top of page

Nyheter 2009

30 desember

Dagene i desember har fløyet avgårde og julaften er vell overstått og vi må si oss storfornøyd med årets fangster :) Flotte pakker og nydelig mat ilag med familien! Manglet litt snø på julaften, men det kom igjen med renter i romjula og nå er det store mengder ute.. Fikk en splitter ny FinnTack vogn med min kjære som ble innviet på 1 juledag med Pinocchio i selen, noe han stortrivdes med:) Han har i alle fall nok spekk å ta av, hehe. Nå er det bare å begynne innkjøring av de unge håpeulle :) Det har vært en avslappende tid i jula noe vi ike har dårlig samvittighet for da det ellers i hverdagen går i ganske høyt tempo.. Hestene koser seg i kaldt vær med tele i bakken, kunne bare ønske jeg hadde temperert vann i alle beitene, men det kommer litt etterhvert :) Søtnosa, Sofia, Ayleen, Hrynjandi og Charmeur har fått nye hjem i år og ønsker deres nye eiere masse lykke til videre på ferden med disse herlige ponniene. Ellers har jeg vært heldig med å få noen nye ponnier i flokken som blant annet Caramel, Thor, Veslegull og Miss-L, Tusen takk for tilliten Bjørn Roar, Tore og Anita! Skal ta godt vare på de og gi de en fremtidsplan:) Nå er vi på den siste dagen i 2009 og jeg vil med det bare takke alle for året som har gått og ønske alle mine ponnivenner samt nye og gammle oppstallingshester med eiere er GODT NYTTÅR! Måtte det bli like bra som det forrige og håper alt går smertefritt under alle føllingene og at vi får gode resultat på utstillingene :)

Har akkurat på tampen av året fått en gledelig nyhet, så om alt går i boks kommer det kanskje en liten overaskelse på nyåret :)

17 desember

SORGENS DAG!

Etter mange gode år var det nå tid for å si farvell med min første islandshoppe Røsk. Nå skal hun få slippe en vinter til med å kjempe for å overleve, Jeg måtte bare innse realiteten og slippe taket... Røsk har vært mye plaget med sykdom de siste årene med blant annet hjerteinnfarkt og store tannproblemer. Nå klarte hun ikke lengre å nyttegjøre noe annet enn grønnt gress så kiloene bare raste av så snart høstmånedene kom... Så na skal hun få sleppe mer.. Ingen livsgnist igjen og veldig mager. Det gode er at hun fikk et aldeles nydeli hoppeføll i vår og hadde den beste sommeren der hun så bedre ut enn noen gang :) Så en liten bit av henne er fortsatt igjen her på gården, Lenja vil erstatte sin mor i avlen når den tid kommer slik at linjene blir ført videre. Det er fryktelig tungt å slippe taket på dyr som man har hatt så lenge og blitt så knytta til, men noen ganger er det det eneste rette.

Så nå har Røsk tatt ferden videre til de evig grønne enger og hun har det nok kjempebra der. Savnet er allerede stort, men med tiden vil det nok bli bedre.. Denne gode hoppa har virkelig satt sine spor i hjertet mitt og kommer nok aldri til å møte en lignende hest. Håper bare det blir lenge til neste gang jeg må ta en slik avgjørelse..

Tusen takk til alle mine ponnivenner for varme tanker i disse tunge dager...

28 november

Charmeur ble i dag hentet av sin nye eier Mira Elise som kommer fra Oppdal. Gratulere så mye med en superkjekk ponni og masse lykke til videre :)

24 november

I dag dro Hrynjandi til sin nye familie i Tresfjorden :) De vil nok få mye glede av denne fantastiske hesten :) En hest jeg absolutt kommer til å savne! Trygg, rolig og stabil som dagen er lang.

1 mnd til jul i dag foresten :)

12 november

I dag dro Ayleen til sine nye eiere Cecilie og Kjetil på Halsa. Gøy når det ikke er så alt for langt unna og man kan følge med på utviklinga. Håper vi får se denne damen i ustillingsringen i årene fremmover. Masse lykke til videre :) Susanna tok adskillesen med knusende ro, og ikke så mye som en liten sup melk før avreise var aktuelt, hehe. Det skal også sies at hun ikke er helt i form og det surkler i brystet, veterinæren kommer i morgen tidlig for å se på henne og eventuelt sette henne på behandling. Håper virkelig at det går fort over! Ellers så koser alle hestene seg i det flotte været vi har hatt siste tiden, stabilt og kaldt et helt topp :)

31 oktober

Gratulere så mye til Ytrestøylens Pernille etter Pinocchio som i dag deltok på føllskue i Ørsta. De fikk den flotte rekken 8-8-8-8-8 med sløyfe og 1 i kvalitet og ble dermed beste shetlandsføll! Dommer komentarene kommer senere.

