top of page

Nyheter 2016

17 oktober:

Helgen er vell overstått og kan si oss MEGET godt fornøy!! Hurra Hurra Hurra for fantastsiske Sævelunds Ponnier :) Dagen startet med at Sævelunds PinPin ble Beste Shetland Jr og Sævelunds Mayfair sto som nr2. Begge hoppene er veldig jamn og dommeren hadde problemer med å velge hvilke hun skulle sette først :) Etter en liten pause var det Sævelunds Willem sin tur til å stråle, og det gjorde han virkelig! Willem ble Beste Shetland Sr og gikk videre og ble Beste Senior. Derfra gikk han videre til siste finale runde og "toppa heile driten" som vi sier på godt norsk! Willem ble ÅRETS PONNI 2016 / PONY OF THE YEAR NORWAY 2016 og gjorde rent bord :-) Mange tårer og mye glede og på en så stor rosa sky kan jeg ikke huske at jeg har svevet på før :) Drømmer jeg ikke har turt å drømme har gått i oppfyllelse :-) Dette skal jeg leve lenge på! Det som er ekstra gøy er at alle 3 ponniene som ble vist er etter Pinocchio :) Takk for all hjelp og til arrangører som har laget en så bra finalehelg :)

10 oktober:

Da er vi for siste gang i år i full gang igjen med show foreberedelser av ponnier.. Denne gang er det Finalehelgen på Stav som står for tur. Willem, Mayfair, PinPin og Bowie ble kvalifisert, men drar avgårde med de 3 førstnevnte. Willem er nok litt i tykkeste laget så han er i hard treningsleir om dagen, men vi satser på at han blir klar frem mot helgen :-)


9 oktober:

Islandshoppa Perla dro i dag til sitt nye hjem på Averøya. En meget flott unghoppe som jeg er sikker på de får masse glede av i årene fremmover :) Nå er det bare Bowie som venter på at den rette familien skal dukke opp. Han er avvent og reiseklar siste uken i November :)


1 september:

Monroe har reit til sitt nye hjem i Bodø, vi ønsker den nye familien masse lykke til :)


21 august:

Sier oss veldig fornøyd med gårdagens utstilling i Fræna. Hadde med meg 2åringene Sævelunds Mayfair og Sævelunds Jarl, begge etter Pinocchio. Mayfair fikk poengene 9-9-8-7-8,5Sløyfe og 1 kvalitet, syns hun hadde fortjent 8 på bevegelser, men vi tar det igjen neste gang :) Jarl gikk til topps og ble Dagens Unghest på tvers av alle rasene med poengene 8,5-8,5-8-8-8,5 Sløyfe og 1 kvalitet. En unghingst vi forløbig sparer og ser hvordan han utvikler seg :)


17 august:

Ultralyd med Tsarina i dag og der vistes det er stort foster som låg å sparket :-D Og termin er rundt 22 mai. Er så utrolig glad for dette føllet og heldigvis rakk vi akkurat føllbrunsten før Pinocchio dro til Nederland :) Ellers har det vært vaksinering av noen unghester og klargjøring til helgas utstilling med 2åringene Mayfair og Jarl, begge etter Pinocchio. De skal vises på offisiell utstilling på Fræna. Gleder meg til å treffe ponnivenner igjen :)


26 juli:

Da har jeg fått igjen pusten etter helgas show i Isfjorden :-) En meget god dag for Stall Sævelund. Sævelunds Mayfair e.Pinocchio ble Unghestchampion med poengene 9-9-8-8-9 og hakk i hel kom halvsøster Sævelunds PinPin e. Pinocchio og ble Res.Unghestchampion med poengene 9-9-8-8-9. 5års hingsten Sævelunds Willem e.Pinocchio ble Res.Best in Show med poengene 9-9-9-8-9, var desverre litt daff og manglet den siste piffen, men vi klager ikke på resultatet :-D Hingsteføllet Sævelunds Bowie e.HRE Zetland fikk poengene 8-8-7-8-8. Med andre ord en veldig god dag for Pinocchio avkommene :) Takk Preben og Eirik for at dere står på og gjør dette mulig, dere er uunværlige!

Vil også gratulere Eivor Meisingset med sin 4års hoppe Nistuas Bonita e. Pinocchio som ble klassevinner og hingsteføllet Nistuas Casanova e. HRE Zetland som ble Res.Beste Føll.


7 juli:

Nå er det offisielt og det er en stor glede å kunne meddele at vår kjære Pinocchio nå har sine 4 hover trygt plasert på Nederlandsk jord hvor han de neste 3 årene skal virke i avlen hos Stal Break of Dawn med Anna og Akko Vivjer. Damene stor klar å ventet ved ankomst og et nytt eventyr og nye muligheter venter for Pinocchio. Jeg kjørte han i går til Dombås, veldig vemodig, men mine følelser kan ikke stoppe hans videre sukse. Så vi satser på en besøkstur nedover allerede ved årskifte.

13 juni:

Midsummer Magic er konstantert drektig med Sævelunds Willem på UL, vi kan nesten ikke vente il neste vår!! Termin er antatt i midten av april :-)

4 juni:

Ventetiden er over :-) Tsarina føllet i natt et friskt og fint hingsteføll. Han er brun som sin far HRE Zetland og har fått navnet Sævelunds Bowie :) Til å være så fersk ser han virkelig flott ut!!

