top of page

Nyheter 2008

30 november

Endelig har Victoria`s Brown Gypsy kommet til gards eller "Tatern" som han blir kalt til det daglige. En herlig liten herremann som faktisk ikke er så liten, for å være et føll. Han er etter Skattens Creol 2pr og Viola`s Victoria 2pr. Han er som snytt ut av nesa til sin halvsøster Evita, gleder meg stort til å følge han videre! Nå skal han få stå ilag med hoppene noen uker før han blir flyttet til hingstebeitet ilag med Charmeur. Da er de i alle fall to som kan holde sammen mot den barske, men absolutt snille gjengen der:)

Savanna, Charmeur og Gypsy skal få sin egen side så snart den verste julestria er over.. puh..

23 november

Har kjøpt en Creol sønn født juni i år, kommer mer om han senere:) Gleder meg enormt til å se hvordan han er i virkeligheten.

22 november

Endelig kom det litt snø og minusgrader, men det varer vell ikke lenge.. Hoppene koser seg i vinterbeitet tross at det har vært en veldig våt tid, nå er foringstasjonen endelig ferdig og tatt i bruk, bare noe småplukk som står igjen. Så skal vi så snart tiden streker til ha på masse grovflis rundt foringstasjonen og opp i skogen, da blir det virkelig behagelig å være hest på Sævelund, samme hvor mye det pøser ned:) Hingstene skal også få påfyll med flis. Neste uke skal Charmeur få treffe sine nye kompiser i hingste beitet da det har blitt på tide å flytte fra mamman sin. Jeg skal snart ta en runde med kameraet og ta litt nye bilder å legge inn:)

1 november

På speilblanke veier tok vi igjen turen til føllskue, denne gang Ørsta. Der møtte vi 1 pinto og mange fjordinger. Kjempefine karakterer :)

25 oktober

Føllskue i Sunndalen med årets føll, det var 21 påmeldte føll av rasene fjordhest, nordlandshest, døl, kaldblods, fullblods araber, tinker, islandshest og shetlandsponni.

Resultatene kan dere lese på føll 2008 siden. Neste helg går turen til Ørsta med føllene, en fin måte å sosialisere føllene og møte andre hestefolk i fylket:)

15 oktober

Da har vi flyttet hingstene og noen av vallakene i hingstebeitet og hestene går eksemplarisk ilag.. De gommler grovfòr og koser seg. Hoppene går enda på beite og skal snart få flytte inn i vinterbeitet der en helt ny fòringstasjon venter på de. Noen av de som skal leie plass i vinter har kommet, men vi venter fortsatt på noen:) Årets føll er nå fullregistrert og har begynnt på vaksinering.

På kufronten har vi fått 25 flotte kalver i år, nå går vi bare å venter på den siste kalven som skal komme. Vi har også sendt noen NRF til slakt og betydelig flere skal dra, så nå blir det endelig litt mer renraset besetning! Avlsoksen vår Albert drar i samme puljen til slakt, da vi har for mange beslektet avkom som skal bedekkes neste år. Om 2 dager kommer vår nye Charolais avlsokse som heter Carew av Høyfjell, en kjekk liten kar på snart 1 år. Han kommer med transport fra østlander ilag med 22 okse og kvigekalver av renraset Charolais som vi skal fòre opp til slakt, disse blir spennende å følge opp.

12-14 september

Årlig ridetur til Hjerkinn og som alltid ble det en suksess med nydelig vær og mange hyggelige hestefolk.. Var på måneskinnstur fredag etter annkomst, heldagstur lørdag med moskus safari da vi var så heldig å komme tett innpå en flokk og halvdagstur søndag rundt vannet. Hotell rommet er allerede bestillt til neste år, så da sees vi der oppe :)

6 september

Offesiell utstilling på Skaret i Molde. Nydelig vær og mye hest og folk:) Søtnosa fikk en flott 3pr med karakterene 7-7-7-8-7. Evita fikk sløyfe og karakterene 7-8-7-7-7. Kritikken kan dere lese på sidene deres:)

22 august

Da var Angelica flyttet til sine nye eier i Uvdal. Gratulere så mye med denne vakkre lille ponnien. Dere kommer nok til å få mye glede av hverandre.

24 juli

Det nyeste tilskuddet i flokken er en flott islandsvallak som jeg og min samboer skal bruke som ridehest når tiden strekker til :) Les mer om han på siden "hestene våres".

16 juni

Det er en måned siden sist jeg oppdaterte og mye har skjedd siden da. Vi har hatt mye finevær, men nå tror jeg vi kan se langt etter solen en stund.

1 slått er nesten unnagjort, men står litt på vent pga værsituasjonen.

Alle ammekyrne og kvigene er sluppet på beite og kalvingen er rett rundt hjørnet, får bare håpe at det blir like problemfritt og greit som i fjor.

Pinocchio har bedekt 6 hopper og mine 3 har vært på ultralyd og er konstantert drektig :-) Så da får vi se hva resultatet blir hos de andre 3 hoppene...