Fått noen hester med litt forkjølelse, hoste og regneksem så her har det gått i mye pleie og kos siste dagene, så får vi håpe det går fort over :) Været har i alle fall blitt mye mer stabilt:) Har vaksinert i ett kjør siste ukene på både føll, ungheter og de nye hoppene. På neste runde blir det registrering av islandsføllene og Thor.

24 oktober

I dag dro Sofia til sine nye eiere på Stange. Der vil hun få det topp, men kommer til å savne denne fantastiske lille frøkna enormt mye.. Masse lykke til videre med denne flotte hoppen. De siste dagene har vært preget av mye frustrasjon da vi måtte avlyse hele føllfinalen, bilen fikk motorhavari og jeg en skikkelig forkjølelse. en ulykke kommer som sagt ikke alene... og det kan jeg virkelig bekrefte.. Arrrrg... men men vi får krysse fingrene for at det kommer like flotte føll neste år slik at vi får delta da :)

5 oktober

Nå er alle hestene komt seg på vinterbeite og foringen er i gang. Her har vinteren kommet og det er frost på natten. Vi er preget av alt det dårlige været vi har hatt, men prøver å se lyst på tiden som kommer og håper den kanskje vil bringe med seg litt oppholdsvær.. Sofia er solgt til en hyggelig familie på Stange som driver med besøksgård og grønn omsorg, så hun vil få det helt topp der! Godt å vite at de kommer til skikkelige hestefolk, hun skal vi ta med nedover i slutten av oktober. Blir trist å sende fra seg denne flotte damen, men man kan desverre ikke sammle på ponnier enda så mye man vi beholde alle sammen. Da er det trygt og godt å vite at de får det bra dit de skal :) Masse lykke til!! Noen hester har dratt og noen nye har kommet for å bli her over vinteren, så nå er det helt fullt med hester på utegang både i hoppe og hingstebeitet.

30 september

Hentet Miss-L på Frei i dag og hun svarer til forventningene:) Hun har med seg et rødt hingsteføll ved fot etter Viking av Bergli som skal leveres tilbake ved avvenning. Miss-L er 2pr og stillt som nr 1 i kvalitet. Hun har en super stamme med blant annet Bravo v. Spuitjesdom som far og Miss-S som mor, begge utstillt med opptil 43poeng. Takk så mye Anita for denne flotte muligheten!! :) Gleder meg veldig til å sette henne inn i avlen neste år og se hvilke kombinasjon det blir med henne og Pinocchio. Da har alle de nye ponniene ankommet stallen og jeg gleder meg tilå bruke tiden min på de iløpet av vinteren. Minner også på at vi har 2 nydelige 1 års hingster som vurderes solgt, samt 2 av årets føll, Ayleen og Sofia :)

20 september

Da var en fantastisk helg på Aagård i Løten over og jeg vil takke for et kjempebra arrangement med masse gjestfrie og hyggelige ponnifolk. Det var over 90 ponnier påmeldt og vi var veldig heldig med været med strålende sol lørdag :) Det var litt blandet resultat for min del, men superfornøyd med at Ayleen fikk GULL og er dermed kvalifisert til føllfinalen:) Susanna fikk GULL med 39 poeng i veteranklassen og hadde sterk konkuranse mot 2 andre nydelige hopper. Thor fikk SØLV med 35 poeng og Veslegull fikk SØLV med 36 poeng. Helt elendige karakterer, men det var nok litt toskskap av meg å vise de to når de ikke har blitt trent og første gang jeg traff de var dagen før utstillingen.. Men Veslegull er jo 2pr så det er ingen stress :) Thor kommer sterkere tilbake, han er i en vekstperiode og trenger å trene på mønstring da den delen ikke gikk fullt så bra :) Alt i alt en kjempekjekk helg, nå går neste tur mot Starum der Aylenn og Joleen skal delta på føllfinalen :)

