig over at det hele er over :) Alexander er veldig hjelpsom og flink storebror :)

Beatrix har blitt hentet hjem av sin eier og Tsarina tok dette med knusende ro. Ellers har noen hester som leier plass også dratt hjem igjen og jeg ser virkelig frem til en roligere vinter med mindre hester på gården. Skal bli utrolig godt å bli ferdig med oppussingen av huset og komme oss på plass igjen etter noen svært hektiske måneder. Pinocchio går fortsatt og koser seg med den siste damen og det er nok ikke lenge før hun blir hentet. Vi krysser fingrene for mange flotte Pinocchio barn til våren/sommeren :)

6 september.

Den vakkre 3års hoppe Elita som er under min egen Veslegull fikk i helgen kjemperesultat på Shetlandsponni Norge sitt show på Løten. 9-9-8-8-9 43poeng endte hun opp på! Gratulere så mye til eier Sølvi Eriksen :) Gratulere så mye til alle dere andre med gode resultat og til Bjørn Roar som kvalifiserte 2 føll til i føllfinalen på Vallermyrene og dermed har 3 føll kvalifisert.. Velfortjent spør du meg :)

26 august.

En trist dag på Sævelund.. Min vakkre dronning har forlatt oss...

Det var et trist syn som møtte meg i beitet i går kveld, min kjære Susanna som har vært så stabil og fin i en mnd nå har fått et kraftig tilbakefall og var nesten ikke i stand til å puste der hun sto og sturet. All gnist var borte og det var ikke lengre den gode gammle Susanna jeg kjenner. Jeg har gjort alt som står i min makt for at hun skal bli frisk, men nå var grensen nådd og den vanskelige telefonen til veterinæren ble tatt.. Har jo vært klar over at denne dagen ville komme, men ble tatt lit på sengen da hun ble dårlig igjen så plutselig over natten og at hun ble så ekstremt dårlig som hun ble, var en stund usikker på om hun kom til å klare seg gjennom natten, men heldigvis gikk det bra og vi fikk avsluttet det på skikkelig vis. Som gravid med hormoner som bobbler over er det fint å ha en veterinær som viser både følelser og forståelse for hva vi som hesteeier går gjennom ved et slikt valg. Det er ikke et enkelt valg, men når vi har med levende vesner å gjøre har vi et ansvar med å ivareta dyrets ve og vell og i et slikt tilfelle må man bare innse at slaget er tapt og avslutte det på hederlig vis.

Lille Mirakel er heldigvis blitt nesten 4mnd og er en tøff dame som er i godt hold med god matlyst. Skal nå prøve å sette hun ilag med de andre føllmerrene for å se om det kan lykkes at noen tar henne til seg om hun bare er litt fremmpå selv. Uansett skal hun få to måltid med meg i døgnet som litt ekstra næring i tilegg til gress og kr.for. Mirakel blir nok værende her på gården for å bevare Susannas blodslinjer videre da dette er noen linjer jeg synes er veldig spennende. Mitt oppdrett vil absolutt merke at en stor og viktig avlshoppe er vekk, så nå skal jeg bare ta med meg alle de gode minnene videre..

21 august.

Da var dagen endelig kommet for mitt første NPA Show som arrangør i Tresfjorden. Etter noen forferdelig dårlige værmeldinger viste solen seg fra sin beste side alikevell med deilig somertemperatur:) Masse folk og ponnier tok turen til Tresfjorden og det ble en meget vellykket dag vil jeg påstå. Fikk masse gode tilbakemeldinger fra ponni eiere og vi vil helt klart prøve å få til samme arrangement til neste år:)

Men så over til resultatene.. Og jeg kan ikke annet enn å rope høyt HURRA HURRA HURRA for min vakkre Tsarina som tok den gjeveste tittelen og gjorde rent bordt og ble BEST IN SHOW!!! Det var virkelig over all forventning og den perfekte belønning etter mange uker med forberedelser og stress. Noen gledestårer ble det også :) Ellers gjorde de andre ponniene mine det generelt bra og 2års hingsten Gypsy fikk en flott tallrekke med gode komentarer, så nå satser vi mot kåring på Starum:) Mirakel ble Res. Beste føll og nr 2/6 i klassen sin. Casanova ble klassevinner blandt hingsteføllene. Joleen 2/3 og Ayleen 3/3. Er så fornøyd med ponniene mine!!

Er en helt ubeskrivelig følelse og være i BIS ringen og bli kåret til den beste på hele utstillingen, det MÅ oppleves!!!

Vil benytte situasjonen til å takke alle våre sponsorer for fantastisk flotte gavepremier, alle de frivillige som hjalp til å dra lasset. Ikke minst alle besøkende og deltagere som gjorde min dag helt uforglemmelig!!

16 august.

Da var Thor solgt til en hyggelig dame i Greåker og jeg er sikker på at han vil få det helt topp hos henne!! Han drar med transport om 1-2 uker.. Blir rart å miste denne morroklumpen i flokken. En hærlig krabat med masse personlighet :)

7 august.

Pinocchio som trodde at bedekningsesongen var over for i år be overlykelig da det kom enda en hoppe til han i år, så nå skal de to få gå å kose seg en mnd eller to.

Ellers er det fullt stress med Npa Showet i Tresfjord som er om ikke så lenge.. Mye papirarbeid som skal gjøres og ting som skal bestilles og ordnes, men vi skal nok komme i land og gleder meg veldig til dagen kommer. Har ikke fått trent ponniene mine enda, men skal vel få begynt på føllene snart i alle fall :)

3 august.