Islandshoppen min Røsk har vært hos hingsten Brjann fra Stora-Asi og hun er også konstantert drektig! Er jo helt fantastisk, full pott neste år, men 4 føll:)

7 juni

Det tredje avkomet etter Pinocchio er født. En hoppe foreløbig uten navn etter Sandbackas Monic. Eier: Mette Johansen.

17 mai

I dag kom jaggu med det andre føllet, ca 2 uker før tiden, men det er friskt, raskt og selvfølgelig utrolig nydelig :)

Det ble et svart/kvit flekket hingsteføll etter Søtnosa og Birk og han har fått navnet Charmeur, fordi han er slik en sjarmør :)

16 mai

Årets første føll er kommet!!! :) Et vakkert hoppeføll etter Susanna og Pr. Hun blir oppkalt etter sin mor og får navnet Savanna..

16 mai

Vivaldi ble solgt i dag og dro til sine nye eiere i Mosjøen, håper de får mye glede av denne koslige ponnien.

Kan jo desverre ikke ta vare på alle ponniene....

4 mai

Det var et trist syn som møtte meg i dag tidlig på beitet, Miranda hadde fått et dødt hingsteføll og det døde nok i mors liv. Det var borket med ei kvit stjerne, en nydelig liten skapning. Hvil i fred lille venn...

30 april

Det andre avkommet etter Pinocchio er født! Et rødt hoppeføll forløbig uten navn etter Black Rose. Eier: Inger Sofie Andreassen.

28 april

Det viste seg at Punky desverre var tom etter bedekning med Pinocchio i fjor. Men nå er hun sluppet på beite ilag med Pinocchio, så får vi krysse fingrene for føll neste år. Pinocchio er forøvrig i skyene nå som han endelig har begynt å få gå med damene :)

I helgen har mye av tiden gått med på gjerde reparering og en del av hestene har komt seg på grønnt gress.

20 april

Det første avkomet etter Pinocchio er født i det høye nord!!! Svart hingsteføll som skal hete Silver fra Heim. Etter Little Rosalitha. Eier: Marianne Markussen.

15 april

Gjennomførte 8-9 mars 08 et 2-dagers kurs for Sjåfører/ledsagere for transport av hest og fikk i dag beskjed fra Starum at eksamen var bestått!! :-) Godt å ha det unnagjort, nå er det bare en evig papirmølle som gjennstår..

13 april

Anne-Sofie fra Molde var på besøk for å behandle hest. Hun driver med homeopati, massage og akupunktur på hest og virker særdeles dyktig! Absolutt til å anbefale til alle som har en syk eller skadet hest, eller kanskje du bare vil unne den litt luksus? :)

12 april

Siste 2 ukene har gått med til skjæring av høver på nesten alle ponniene og parasittbehandling av alle hestene på beite og stall. Har drevet med forberedning til årets avl sesong og beitene har vi såvidt begynt å gjøre klare, men det er alt for mye som står igjen, hehe. Skal bli godt å få slippe hestene på beite! Er heller ikke lenge igjen til første hoppa skal følle, håper på mye godt vær fremmover slik at gresset får begynt å gro skikkelig:)

16 mars

Denne uken har det vært vaksinering på 7 av ponniene og registrering av Tengill. Røsk er blitt 95% friskmeldt :) :) :) og vi skal prøve å sette føll på henne igjen til våren med Brjann fra Stora-Asi.

28 februar

I dag dro vil til Daghild på Averøya og hentet Susanna, en fantastisk vakker hoppe, dette kommer jeg ikke til å angre på:) Så på noen av hennes avkom og de er minst like flott :) Venter føll fra 1 mai og utover, dette blir spennede :)

20 februar

Gledelige nyheter!! Har fått kjøpe den nydelige hoppa Susanna (NPA 2687) av Daghild.

Susanna er 2 premiert og mor til beste føll og unghestchampion NPA show 03, res BIS føll NPA show 04 og beste shetlandsføll NPA show Averøya 06.

2 av hoppene etter henne er nå blitt 2 premiert og begge stilt som nr. 1 i kvalitet.

I tilegg er hun drektig med 2 premie hingsten Pr Van Dam Bosrand:) Skal prøve å få hentet henne om en ukes tid, kan nesten ikke vente :D :D

Skal bli gøy å se kombinasjonen med henne og Pinocchio.

6 februar

Aud Solberg gjennomførte en stående kastrering av Hrynjandi, alt gikk fint og det ser ut som såret leges fint.

21 januar

Ønsker alle sammen en trivelig og godt nyttår.. :)

Da var siste hingsteføllet avvendt og alle hingstene er sammlet i en fin flokk i hingstebeitet og de går utmerket godt ilag, litt roping etter mødrene må man regne med de første dagene.. Alle hestene har blitt ormebehandlet og noen av hestene har fått trimmet høver.. Så da skal alt være i den skjønneste orden, så får vi håpe at været holder seg kaldt og fint fremover:)

bottom of page