17 september

Har vært på Dombås og hentet min aldeles nydelige hoppe Caramel!! Ellinor Moen var så hyggelig og tok henne med fra Bjøssi i Brumunddal og oppover, stor takk til henne :) Caramel har faktisk lagt seg ut en anelse på den korte tiden siden jeg såg henne sist, så jeg skal nok få henne fin og rund i kantene til hun skal vises igjen om 1-2år ;) Nå får vi bare krysse fingrene for at hun har tatt seg med Canon og da blir det følling i midten av juli neste år :)

9 september

Da har september kommet og høsten har inntatt gården, vi har fortsatt ikke fått inn hele 2 slåtten da vi har hatt et helt tragisk vær her siste mnd.. Regn, regn og enda mer regn. Skulle lagt inn litt mer bilder, men det er ikke så koselig å ta bilder av hester som er gjennomvåt i full storm... Nå er det bare en hoppe igjen hos Pinocchio og hun går nå inn i brunst som blir henne siste tjangse for i år, vi krysser fingrene :) Søtnosa har blitt solgt til Ingrid i Måndalen, og hun kunne ikke kommet til en bedre plass!! Var ikke et enkelt valg å selge, men når hun kom til slike flotte folk som vi bruke henne til både avl og bruk så ble det litt enklere :) Masse lykke til med denne flotte ponnien:) Dere får nok masse glede av henne.

Ellers kommer det en del nye ponnier til stallen nå i september, som sagt kommer jo vakkre Caramel og Thor som ble kjøpt i juli. Caramel er bedekt med Canon:) Veslegull blir også med på lasset, hun er 2pr og bedekt med Omar. Så skal prøve å få hjem alle de når jeg alikevell er i Løten på NPA Show, så om noen har ledig plass til en ponni oppover i landet, rop ut :) Har også vært så heldig som har fått kjøpe en rød 2pr hoppe med navnet Miss-L. Nydelig hoppe med masse masse man:) Hun er tom i år og skal bedekkes med Pinocchio til våren, så jeg har veldig mye fint å se frem til denne mnd:)

30 august

Vi hadde en super dag i Orkdal i går og koste oss med nydelig vær og mange flotte ponnier. Sævelunds Joleen gjorde det fantastisk bra i føllklassen. Hun fikk GULL og ble klasevinner, dermed tittelen BESTE FØLL..!!! På tvers av alle raser. Sofia fikk sløyfe og bronse med fin kritikk:) Men dommer Vermund liker ikke helt de smalbygde ponniene. Joleen gikk videre og endte der opp med å bli Res. Unghest Champion!! Er så utrolig fornøyd med ponniene mine. Joleen fikk kritikken: Velutviklet unghoppe av god type, godt utrykk. Pent hode, godt overlinje, velformet kryss. Føre bein, aktive bevegelser med god framdrift. Sofia fikk kritikken: Smalbygd hoppe av bra type. God overlinje, godt muskelsatt kryss. Spede piper. Lette bevegelser, men ønsker mer framdrift. Veldig kjekt når det er egenavl og ikke minst få bevist at Pinocchio avler flotte føll:) For det gjør han virkelig:) :) Bilturen hjem gikk lekende lett og jeg føler at vi kjørte på rosa puter, hehe..

Gratulere så mye til alle dere andre med flotte resultater og en super dag!!

Ayleen er nå neste ponni ut i ringen og hun skal vises på Løten ilag med Thor og Veslegull. Så får vi se om hun blir med sin søster til Starum på føll finalen.. :)

27 august

Nå er nesten alle hoppene til Pinocchio dratt hjme for i år. Står bare igjen 3 hopper. 2 av de har hatt litt problem med å ta seg og Punky går der bare så får vi se om det blir noe til neste år.. Hun har faktisk ikke komt i brunst enda så kanskje det er et håp om at hun vil gi oss et siste føll?? :)

I helga drar vi til Orkdal på NPA show med Joleen og Sofia. Så vi gleder oss til å treffe igjen ponnivenner og se på mange flotte ponnier:)

5 august

Les denne flotte artikkelen om vår alles flotte rase Shetlandsponnien. Artikkelen er laget hos Bjørn Roar Larsen i Brumunddal, det er hos han jeg har kjøpt flotte Caramel og Thor. Og om alt går i boks blir Veslegull med hjem også:)

http://www.bondebladet.no/naeringsutvikling/2009/06/30/med-hjerte-for-shetlandsponni.aspx