I dag kom Miss-L hjem fra bedekning hos Jonatan. Hun var så utrolig mye flottere enn jeg hadde husket og det var kjekt å se henne med sommerfrakken på :) Gleder meg veldig på dette føllet og om hun har tatt seg vil det bli følling rundt april/mai vil jeg tro. Må prøve å få tatt ultralyd på henne ilag med Caramel iløpet av august/september.

Ragnhild tok med seg hoppen sin Carina som har vært på bedekning hos Pinocchio.

1 august.

Ultralyd på Veslegull og Søtnosa i dag. De er begge drektige og er ca 2mnd og ca 3uker på vei. Kjempekjekt at alle hoppene som har blitt skjekket til nå har tatt seg:)

29 juli.

Noen av oppstallingshestene og shetlands hoppa Amanda som jeg har lånt i vinter dro hjem igjen i dag. Godt å få lettet trykket litt på beitene og ikke minst mindre hest å ha ansvaret for. Merker jo at kroppen begynner å bli tung og det skal bli godt med litt mindre hest til vinteren med baby i hus..

26 juli.

Hoppen Enya som var på bedekning hos Pinocchio i fjor fikk desverre en dødfødt rød hingst for en uke siden og er nå kommet på ny bedekning for å prøve på nytt. Vi krysser fingrene for levende resultat til neste år :)

22 juli.

Susanna holder seg fortsatt stabil, langt ifra frisk, men stabil:) Lymfekjertlene er halvert i størrelse og det kan kanskje tenkes at det er en anelse mindre snørr.

Påmeldingsfristen for NPA showet i Tresfjorden har gått ut og det er til nå 40 påmeldte, men venter fortsatt på npa nr på 5 føll så vi ender nok opp mellom 40 og 50 påmeldte og det kan man jo si seg fornøyd med her i Møre og Romsdal med et så lite miljø. Så nå ser vi frem til en kjekk og trivelig helg med masse ponnifolk og knytte nye bånd og kontakter! Jeg klarte heldigvis til slutt å endelig bestemme meg for hvem jeg ville vise, kunne jo tenkt meg å vist hele flokken hehe :) Det endte opp på 6stk: Joleen, Ayleen, Gypsy, Mirakel, Casanova og Tsarina. Kanskje litt idioti å vise 1års hoppene nå som de er i så sterk vekst, men jeg tar det som en treningsøkt og lar de få litt erfaring i utstillingsringen. Det er jo uansett bare for gøy :) Tsarina ser ut som hun venter tvillinger og må på en seriøs slankekur forran vognen, så jeg har å styre med..

Føllene storkoser seg og klør av føllpelsen for harde livet:) Skjønner meg ikke på fargen til Vanilla, hun blir egentlig ikke så mye lysere under føllpelsen, men hun er lys helt nede i manen. Også har hun blåskjær i øynene sine.. Blir spennende å følge videre. Er jo helt nytt for meg med palomino(?) avkom.

Til helgen er det meldt knallvær og det må jeg si var jammen påtide:)

18 juli.

Det var en relativt pigg og lettpustet Susanna som møtte meg i beitet i dag, så atter en gang avventer vi avliving. Kanskje er det den siste behandlingen som begynner å gi utslag? Håper i alle fall at det vedvarer :) Ha en strålende dag alle sammen :D :D

16 juli.

Har vært på ultralyd med Tsarina og Evita i dag. De er begge konstantert drektig med Pinocchio og er ca 2mnd og 1,5mnd på vei. Så dette var virkelig gode nyheter og dette er kombinasjoner jeg gleder meg veldig til :):) De er nå tatt ut av flokken til Pinocchio og skal nyte resten av sommeren ilag med en annen flokk.

Den siste behandlingen på Susanna har fortsatt ikke gitt noe resultat og etter samtale med veterinær kommer vi til å avlive henne til uken om hun blir verre iløpet av helgen.. Jeg krysser fingrene atter en gang...

11 juli.

Da var det ny behandling på Susanna av Grete Iren Moen. Hun brukte laser og nåler på lunge, nyre, milt og spytt. Samt at hun knekte opp noen låsninger i bekkenet som hun hadde for å se om det kunne ha noen sammenheng med noen av plagene. Susanna virker også mer ustø til beins og snubbler litt synes jeg og Grete trodde det kunne være en sammenheng med at hun bruker veldig mye energi på å puste og har i alle fall halvert pusterør og dermed kanskje blir litt svimmel av det hele.

Susanna har vært veldig fin i pusten siden forrige behandling tross mega hovne lymfekjertler, men fikk i går et veldig stort tilbakefall med surkling og pesing.. Behandlingen i dag ga desverre ikke like godt resultat som sist, men ble kanskje en anelse lettere. Får bare smøre meg med tolmodighet å se ann situasjonen dag for dag..

Lille Mirakel klarer seg i alle fall godt for Susanna er en gull hoppe med mange gode kvaliteter og en av de er å sette føllet forran seg selv, hun melker som en ku enda hvor syk hun er og Mirakel ser ut som en liten julegris:) Hvor fornuftig det er å ta bedre vare på andre enn seg selv er jo en annen sak, men det sier ganske mye om hvor god mor hun er!!!

10 juli.