12 mai:

Våren har kommet og vi har fått føle på både sol og fantastiske temperaturer, men vi på nordvestlandet vet at det fortsatt kan bli veldig vått og kaldt ut mai. Kalvingen er i gang og 5 kalver er født, 12 kyr igjen på denne puljen. Kalven som kom i går fikk en noe anerledes start på livet da moren måtte nødslaktes grunnet problemere i bakparten som gjorde at hun ikke klarte å reise seg. Etter avliving fikk vi på hengende håret skjært ut kalven og vi klarte å berge livet til den livskraftige oksen som var stor og velfødd :-) Det er slike hendelser som gir livet mening og gjør at jeg ELSKER jobben min som bonde og matprodusent :-D

4 mai:

Det viser seg at i år blir det bare 1 føll på oss. Midsummer Magic som var bedekt med Pinocchio har enten ikke tatt seg eller har kastet iløpet av vinteren. Veldig synd da dette var en kombinasjon jeg hadde gledet meg veldig til. Nå som hun uansett er i brunst så kjører vi på og bedekker med Sævelunds Willem :-) De siste 10årene har vi ikke hatt mindre enn 3 føll i året, så dette skal bli litt rart, men desto mer tid og kjærlighet til Tsarinas kommende føll som vi håper vil dukke opp om 3-4 ukers tid :)

30 april:

Årets lamming er over og på de 3 sauene vi har så valgte de heldigvis å konsentrere det over 3 dager :-) Resultatet ble 6 lam, 4 værlam og 2 søyer, desverre så sto ikke det ene værlammet til å redde. 

20 april:

Beauty er solgt og dro i slutten av mars til sin nye eier i Drammen. De som er klar for nye eiere i neste omgang er Sævelunds Monroe og Sævelunds Euphoria, to utrolig kjekke og snille 3 års hopper. Klar for å begynne med innridning og innkjøring. Ta kontakt for mer informasjon :-)

10 april:

WE ARE THE CHAMPIONS!!!!

Hingstekåringen er vel overstått og jeg kan med god grunn si at den ble meget vellykket!! :-) Vi gjorde rett og slett rent bord!!

Pinocchio fikk forhøyet sin dom og endte med 1pr 1kv med poengene og kritikken: 10-9-9-9-9 Vakker rasetypisk, av særdeles god type. Pent hode, velformet hals, god skulder, god dybde, velformet godt muskelsatt kryss, Sterke velstilte bein. Aktivt meget godt skritt, Rasetypisk meget godt trav. Taktfast, velbalansert galopp.

Sævelunds Willem som er eget oppdrett og i tilegg sønn av Pinocchio ble også 1pr 1kv med poengene og kritikken: 10-9-9-9-9 Maskulin hingst av særdeles god type. Pent hode velformet hals, god skulder, god dybde, velformet kryss. Sterke velstilte bein. Ledig godt skritt, ledig meget godt trav, aktiv meget god galopp med god romlighet.

Dette vil si at begge hingstene endte opp på 46 poeng hver, noe som gjør de til norges høyeste bedømte Shetlandshingster på en offisiell hingstekåring, dette er VIRKELIG STORT!!! 

6 april:

Bare dager igjen til hingstekåring og Pinocchio og Willem ser veldig bra ut! Skal jeg pirke hadde jeg tatt 20kg fra Willem og flyttet det over på Pinocchio, hehe..

Begge er nyskodd i dag så da gjenstår bare siste finnish på vaskingen i morgen kveld. Gleder oss veldig til å treffe ponnievenner igjen og kjenner jeg er ekstra spent på resultatet denne gang med Pinocchio som forhåpentligvis skal høyne sin dom og Willem som er egenavlet og sønn av Pinocchio. Kryss fingrene for oss :-)


29 mars:

Påsken er over og vi har virkelig kost oss ute i deilig påskevær. Stort sett alle ponniene har fått seg en påskepuss og mange av de har blitt sosialisert og vært med på leieturer i skog og mark.

Pinocchio og Willem begynner å finne show formen og merker at våren er i luften. Hårene flakser i vinden og har en stor børstejobb forran meg de siste 10 dagene før hingsteutstilling ;-) Håper og tror vi skal bli klar :)


10 mars:

Lysere og lengre dager preger oss og det er deilig å kunne begynne å jobbe mer i dagslys og ikke bare med et lite lys fra hodelykten på ettermiddagene :-)

Pinocchio og Willem er meldt på vårkåringen på Vådan i Trøndelag og det er ikke til å stikke under en stol at jeg håper på en 1.pr på Pinocchio, det synes jeg han har gjort seg vell fortjent med :-) Willem håper jeg får en god 2pr, en vakker og maskulin hingst med masser av utstråling. Hingstene vil være tilgjengelig for utleie denne sesongen og de 2 neste, men kun til gode hjem med seriøse og langsiktige planer for sin avl :) Så tiden vil vise hva som hender :)


24 januar:

Sævelunds Vinjar er solgt til en hyggelig dame på Hamar, hvor han får nyte livet sammen med andre hestekompiser :-) Selveste overdragelsen kommer jeg neppe til å glemme med det første.. Bilen fikk motorhavari på vei til Dombås hvor overleveringen skulle finne sted. :/ Kjøper kom i møte og Vinjar som er roligheten selv gikk så fint fra den ene hengeren over i den andre midt på hovedveien :-) Makan til trivelig ponni! Masse lykke til videre :)

bottom of page