2 august

Har denne helgen vært i Seljord for å se på sentralutstillingen der Caramel ble vist av Bjørn Roar. Til våres store skuffelse likte ikke dommeren Caramel og hun ble rett og slett slaktet karaktermessig med tallene 7-7-6-7-7 og 7 på tømmekjøring med karakterene 8-8-6-7 og 9 i lynne på bruks og eksteriør. Caramel er riktignok spe og trenger fylde, også har hun litt grovt hode, men det var da voldsomt!! Caramel skal få 2 år på seg til å utvikle seg og bygge muskler og fylde så viser vi henne igjen da. Og da kommer vi sterkere tilbake :) Kritikken ble: Hoppe av bra type, velformet hals, god skulder, smalt bryst, snau pakpart, snaut muskelsatt, krokhaset, veivinnende bevegelser. Hun ble i alle fall 3premiert da om det er noen trøst :) Men ikke nok med det kom hun i brunst under utstillingen, så hun hadde desverre ikke tatt seg med Omar, vi bestemte oss da for å bedekke med Skogheim`s Canon istedet og tror det vil bli en bedre match:) Dermed blir Caramel med Bjørn Roar hjem igjen på bedekning og jeg henter henne og den gråblakke 1års hingsten ved navnet Thor som også er blitt min, til høsten:) Thor er etter Jubilant av Bergli 2pr. og Veslegull 2pr.

Alt i alt var det en flott helg tross litt nedturer :) Kan jo ikke alltid gå på skinner..

27 juli

Smyrill blir Dovring for en periode, da mamma Bjørk er utleid til noen hyggelige folk der. Smyrill vil komme hjem på nyåret en gang, noe jeg gleder meg stort til! Han har en fantastisk personlighet og er en skikkelig rakker, gleder meg til å følge han i årene fremmover:)

24 juli

Her går det i ett for Pinocchio og ponni nr 11 denne sesongen kom på mandag. Han STORKOSER seg:)

Peder var her og tok ultralyd av noen hopper i dag og resultatet for min del ble 2 drektige :) Den ene islandshoppa (Ronja) såg det ut til at hun holdt på å abortere, så vi venter til hun kommer i brunst igjen og kjører henne tilbake til hingsten. Punky var tom, tross en utestående brunst. Må nok bare innse at alderen har tatt henne kanskje?? I en alder av 23 år så må hun nesten få lov å gi seg. Hun er i alle fall i kjempeflott form og ser veldig bra ut:) Hun skal få stå med Pinocchio ut sesongen så ser vi hva resultatet blir til neste år.

20 juli

Da var endelig drømme hesten kjøpt og betalt!! Det nyeste tilskuddet i flokken er Hesseldal Caramel en vakker palomino hoppe som endelig Bjørn Roar klare å gi slipp på :) Takk så mye til deg Bjørn Roar!!! Hun har en flott stamme og faren Shirehill Gold Cracker er bedømt med hele 45 poeng og det gjør han da til europas høyst bedømte palomino hingst!! Moren Cille Sporup er bedømt med 43 poeng :) Caramel er bedekket med den 3pr hingsten Omar L.H. skal bli riktig så spennende å se fargekombinasjonen der:) Før jeg henter henne skal hun vises på hoppeutstillingen i Seljord.

11 juli

Gratulere så mye til June Kanstad med sin flotte Pinocchio sønn Silver! Silver ble i dag stillt på nord norsk hestesenter på unghestskue og fikk følgende karakterer 8-8-8-8-8 med kritikken: Rasetypisk unghingst av god type, pent hode, velformet hals, velformet kryss, gode bein, lete bevegelser og svakt overbitt. Blir spenende å følge Silver i utviklingen fremover:) Kjekt når avkommene får eiere som følger opp og viser de :) Lykke til videre:)

8 juli

Det siste føllet for i år etter Pinocchio er født, det ble en svart hingst som trolig blir skimmel. Han ble født 1 mnd før tiden, men er frisk og rask :) Gratulere så mye Marianne, masse lykke til med denne flotte karen:)

5 juli

Vell hjemme fra en velykket uke på Biri :) Anette fikk en flott 7 plass i 5-gang senior med Brjann fra Stora Asi (far til mine 2 nydelige islandsføll) og Idunn ble beste 6 års hoppe på avlskåringen med en ridedom på 8.17 bygning 7.91 og kom da ut samlet med 8.06. GRATULERER!!