Gratulere så mye til Silver og June Kanstad som gjorde det så godt på utstilling på NNHS i dag:) Silver er etter Pinocchio og viser stadig stor framgang, en vakker hingst jeg har stor tro på og eier har nå sagt at hun vil vise han til kåring neste år, så dette blir spennende når Pinocchios førstefødte skal ut i ilden :) Silver fikk følgende karakterer og kritikk:

8-8-8-8-8 Hingst av god type, godt utviklet og godt preg. Gode bein med godt markerte ledd og gode bevegelser. Sløyfe og stillt som nr 1 i kvalitet :) Jeg er kjempestolt og kan omtrent tenke meg hvor stolt eier av Silver må være :):) Bilder av Silver vil komme på galleriet snart.

8 juli.

Dagene flyr og jeg bruker dagene på å grubble over hvem jeg skal vise på Npa show i Tresfjorden, eller rettere sagt: Hvem jeg skal få andre til å vise.. Med min bekkenløsning må jeg nok bare innse at jeg må stå på sidelinjen.. Vil jo så gjerne vise alle sammen, men fornuften sier at det ikke går, så da må man bare velge. Blir i alle fall et hingsteføll og et hoppeføll. Samt en 2 års hingst, begge årings hoppene og sikkert en voksen eller to.. Det baller fort på seg med andre ord..

Ellers har jeg en spennende avtale på hånden om å leie ut Pinocchio neste år og en ny hingst vil stasjonere her neste sesong. Hvor Pinocchio drar og hvem som kommer hit vil jeg komme tilbake til når alt er ordnet og avtalen er i boks :) Så det blir virkelig spennende neste år :)

Må bare beklage at det har vært dårlig med bilde oppdateringer her hos meg, men for tiden kan jeg i alle fall skylde på at kameraet mitt er inne på reprasjon og jeg lover at jeg vil komme sterkere tilbake :) :)

3 juli.

Gratulere så mye til Ann Iren Fylling og familien med en vakker rød/kvit flekket hoppe etter Pinocchio og Camille!! Masse masse lykke til videre med henne :) Bilder kan dere se under "Pinocchios avkom" på Pinocchio sin side.

Når det gjelder Susanna så går det riktig så dårlig om dagen, hun peser og snørrer stakkar med noen digre opphovna lymfeknuter.. Min siste utvei nå er Grete Iren Moen som er utdannet og driver med alternativ behandling på hest, hun kom heldigvis hit i dag og ville begynne behandling. Hun satt akupunkturnåler for milt, nyre og lunger og tro det eller ei, etter bare 5 min puster Susanna så og si normalt, helt utrolig!!!! Grete vil komme igen neste uke for videre behandling.

2 juli.

Dro avgårde på ultralyd med 3 av hoppene som er på bedekning hos Pinocchio, 2 av de er konstantert drektig og er 3uker++ på vei og den siste var litt usikker da embryoet ikke hadde festet seg enda. Hoppene som har tatt seg er tatt ut av flokken og noen har dratt hjem igjen. Litt godt å få unna de som er ferdige slik at man kan konsentrere seg om de andre. Lurer på å anonnsere ledige plasser hos Pinocchio nå som en del hopper er dratt, men jeg får se hva min slitne kropp orker i ukene fremmover.. Tar på og skal være på topp og samtidig være gravid, hehe. Gleder meg veldig til å bli ferdig og kunne styre på som normalt igjen :)

1 juli.

Da var vi jammen kommet til juli og sommeren har ikke vist seg fra sin beste side på denne kanten av landet ennå kan man trygt si, men men.. Punky og Caramel er sluppet ilag med Pinocchio og de andre damene og i dag kom den siste hoppa som har bestillt plass. Det var Søtnosa med årets hoppeføll etter Pinocchio, en virkelig flott dame. Var kjempekjekt å se igjen Søtnosa og hun er bare så hærlig! Fant sin plass i flokken igjen og såg godt at hun og Punky kjente værandre igjen:)

22 juni.

Her går det raskt i svingene og jeg kan rope hurra enda engang :) Punky fikk en flott og velskapt hingst i natt som er rød/kvit flekket!! Ser faktisk ut som om han vil beholde fargen da jeg ikke ser noe tegn på skimmel i hårlaget, men tiden vil vise :) Det ble jo nesten 3 uker før tiden på Punky også, men føllet var absolutt stort nok og Punky har gått klar lenge og var rett og slett sprekkferdig, så jeg var glad det skjedde nå, også med tanke på neste års følling slik at det ikke blir så sent:) Nå skal jeg ut å kose meg med de to nyfødte også skal jeg selvsagt ta litt bilder som jeg skal dele med dere :) Navnet på sistefødte blir Sævelunds Casanova :)

Ellers har kalvingene begynt så smått og to Charolais kalver har sett dagens lys:) Har også slått av noen marker og fått ballet litt, hesteforet skal ligge til i morgen tross utrygt vær, men velger å ha is i magen for å få et tørt og godt for til vinteren:)

21 juni.

