top of page

Nyheter 2007

3 desember

I dag kom lille Alexander til verden og vi har vi endelig blitt en familie på 3:) Det har vært en stille tid i stallen siste mnd, hestene går ute og koser seg. Foringstasjonen i hoppebeitet og hesteboksene i stallen har blitt forskjøvet til nyåret da det var andre ting som måtte prioriteres i hus og hjem før Alexander kom til verden.

Nå skal vi bare kose oss og nyte jula med mye god mat og drikke :)

11 november

Unghestskue for islandshest i ridehallen til stall-Ellingseter i Tomrefjord. Hrynjandi deltok i klassen hingster 1 år og det gikk mye bedre enn forventet både karakter og oppførsel messig:) Fikk en fin 3 plass med 7,76 på bygning samlet.

10 november

Ørsta og Volda fjordhestlag arrangerte føllskue åpent for alle raser og vi tok turen med shetlandsføllene Angelica og Evita. Ble et noe overaskende resultat siden Angelica endte opp med bedre karakter enn Evita.

Det var 19 påmeldte føll fordelt på fjordhest, shetland, nordlandshest, welsh, norsk varmblods, araber og døl.

4 november

I dag kom Jardar. En staselig liten islandshingst født mai 06. Han skal gå på utegang i hingstebeitet noen mnd fremover.

31 oktober

I dag kom Vatne Miranda, Skoglys Bambino og Hestehavens Gabriella. De skal gå på utegang i hoppebeitet frem til våren. Bambino skal skilles fra Miranda i begynnelsen av Desember og blir da flyttet til hingstebeitet for å få mange nye kompiser:)

21 oktober

Da var endelig fôringstasjonen i hingstebeitet ferdig:) Med tak over både fôret og hestene. Det ble også lagt på et godt lag med grov flis i store deler av beitet for å holde beitet tørt og fri for gjørme. Så etter et par dager innendørs så det ut som hestene var veldig fornøyd med å komme ut igjen. Mye rulling, hopp og sprett:)

Neste punkt på planen blir fôringstasjon i hoppebeitet og et par stallbokser i fjøsen, ser litt ann været på hva som blir gjort først.

11 oktober

Et vanvittig styggevær.. Stri regnet i hele dag, Peder var her å ga 2 grunnvaksine til Evita, Angelica og Hrynjandi. Mønstret Hrynjandi litt, men med stor mage så var det lettere sagt enn gjort.. Hehe..

6 oktober

NPA Show på Hell. Evita ble beste hoppeføll med kjempegod kritikk:) Gikk desverre ikke videre, men kjempefornøyd med resultatet! Vil benytte annledningen til å gratulere Daghild med hingsteføllet og ønsker dere lykke til i landsfinalen c",)

1 oktober

I dag dro Flòki hjem til eieren sin etter en lengre periode her hos oss. En kjempekjekk hest som har vært en fornøyelse å ha i flokken.

Han er forøvrig til salgs, ta kontakt for pris og informasjon.

28 septembe

Har hatt en nydelig dag med SOL(!!!) og varme. Hestene har koset seg og fått tørket opp litt etter uker og måneder med ruskevær. Har også benyttet meg med å ta litt bilde av Pinocchio og årets føll.

Hingsten Høgmo Junior kom i dag og skal stå på utegang i hingstebeitet til våren.

20 september

Da var hingstebeitet endelig ferdig, bare en fôringstasjon som gjenstår, satser på at den blir bygd og satt opp om ikke så alt for mange uker. Hingstene og vallakene har flyttet inn og det ser ut som de likte den tette og flotte skogen godt, mye ulendt terreng og boltre seg på:)

12 september

Veterinærbesøk av Peder Rekdal.

Det ble fyllt ut registrerings papir på Angelica og Evita. De to og Hrynjandi fikk 1 grunnvaksine.

8 september

NPA Show på Frei med hele 69 påmeldte ponnier!!!

HURRA!!!! Evita ble klassevinner med hele 43 poeng :)

Rasetypisk føll av meget god type. Harmonisk kropp. Aktive bevegelser. 9-9-8-8-9.

Angelica kom hakk i hæl med 3 plassen.

1års hingsten Vivaldi kom som nummer 2 i sin klasse, med helt ok karakterer.

En meget vellykket og ikke minst hyggelig dag tross styggeværet..

Nå går turen videre til trøndelag for Evita, der skal vi kjempe om en plass i NM :D

5-7 september

Punky har etter evigheter begynt å vise brunst igjen, til tross for at det begynner å bli rimelig seint på sommeren bestemte vi oss for å bedekke henne med Pinocchio, hadde jo vært veldig gøy om hun tok seg slik at vi får se resultat etter Pinocchio allerede neste år :)

23 august

Ormebehandling på alle stallens hester, alle oppførte seg eksemplarisk!!

15 august

Da var vente tiden endelig over og vi kan nå tilby 2premie hingsten Pinocchio!!! Var rimelig spent da jeg forlot gården i grytidlig onsdag morgen for å møte hestetransporten (med den usette hingsten) på Dombås som kom fra Tromsø. Jeg ble ialle fall ikke skuffet, en grå sjarmerende shetlandshingst ble leid av den store transporten og vrinsket febrilsk farvell til damene, hehe.

Kan ikke annet enn å takke så mye til Katrine Lunde som solgte denne flotte ponnien til meg, skal nok ta godt vare på han og sørge for at han får noen avkom etter seg :)

16 juli

Hentet Punky, Søtnosa og føllene i Isfjorden. Føllene har blitt kjempeflotte!!!! Spesielt Evita har blitt en vakker dame, Angelica har blitt nesten helt grå. Blir kjekt å se resultatet etter Birk til våren, venter i spenning:)

17 juni

Punky, Søtnosa og føllene ble kjørt til hingsten Birk i Isfjorden.

bottom of page