25 juni

Her nyter vi virkelig sommeren for fullt og har hatt 28 grader i skyggen på det meste i dag.. Hestene storkoser seg og lever livets late dager:) Hadde med meg 4 hopper på ultralyd og alle 4 var drektig :) Så da dro 2 av de hjem til eier. Godt å få unna noen slik at man kan ta imot nye og konsentrere seg om de som ikke er helt ferdig enda :)

Søndag drar jeg for å se avlsvisningen og NM for islandshest på Biri, satser på en super uke med mye godt vær:)

13 juni

Det har vært en travel periode med en ikke fullt så god 1 slått.. Men vi har latt noen marker vente på bedre vær. Kalvingene er i full sving og tross litt trøbbel med 3 døde kalver i starten går nå alt på skinner med 11 levende kalver! Og vi venter spent på de resterende 18. På hestefronten har vi ikke vært fullt så heldig, en islandshest som var satt i trening til salg hos meg var så utrolig uheldig og knakk foten her om dagen, han bestemte seg for å ta turen inn til hingstene og hoppet over gjerdet (!!) men på andre siden var det lenger ned enn beregnet og han landet nok skjevt, så da var det bare å tilkalle dyrlegen med det samme.. Hesten var heldigvis forsikret. Sender mange varme tanker til eieren... Utrolig trist når slikt skjer!I'm a paragraph. Click once to begin entering 13 juni

Det har vært en travel periode med en ikke fullt så god 1 slått.. Men vi har latt noen marker vente på bedre vær. Kalvingene er i full sving og tross litt trøbbel med 3 døde kalver i starten går nå alt på skinner med 11 levende kalver! Og vi venter spent på de resterende 18. På hestefronten har vi ikke vært fullt så heldig, en islandshest som var satt i trening til salg hos meg var så utrolig uheldig og knakk foten her om dagen, han bestemte seg for å ta turen inn til hingstene og hoppet over gjerdet (!!) men på andre siden var det lenger ned enn beregnet og han landet nok skjevt, så da var det bare å tilkalle dyrlegen med det samme.. Hesten var heldigvis forsikret. Sender mange varme tanker til eieren... Utrolig trist når slikt skjer!your own content. You can change my font, size, line height, color and more by highlighting part of me and selecting the options from the toolbar.

27 mai

Gratulere så mye til Torill med hoppa Phoebe som fikk et lite svart hoppeføll i dag etter Pinocchio, foreløbig har han bare gitt hoppeføll i år, men det er fortsatt to igjen en i juni og en i august:)

Nå er forøvrig alle hestene på gress og kyrne har blitt sluppet på beite. Pinocchio går ilag med 7 hopper og storkoser seg :) Har også fått gitt ormekur og skjært høver på alle stallens hester denne mnd, godt å få det unnagjort!

9 mai

Da var det siste føllet født på gården for i år.. Bjørk føllet i natt og fikk en aldeles nydelig hingst, mørk brun med en stor stjerne. Alt er bare bra med hoppe og føll og de koser nå på marken med de andre hestene og nyter været i det grønne gresset :)

Denne karen har fått navnet Smyrill fra Sævelund.

6 mai

Røsk hadde sukkertopper i går tidlig og jeg skjønte at i natt skjer det :) Hun står i hagen ved huset så jeg har full kontroll.. Ved midnatt var hun meget urolig så jeg bestemte meg for å legge meg på sofan til hun hadde føllet. Var nok så bekymret pga alder, sykdom ++. I 2 tiden la hun seg endelig ned og fødte en nydelig lite føll uten noe som helst problemer. Jeg kunne knapt tro mine egne øyner når jeg fikk kommet meg ut for å hilse på den nyfødte, DET ER EN HOPPE!!!!! Endelig fikk Røsk mitt etterlengtede hoppeføll :) Også er det jo ikke mins det 4 hoppe føllet som er født her i år :) Hun er mørk brun med en liten stjerne i pannen og navnet blir Lenja fra Sævelund..!