HURRA!!! Caramel møtte meg i beitet i dag tidlig med en helt nyfødt palomino hoppe etter Skogeims Canon :) Ble så hoppende glad at jeg visste nesten ikke hvilken fot jeg skulle stå på!! I går kveld når jeg skjekket henne og Punky var det ingen tegn på følling og juret har jo heller ikke vært særlig fyllt siden det egentlig er 3 uker til termin, men jaggu overasket hun meg :) Da jeg kom tilbake på ettermiddagen for å ta bilder av den lille prinsessa var hun til min store fortvilelse ikke å finne på beitet og Caramel var helt snål og gikk bare å skuet over beitemarken, ristet på hodet og ropte.. Tenkte først at hun hadde gjemt henne og rett og slett glemt hvor hun låg, for de førstegangsfødende kan jo være litt svimmle av seg.. men etter at jeg hadde lett i over en halvtime begynte jeg å tro at noe var alvorlig galt og begynte nesten å bli litt panisk der jeg sprang frem og tilbake, opp og ned.. Etter en times leting bestemmer jeg meg for å se til de andre hestene lengre borte og bakerst på beitet finner jeg jaggu med tinkern Liffy med den lille shetlandsfrøkna diende under magen (!!!) Kunne ikke annet enn å flire når jeg såg dette, for jeg ble så hoppende glad at hun var i live og hadde det bra :) Liffy hadde rett og slett stjelt føllet fra Caramel og tok morsrollen virkelig på alvor, ingen skulle skade føllet "hennes" og jaget bort de andre hestene.. Caramel kom bort også, men fikk grådig juling så hun hadde desverre ingenting å stille opp med mot en så stor hest. Fikk bært føllet ut til Liffys store fortvilelse og hun laget et voldsomt kaos, så morsinstinktet kan man ikke si noe på.. Caramel er nå gjenforent med sin lille prinsesse og skal tilbringe natten i stallen slik at de kan bli sammensveiset igjen, men det såg ikke ut som om det var noe problem. Den lille prinsessa var veldig sulten og med et jur hardt som en stein sprutet og rann det melk i alle retninger, hadde ikke tjangs til å svelge unna all den melken som kom, hehe :) Heldigvis ble det happy ending på denne historien og jeg gleder meg veldig til i morgen for å bli enda bedre kjent med den lille :) Nå må jeg bare finne nokke sukkersøtt til navn :)

Vil også gratulere så mye til familien Stette som fikk et flott hoppeføll e. Pinocchio og Lita i dag! Gleder meg veldig til å se bilder :) Da ventes det bare 4 Pinocchio føll til rundt om i distriktet og jeg gleder meg til å høre resultatene av fjorårets bedekninger :) Avl er morro!!!!

18 juni.

Siste dag for sprøyebehandling av veterinær, blir jo nesten litt rart å ikke ha veterinæren her på gården nå i dagene som kommer, nå som de har vært her i 11 dager på rad.. Det skal bli meg en saftig regning, hehe.. Nå skal jeg gå over til å behandle henne selv med Norodine 2ganger om dagen i tilegg til Metacan. Formen til Susanna er kjempebra og hun er kvikk og fin med god matlyst, men hun har mye snørr og er tungpustet så hvordan dette ender er uvist! Har blitt enig med veterinær om at jeg skal behandle henne i 10 dager til så får vi rett og slett se om hun blir frisk. For blir hun ikke frisk nå eller får et tilbakeslag kort tid etter at hun har blitt frisk er det bare en utvei vistnok.. En grusom tanke, men kan ikke annet enn å forberede meg på dt verste, så får heller alt annet bare bli en bonus.. Vil absolutt IKKE miste GROM hoppa mi, men av og til er det ikke mer man kan gjøre desverre..

Ellers kan man si at høsten har slått til for fullt her hos oss og sommeren kan vi se langt etter, med temperaturer helt ned i 5 grader på dagtid, full storm og regn har man ikke særlig lyst å holde på ute, så i helgen skal vi kose oss inne under pleddet og fyre i peisen :) God helg alle ponnivenner!!

17 juni.

Har vært på ultralyd med 2 av hoppene som er med Pinocchio og den ene er konstantert drektig 1mnd på vei og den andre var litt usikker, men mest sansynlig drektig. Hun har hatt en forsinket eggløsning i forhold til brunsten og var da kortere på vei enn antatt, derfor litt vanskeligere å se så vi får bare følge nøye med om det kommer noe brunst tegn.

15 juni.

Ingen dag er lik med Susanna og det går veldig opp og ned, er nå på 8 dag med sprøytebehandling i blod og muskel av veterinær. Har også begynt på Metacan som er betennelsedepende for å se om det kan hjelpe til på mere fremgang. Hun har vært noen dager med helt tørr nese, men nå plutselig er hun svært tungpustet igjen og masse snørr, jeg kan se at til og med veterinæren begynner å miste motet og de er ikke fullt så optimistiske lengre desverre..

Ellers har jeg hatt en svært så effektiv dag i stallen, Joleen, Ayleen og Thor ble klippet med maskin for å bli kvitt siste vinterragget og de ble riktig så flott, spesielt Ayleen, gleder meg virkelig til å se henne utvikle seg fremover og er nå ikke så sikker lengre på om jeg kommer til å selge henne:) Må få tatt en del nye bilder av ponniene nå snart.. Stigur var her og tok høvene på en hau med ponnier og det var virkelig godt å få ut av verden, er ikke i noe form til å ta de selv lengre med stor kul på magen og bekkenløsning..

8 juni.

Er lei lei lei lei.... I går fant jeg Susanna med akutt tilbakefall på lungebetennelsen på beitet. Tykt grønnt/gult snørr renner ut nesen og hun er tungpustet igjen, hun spiser og har ingen feber heldigvis. Veterinæren kom i dag og kiket på henne og tok svaberprøve av snørret for innsending selv om han ikke var noe serlig optimistisk på å bli noe klokere av prøveresultatet. Har nå fått en dose kortison og antibiotika og vi skal diskutere mer i morgen om hvilke medisinering og metode vi skal bruke etter at jeg har observert henne til i morgen for å se om det er forbedring eller forverring.. Krysser fingrene atter en gang for at dette skal gå bra..

Ellers koser Pinocchio og damene seg på nytt beite med nesten litt for mye gress på..

3 juni.

Da har vi kommet til juni og sommeren lar vente på seg, har hatt fint vær, men temperaturene er ikke noe å skryte av desverre..

Islandshoppa Ronja som var tom i år har vært på UL og er konstantert drektig med Brjann fra Stora Asi:) Jippi!!! Termin er beregnet til ca 18 april. Miss-L som er hos Jonatan i Vistdalen skulle også komme i brunst denne uken, men har foreløbig ikke vist noe tegn til det og jeg går utifra at hun har tatt seg:)Ellers er det flere hopper hos Pinocchio som skal komme i brunst neste uke, så det blir spennende å se..

Alle hestene storkoser seg på beite og de går i omtrent samme flokkene som fra vinterhalvåret. Godt å se at det er slik ro og harmoni blandt de :)

Jeg håper virkelig Punky får før tiden hun er større en noen gang og ser ut til å sprekke rett og slett, enda det er 1mnd igjen til termin, er hun i forbausende god form og sprek og godt igang med å fylle juret også heldigvis.

NPA Show komiteen i Møre og Romsdal har også hatt møte og vi planlegger show i Tresfjorden :) Så sett av lørdag 21 august i Tresfjord for å vise ponnien din på et sosialt og kjekt arrangement. Gled dere!!! For påmelding og proposisjoner se: www.ponniavl.no under "Show og Utstilling"

29 mai.

Det er hektiske dager med vår-ryddig og gjerde oppsett. Alle hestene er komt seg på beite og det er fantastisk hærlig :) Nå er det kyrne som står for tur og kalving sesongen er snart i gang! Gleder meg til å se småkalvene som skal se dagens lys og kose seg med mødrene sine på beite utover sommeren, det er det man kaller idyll!! Pinocchio fikk også besøk av en ny dame i dag, Buness Bluebell fra Tingvoll. Han går nå ilag med 9 hopper og synes livet er hærlig, spesielt nå som sommeren har kommet med både sol og bedre temperatur! Han venter fortsatt på 4 hopper til. Det er fortsatt noen ledige plasser så ta kontakt om du ønsker føll under denne flotte hingsten med en spennende stamme og et fantastisk lynne! :)

22 mai.

Susanna er nå konstantert helt frisk av veterinæren og jeg er så innmari glad og lettet!!! Tenk at det skulle gå så bra :) Mirakel vokser og er bare helt fantastisk, hun er så tillitsfull og nyskjerrig! Punky og Caramel begynner å bli virkelig store de også selv om termin ikke er før 10 og 12 juli, så jeg får bare smøre meg med tolmodighet :)

19 mai.

Endelig kom føllet som jeg har ventet så lenge på!!! En vakker gråblakk hingst under Veslegull og Omar :) Hun har lurt meg nå i flere uker og juret har vært som en jojo, steinahardt og fyllt ned i spenene til helt slappt neste dag, hehe.. Nå hadde jeg bare helt gitt opp og bestemte meg for at det kommer når det kommer og da kom det :) Hadde en følelse på at noe var annerledels så jeg bestemte meg for å gå ut å skjekke rundt 12.00, og der var det jammen komt føll!! Han var enda litt våt og fommlet rundt på ustøe bein, fant frem til matfatet og hadde av seg avføring, så her ordnet alt av seg selv :)Er kjempefornøyd med denne kombinasjonen!

Ellers har nesten alle hestene kommet seg på beite, bare et par hingster og noen vallaker som fortsatt står på foring, men iløpet av helgen skal de også på grønnt:)

11 mai.

Gratulere så mye til Jonny Arne Frilund og familien med årets fjerde føll etter Pinocchio u. Ronja. En vakker kullsvart hingst som mest sansynlig blir skimmel :)

Pinocchio koser seg på på beite ilag med 5 hopper og han er svært så lykkelig om dagen :) Har også fått parasittbehandlet hestene som har flyttet på beite.

10 mai.

Har vært en tur i Vistdalen og levert Miss-L til den 2pr hingsten Jonatan hos Ragnhild Ruud. Veldig kjekt å kunne bruke litt andre gode hingster i området og ikke bare knytte seg opp til det man har stående selv i hagen:) Fikk også hilst på de andre hestene til Ragnhild og hun har fått to nydelige føll! Fikk også hilst på Rambo, en 1års hingst etter Pinocchio. En flott stram kar som er veldig lik sin far da han var ung. Fra Ragnhild tok vi med 2pr hoppa Carina som skal gå hos Pinocchio i sommer. Begge hoppene var brunstig og ble bedekket, så dette var god timing :)

9 mai.

Gratulere så mye til May-Eva med årets tredje føll etter Pinocchio u. Hestehavens Gabriella. En stor og flott kvit/svart flekket hingst som mest sansynlig blir skimmel:) Var akkurat født da jeg kom ut og skulle ta kveldsrunden i 8 tiden, midt i et snøkav uten like.. Jeg fikk føllet i en trillebår og fikk de under tak og på tørt underlag! En hærlig liten krabat :)

Nå går jeg bare å tripper og venter på Veslegull, noe jeg har gjort i flere uker nå, hun har jo ikke termin før tidligst 21 mai, men hun har gitt meg så mange tegn på følling at jeg blir helt forvirret, hehe. Men det er jo litt vanskelig når det er ny hoppe som man ikke kjenner så godt enda, blir i alle fall en spennende kombinasjon med henne og Omar!!

7 mai.