30 april

Har hatt en skikkelig sjau på skjæring av høver i dag og 10 hester har blitt tatt, så blir det rundt 9 på neste pulje om noen uker:) Hoppene er sleppt ilag med Pinocchio og noen utenfra har også kommet på herrebesøk:) Røsk er nå 1 uke på overtid og jeg venter i stor spenning på hva som befinner seg der inne...

26 april

Årets tredje føll er født. Et etterlengtet føll.. Og jaggu var det ikke en hoppe til som kom, må si jeg virkelig har hatt flaks denne sesongen, tenk å få 3 nydelige shetlandshopper på en sesong :) Hun er mørk rød (blir skimmel?) og er etter Pinocchio og Punky. Stor og flott!! Punky er bare en helt fantastisk mor.. Den lille damen har fått navnet Sævelunds Joleen :)

Har også vært i Ørsta med Evita i dag på unghestskue i regi av Starum, med helt ok resultat :) Hun har i alle fall blitt mye flinkere til å slappe av og stå i ro.

20 april

Årets andre Shettisføll er født, Mørk brun hoppe med lysere kropp Litt usikker på utfallet av farge enda, kanskje det blir en grå`en her og etter hvert.. Tiden vil vise:) Hun er etter Susanna og Pinocchio og har fått navnet Sævelunds Ayleen. Det ble noen uker før tiden, men alt er bare bra med mor og barn :) Punky har enda ikke tenkt å gi slipp på den lille i magen, håper bare vi slipper å sette henne i gang..

17 april

Endelig en gladnyhet :) Årets første shettis føll er født, svart med kvit stjerne (blir skimmel). En nydelig liten hoppe etter Pinocchio og Søtnosa, noen uker før tiden, men vellskapt og flott :) Navnet har fallt på Sævelunds Sofia. Vi venter fortsatt spent på Punky som nå er 1 uke på overtid..

14 april

For en uke siden var Savanna så uheldig å sette fast høyre bakfot i gjerdet, sirkulasjonen til foten hadde blitt dårlig og hun var håven, men det såg ut til at dette skulle gå fint. Hun ble satt på full behandling av medisin + våtbandage, men som dagene gikk ble det bare verre og verre. Det åpnet seg et stort sår midt på pipa som bare ble styggere for hver dag. Vi prøvde tørrbandage og leire, men uten hell. Til slutt var kuttet 2 cm bredt og 5 cm langt og vi såg rett inn på beinet og 2/3 del av senen var borte, lite tilsa at dette kom til å snu i posetiv retning. Den tunge avgjørelsen ble derfor tatt og i kveld sovnet Savanna stille inn..... Hvorfor er det bestandig de beste og de man har stort håp på som må bli syk, det eneste jeg kan trøste meg med nå er at vi får håpe på masse flotte føll og ingen føllingsvansker:)

Sov godt lille ponnin min <3

30 mars

Gratulere så mye Daghild med Hestehavens Matador som ble kåret på Starum i helgen!! Sønn til vår egen Susanna, hun har igjen bevist at hun avler knall flotte avkom :) Creol ble også årets avlshingst 2008 og har nå tatt tittelen for 3dje året på rad og skriver seg inn i historiebøkerne, gratulere så mye med han også Daghild!!Har begynt treningen på Evita til årets første utstilling, og jeg har mye og gjøre ser jeg for hun er rimelig rund i kantene og trenger å bli mer selvstendig. Forøvrig så er alle hoppene drektig da det sparker villt i alles magen for tiden :) Jippi!

9 mars

En stor runde med vaksinering i dag, det endte vell opp med 9 vaksineringer av store og små, godt å være ferdig med de fleste, så er det et helt år til neste gang:) Går bare og venter i spenning på våren og årets første føll. Punky har termin 8 april, men begynner å bli redd for om hun kanskje er tom? Hun er merkelig slank og stram i fisken.. Tiden vil vise...

6 mars

Deltok på siste vintecup stevnet med Lifting i Wenaas hallen i Tresfjord. En rimelig nervøs hest som var redd for både musikk, speaker og publikum. Endte opp med karakterene: 4,0-4,5-4,8-4,5-4,8 = 4,60. En fin 6 plass og er fornøyd med det utifra hestens nivå og rytterens stevne nerver, hehe.. Men man rir for å ha det gøy ikke sant??

Angående Røsk har vi nå fått svar på blodprøvene fra Oslo og det viser seg at hun muligens har hatt en slags hjerteinfarkt.. Huff..