Har hatt en 10 timers dag i fjøsen og det merkes godt på en gravid kropp, men har fått gjort mye fornuftig:)

Susanna har dårlig matlyst, prøver å lokke med gulrøtter, brød, eple og kr.for, men det er ikke stort som går ned.. :( Ellers så er hun kvikkere i formen og pusten/nesten er fin :) Hun produserer mye melk og lille Mirakel er svært tillitsfull og kjælen!

Islandshoppa Ronja ble kjørt på bedekking til 1pr hingsten Brjann og Evita ble sluppet til Pinocchio, begge hoppene var midt i brunst, så det var god timing ;)

6 mai.

Det ble heldigvis ingen følling i natt slik at jeg fikk veterinæren til å ta det under kontrolerte former:)

Ca en time etter igang setting ble en nydelig svart hoppe født etter Susanna og Pinocchio! Susanna var svært sliten til tross for at veterinæren dro ut føllet med en gang det viste seg i åpningen. Susanna ble en ny hest etter føllingen og du kan tenke deg hvor godt det var å bli kvitt det ekstra presset på lungene! Hun pustet nå nesten normalt og slim/gørr var halvert. Hun lå en stund etter føllingen, men begynte straks å gresse og spise, noe hun ikke hadde gjort de siste dagene. Så jeg var veldig glad vi tok denne avgjørelsen. Føllet var ei kvikk lita frøken som raskt ville på beina, men fann ikke helt frem til matfatet, så med litt hjelp gikk det som smurt:)Kjempelykkelig over at dette kapittelet gikk bra så får vi bare ta en dag om gangen fremmover. Den lille frøkna skal hete Sævelunds Mirakel :)

5 mai.

Etter en lang periode med en hostede og snørrete Susanna og gjentatte besøk av veterinæren var det nå nok!! Nå var det påtide med en forklaring/diagnose og ikke minst behandling og endelig ble jeg tatt på alvor! Det ble konstantert lungebetennelse og Susanna er i svært dårlig forfattning og behandling ble startet i grevens tid kan man trygt si!Har ingenting vondt å si om veterinærene her i området for de er vrkelig flinke, men akkurat i dette tilfellet kunne jeg ønske at jeg ble tatt på alvor før det ble så gale at det står om livet på hesten og føllet i magen. Susanna hadde høy feber med tykk grønn/gul utflod fra nesen som rann kontinuerlig. Ingen matlyst og veldig dårlig almenntilstand! Vi ble enig om at føllet måtte ut, men Susanna var i så dårlig forfattning at vi måtte vente til neste dag for å se om behandlingen gjorde at hun ble lit kvikkere til å følle. Dermed måtte jeg skjekke henne vær andre time frem til neste dag i tilfelle hun føllet iløpet av natten siden terminen er om 4 dager og i følge juret kunne det skje når som helst. Så nå får jeg bare skjekke henne jevnlig og vente på at veterinæren kommer i morgen..

1 mai.

Det ble en sørgelig avsluttning på det jeg skrev 20 april. Victoria som var moren til føllet døde av Hyperlipmi bare noen dager etter følling og føllet døde også da det ikke fikk i seg nok mat og ny amme ikke fungerte. Sender masse varme tanker til eier Hilde og Karianne!! Forferdelig trist at det skulle ende slik..

I dag har jeg endelig fått sluppet Veslegull og Susanna på beite da det ser ut som været skal stabiliser seg litt og gresset har endelig begynt å gro:) Så nå krysser vi fingrene for at det blir følling snart :)

Miss-L blir jeg å kjøre til Jonatan neste helg tenker jeg. Tsarina, Evita og Amanda vil bli sluppet med Pinocchio iløpet av de neste dagene :)

20 april.

Gratulere til Hilde og Karianne med årets andre føll etter Pinocchio! Stor svart hingst som mest sansynlig blir skimmel. Situasjonen er veldig kritisk her da Victoria har fått jurbetennelse og ikke bryr seg om føllet. Legger ved tlf nr og mail til eier av føllet og håper noen kan hjelpe!!!!

***Ammehjelp til Shetlandsføll søkes snarest i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag! Føllet er 1 døgn gammelt, hoppa produserer ikke melk og viser ingen interesse i føllet, og har jurbetennelse. Vennligst kopier dette til din status, slik at dette når ut til flest mulig! Om du har info, vennligst ring Hilde Reiten, tlf. 90725673 - E-post Hildereiten@hotmail.com SPRE VIDERE!!!

19 april.

Gratulere så mye til Ingrid Årnes med årets første føll etter Pinocchio! Det ble en hoppe som mest sansynlig blir skimmel. Søtnosa er slik er god og trygg mamma som ordnet alt på egenhånd midt på lyse dagen.

8 april.

Ny runde med vaksinering i dag på 6 av stallenes ponnier. Samt en tannrasp og litt helse skjekk. Fikk også skjært litt høver i dag også, fint å ta et par om gangen så blir man ikke så vond i ryggen :)Ellers så koser Tsarina og Beatrix seg ute på dagtid i hærlig vårtemperaturer, om en ukes tid blir de nok å gå ute hele døgnet igjen:) Veslegull og Susanna har merkelig mye veske og harde jur for at de ikke har termin før 10 og 21 mai. Hadde ikke gjort meg noe om føllene kom før i alle fall for nå er jeg klar for mange håpefulle :)

5 april.