22 februar

Det har vært noen slitsomme dager og mange våken netter, men hva gjør man ikke for sine kjære?? Røsk er 95% frisk og jeg kaller det bare et mirakel, denne damen har karret seg gjennom det meste og har det med å bli frisk, men denne gangen trudde jeg virkelig det skulle gå galt. Det var nok en form for kollik som rammet henne denne gang. Tar ingenting for gitt enda og tar en dag om gangen til føllet har blitt født, men hun blir nok ikke satt til hingst flere ganger, vi får bruke henne til ridehest så lenge hun orker:)

18 februar

Nå ser jeg virkelig forbedringene, vrinsker når jeg kommer i boksen og ser våkent på meg, har fått av seg både avføring og urin! Også har hun drukket ca 10l vann selv! Har apetitt og vil tydelig ha både kr.for og høy, det er absolutt et veldig godt tegn og skal nå få begynne å spise litt igjen :) Hun har fortsatt høy puls og litt hurtig pust, men vi tror at noe av dette skylder drektigheten og kun 2 mnd til følling.

Ny rektalisering og nå tror jeg vi kan si at børslyng er utelukket:) Føllet lever og ingen tegn på abortering eller fødsel (kan forekomme ved mye stress)

17 februar

Man kan se en anelse forbedring på Røsk i dag og blikket er litt mer våkent og slimhinnene har fått litt farge:) Hun har også drukket noen slurker med vann. Det ble tatt blodprøver for å skjekke veskebalansen og eventuelt andre mangler. Ny runde med parafin og diakur vann gjennom sonde ca 8l. Prøvde igjen å rektalisere og har nå nesten utelukket børslyng grunnet bedre sirkulasjon.

16 februar

I går fikk jeg meg et sjokk når jeg tok den daglige runden i hoppe beitet, Røsk var blitt akutt syk i løpet av natten og låg rett ut med tung og hurtig pust samt muskel kramper. Et forferdelig syn å se hesten sin ligge i slik smerte. Blikket var sløvt med et saue-stirring blikk. Ikke ville hun opp på beina heller.. Veterinær ble tilkalt, vi fryktet børslyng pga stor sirkulasjonsvikt noe som ville resultert i avliving. Slimhinnene var helt kvit av dårlig sirkulasjon. Hun hadde høy puls og ingen aktivitet i tarmen. Plutselig kom hun seg på beina og vi fikk henne inn i stallen, der fikk vi i henne 5l intravenøs veske, samt parafin og vann gjennom sonde. Vi fikk ikke utelukket om det var børslyng da det var veldig vanskelig å få kjent inni henne, så tiden måtte bare vise om sirkulasjonen ble bedre av behandlingen hun hadde fått.. Det eneste jeg kan gjøre nå er å passe på at hun ikke ligger for lenge på siden i løpet av natten, da det går veldig hardt utover lungene pga føllet.

23 januar

I går ble Tengill kastrert og er nå vallak, ser ut til at alt går forløbig bra:) Gypsy ble ferdig registrert og papirene skal nå sendes inn. Aurora ble drektighetsundersøkt og det viste seg som vi fryktet at hun desverre er tom, så Anette hentet henne og føllet i dag. Hun blir bedekt på nytt med Brjann i månedskifte april/mai så da får vi håpe at vi får et føll under henne til neste vår:)

Ellers er det et nydelig og stabilt vær her om dagen og hestene koser seg når det er slik.

5 januar

Vil begynne det nye året med å ønske dere alle et godt nyttår:) Merker at det var tungt på kroppen å begynne hverdagen etter ei lang jul med mye avslapping og kos, men samtidig er det veldig godt å komme igang igjen.

Har vært så heldig å få låne 2 avlshopper av rasen islandshest av min gode venninne Anette Øverås.

Da slipper jeg den store invisteringa dette året i alle fall:) Flotte hopper som har gitt mange flotte avkom! De kom litt før jul og gikk rett inn i flokken.

Alle hestene på stallen har fått en runde med ormekur og beskjæring av høver står for tur på noen.

En registrering og en hau med vaksiner må også gjøres:) Hadde håpet på litt mer langvarig frost, men det var for mye forlangt!! Nå blåser det og stri regner og selvfølgelig såpeglatt etter snøsmeltingen, som før lever jeg i håpet om kaldere og mer stabilt vær:)

bottom of page