Det var en slank Amanda som møtte meg i beitet da jeg skulle fore kvelds til ponniene.. Bak henne lå et nydelig rødt hingsteføll som desverre var dødt og født 2,5mnd før tiden. Ufattelig trist når slikt skjer, men nå kan jeg ikke gjøre annet enn å krysse fingrene for at Amanda holder seg frisk og at det ikke var noe alvorlig galt med henne siden hun fødte før tiden. Hun hadde i alle fall god apetitt nå til kvelden, så får jeg følge med henne med haukeblikk de neste dagene. Amanda er jo en hoppe jeg har lånt inn for å få akkurat denne kombinasjonen, så dette var svært ergelig, men rett og slett livets gang desverre..

1 april.

I natt kom det etterlengta føllet til Tsarina etter Heathers Lille Buster :) Jeg skjønte fort i går kveld at nå var tiden inne.. Så jeg var ute kl 03.00 for å skjekke. Ingen føll, men hun var full i flis fra topp til tå etter å ha rullet seg og kavet rundt i boksen. Sto opp igjen kl 06.00 og da sto en ålsvett Tsarina omtrent smilende fornøyd og slikket ren en liten huskbrun hoppe som var født for 5 min siden. Hun kom seg opp på bena etter litt kaving og fann etterhvert frem til juret og begynte å drikke. Så utrolig deilig når alt går så bra og ting ordner seg selv :) Men neste år blir det utefølling slik jeg liker det best:) Da har de god plass og føller som regel greit :) Den lille hoppen har fått navnet Grytas Beatrix etter den Nederlanske dronninga!

29 mars.

Da vi trodde våren hadde kommet for fullt og vi begynte å nyte de varmere temperaturene helt oppunder 10 grader og vårblomstrene begynte å titte frem i det gule gresset... jo da kom det jaggu med en dose til med snø og hele landskapet er nå dekket av et kvitt teppe! Kan omtrent se hva hestene tenker for de er minst like lei av snø som det jeg er nå tror jeg, hehe :) Ellers så ser det ut som om det kan bli følling her iløpet av påsken?? Tsarina har begynt å fylle veske i juret og gjøre seg klar. Hun er meget stor og tung og håper hun slipper å gå så mye lengre med den magen.. Hadde jo egentlig håpt at hun skulle knipe igjen til beitesesong jeg da, liker best følling ute hvor de har god plass og ordner seg selv med tilsyn. Men i år blir det inne følling regner jeg med. Årets bedekninger er under full planlegging og i år slippes alle mine hopper med Pinocchio utenom Miss-L som drar til Jonatan i Vistdalen hos Ragnhild. Jeg tror det kan bli en god kombinasjon:) Ellers er interessen av å bruke Pinocchio stor blant hoppe eierene og jeg gleder meg til de begynner å ankomme gården iløpet av våren. Den første kommer rett over påske og Pinocchio er klar som et egg og går bare å speider etter damer dagen lang nå, hehe :)

25 mars.

Da var også hingstekåringen i Rogaland over og 4 shetlansdponnier gikk gjennom :) Gratulere så mye til dere alle og spesielt til Roald Skogland med sin Skogheims Galant som oppnådde 1pr 1kv og stiller seg da i rekken bla 7stk 1pr hingster her i Norge!! Ellers ble også Skattens Capsyl tildelt 2pr 1kv som var en av mine favoritter, gratulere så mye til deg Christine Bakkane.

24 mars.

Smyrill har i dag fått seg nye eiere, de som hadde han og moren likte han så godt at de kunne tenke seg å kjøpe han. Så nå etter noen uker i tenkeboksen har vi bestemt oss for å selge til de. Et bedre hjem kan en han absolutt ikke få!! Så tross dårlig erfaring på salg av hest siste tiden så blir i alle fall dette en god erfaring.. Så om alt går etter planen nå skal pengene gå inn i en ny islands avlshoppe. Jeg ønsker Per-Erik og Monica Hjelle masse lykke til med denne unge og lovende karen. Han blir hentet i Mai om vi ikke finner en transportløsning før den tid.

21 mars.

Da var årets ponnikåring på Starum over og jeg vil gratulere alle som var så heldige å få hingstene sine gjennom nåløyet :) Min favoritt Claes av Bergli måtte bryte kåringen og ble dermed ikke premiert, en stor skuffelse.. Men han kommer nok sterkere tilbake neste år. Jeg hadde jo store planer om å dra nedover for å se på, men med en bil som synger på siste vers og med de svangerskaps plagene jeg har tok jeg ikke tjangsen. Så jeg får heller prøve på igjen neste år og da mest sansynlig med Gypsy på hengeren :)

14 mars.

I dag var Aud her og drektighetsundersøkte de to siste hoppene som jeg har undret meg over så lenge nå.. Og jammen var de drektig begge to!! Gode gammle Punky mor skuffer aldri :) Hun gir så utrolig flotte og hærlige føll og at hun har tatt seg er supert og et av de føllene jeg gleder meg mest til! Bedre sent enn aldri, så føllet kommer i juli en gang:) Caramel var også drektig og det gleder meg veldig!!! Hun tok seg ikke med Omar, men på sensommeren prøve vi Skogheims Canon og det ble tydeligvis full klaff:) En veldig spennende kombinasjon med termin i midten av juli.

12 mars.

Den store vaksineringsdagen med hele 11 ponnier som skal stikkes, litt av en jobb å ta inn og ut, men veldig godt å få det unnagjort :) Neste gjeng skal stikkes i april, men da ikke fullt så mange. Jeg liker å ha alle hestene mine fullvaksinert og på stell. Fikk også pusset over litt høver i samme slengen:) Ellers så sparker det villt i magene til Tsarina, Veslegull og Susanna. Tsarina har fortsatt ikke satt jur, så det blir heldigvis ikke følling før termin i alle fall ser det ut til:)

10 mars.

Da har endelig Ayleen kommet hjem hvor hun hører til etter en SVÆRT turbulent tid de siste mnd. For å gjøre en veldig lang historie kort ble Ayleen ble sendt avgårde til sine nye eiere i fjor høst på avbetaling noe jeg i bunn og grunn er veldig prinsippfast på at jeg ikke gjør, men siden jeg kjente litt til vedkommende ble dette alikevell gjort og siden de hadde så store fremtidsplaner for henne og så potensialet bestemte jeg meg for å selge. Om det ikke skulle fungere var det ikke lange veien til der hun sto slik at jeg kunne få hentet henne hjem. Etter noen uker var plutselig Ayleen flyttet til nordtrøndelag uten min samtykke og en god stund viste jeg rett og slett ikke hvor Ayleen var siden kjøper ikke tok tlf eller svarte på sms. Fikk på egen hånd nøstet meg frem til hvor hun sto og ble fortalt at hun hadde det bra og ikke var solgt videre, men sto der på utegang. Når pengene for Ayleen ikke dukket opp og jeg etter gjentatte lovnader ble lovet penger bestemte jeg meg for å få hentet hjem hesten tross at det ikke lengre bare var noen svipptur og jeg med mine svangerskapsplager var avhengi av å leie noen til å kjøre.. Men så enkelt skulle det ikke være... Når jeg tok kontakt med stallen fikk jeg rett og slett bare beskjed om at hesten ikke kunne hentes ut siden kjøper ikke hadde betalt leie på flere mnd og det nå var pant i hesten.. En grusom følelse og ikke kunne hente hjem sin egen hest.. Etter en hel uke med samtaler med politi, advokat og namsmann fikk politiet endelig tak i kjøper og fikk han til å gjøre opp gjelden sin på stallen og ordne opp med meg. Jeg gav da klar beskjed om at hesten skulle hjem og at kjøpet var opphevet. Så etter god hjelp av mine venner Linn og Hans Tore Berg på Sprova gård fikk de hentet ut Ayleen og tok henne hjem til seg til jeg fikk henne på transport hjem igjen, og nå 1 uke etter er hun endelig her!! :) Hadde nesten glemt hvor utrolig flott denne nydelige damen er. Hun var riktignok en del tynnere ved hjemkost enn ved avreise, men det skal jeg få orden på:) Nå skal hun foreløbig være her en stund ettersom hun har vært en kasteball siste mnd, noe som absolutt ikke var meningen! Men om noen seriøse og flinke folk er intr i henne må de gjerne ta kontakt. Et stabilt og varig hjem er en selvfølge!! Med dette vil jeg advare folk mot å selge hest på avbetaling og skjekk grundig opp kjøper før salg. Jeg har i alle fall lært min lekse og vil i fremtiden bli mye mer skeptisk til mine kjøpere og plassen hestene skal til. Håper ingen slipper å gå gjennom det jeg har gjort i denne perioden...

3 mars.

I dag kom endelig vår kjære Smyrill hjem igjen :) Han har stått på Dovreskogen ilag med sin mor hos noen fantastiske mennesker:) De er svært intr i å kjøpe han, men dette var en hest som var tiltenkt ridehest til meg eller Erling i fremtiden. Det er en veldig flott type med potensiale! Vi får gå inn i tenkeboksen og se hv vi finner ut av..? :) Nå skal vi i allefall bare kose oss med han her.

19 januar

I natt var vi så uheldig å miste en av islandshoppene i flokken av kolikk eller børslyng.. Det er så urettferdig når friske og flotte hester skal bli rammet av dette! Det ble jo tap av to hester siden hun var drektig med 1pr hingsten Brjann fra Stora Asi.. Hun spiste og drakk som normalt kvelden i forveien og virket helt som seg selv, så synet som møtte meg i beitet dagen etter var ike noe kjekt.. Er fryktelig lei av all motgangen som har vært siste året, men må bare prøve å fokusere på det posetive og holde motet oppe.. Nå satser vi på at de fleste av shetlandshoppene er drektig og at det kommer friske og flotte føll til våren:)

23 januar

Året begynte jammen bra for våres del.. Og den deilige nyheten som jeg fikk vite på tampen av 2009 kan endelig slippes... Endelig har Tsarina v. Stal Break of Dawn ankommet til Stall Sævelund og vi er uendelig glad for å fått kjøpt denne vidunderlige damen, hun er rett og slett noe for seg selv og kvalitet av ypperste klasse. Gleder meg stort til å sette henne i avl og se hvilke føll hun vil gi meg i fremtiden og ikke minst vise henne på show. Hun er en rolig og bedagelig dame som er en drøm og håndtere. Gled rett inn i flokken hos de andre smådamene:) Er nå rimelig hårete og høydrektig da hun venter føll i midten av mars. Hun skal få sin egen side med bilder og info så snart som mulig.

16 januar

I dag ble Skildingur hentet av sine nye eiere :) Han vil få det helt fantastisk der, det er helt sikkert! De driver besøksgård i nord trøndelag og tilbyr mange aktiviteter for barn og unge. Så utrolig glad for at han nå vil bli brukt og at noen andre kan sette pris på han før han blir for gammel, men han er jo bare ungkaren enda :) Masse lykke til videre med gromgutten vår Linn og Hans Tore på Sprova gård :)

bottom of page