top of page

Nyheter 2015

6 september

NPA Showet i Isfjorden er over for denne gang. Et godt gjennomført show med ponnier av høy kvalitet :-) Stall Sævelund stillte med 7 ponnier. 1års hoppene Sævelunds PinPin e. Pinocchio fikk 9-9-8-8-9 og Sævelunds Grace e. Victorias Brown Gypsy fikk 8-8-8-8-8. Hoppeføllene Sævelunds Adelle e. Pinocchio fikk 9-9-8-8-9 og Sævelunds Alicia e. HRE Zetland fikk 8-9-8-8-8. Sævelunds Mirakel e. Pinocchio fikk 8-8-8-8-8, Brunatwatt Midsumer Magic fikk 7-8-7-7-7 og sist men ikke minst 4års hingsten Sævelunds Willem e. Pinocchio fikk 9-9-9-8-9. Adelle, Alicia og Willem gikk videre til Championatet og Adelle ble Beste Føll og Alicia ble Res.Beste Føll, videre til Føllfinalen fikk de også tittlene Beste Midt.Norske Føll og Res.Beste Midt-Norske Føll :-) :-) Så stolt av føllene mine!!! Willem konkurerte i BIS ringen hvor han sto igjen som Res.Best in Show!!! En helt super dag med fantastiske resultater :-)


30 august

En vel overstått utstillin i Ørsta, litt vått men ellers en veldig trivelig dag sammen med ponnivenner :)

Resultatene svarte til hva jeg forventet og er stort sett fornøyd.Egenavlede Sævelunds Mirakel ble 2pr 2kv og 1års hoppen Sævelunds Grace fikk 8-8-8-8-8 sløyfe og 2kv. Brunatwatt Midsummer Magic ble som jeg fryktet ikke premiert med noe mer enn 3pr, er nok ikke helt dommerens type og skiller seg nok litt ut med sin gruveaktige kropp ;) Hennes svakhet er helt klart bevegelsene og hun fikk heller ikke vist seg godt frem denne dagen desverre da hun ikke er noe showponni og liker ikke det livet. Men hun skal vises igjen neste år da hun fortjener bedre enn som så :-) Gleder med vertfall sykt til wells x Marshwood kombinasjonen som kommer neste vår :-)


21 august

Da er det forberedelse til ny utstilling igjen, denne gangen går turen til Ørsta på kombinert hoppe/unghest. Med meg har jeg Midsummer Magic, Mirakel og lille Grace som forøvrig ser hel STUNNING ut i mine øyner :-) Blir spennende å høre hva dommerene har å si om disse hoppene som er 3 helt forkjellige individ. Vaksinering, trimming av høver og leietrening står på programmet denne uken :-)


18 august

Vel hjemme igjen fra Internasjonal utstilling i Finland, 280mil + 24t med ferge er litt av en tur kan jeg love dere, men Pinocchio er en erfaren globetrotter og reiser så stødig og rolig :-) Showplass, stall og overnatting var lagt til Equine collage i Ypaja. Et enormt anlegg med de fleste fasiliteter for våres firbente venner :) Fredag og lørdag var kviledag og avslapping for Pinocchio før han skulle i ringen søndag. Pinocchio deltok i klassen fargede hingster 3år og eldre og gikk seirende ut som klassevinner med GULL, en fantastisk følelse og ekstra stas med den beste norske heiagjengen på sidelinjen med norske flagg :-) Pinocchio gikk rett videre til championatet for å konkurere mot de andre fargede klassevinnerene og pekte seg ut som den flotte karen han er og stakk av med tittelen Senior Res. Coloured CHAMPION og dermed videre til BIS ringen hvor han sto igjen som TOPP 8. En fantastisk følelse og gledestårene satt løst ;-) Nå synes jeg Pinocchio har bevist hvilke utmerket hingst han er, med to internasjonale utstillinger hvor han har fått topp plassering. Neste år satser vi mot ny hingstekåring for å få forhøyet hans premiegrad og deretter legges hans show karriere på hyllen her i Norge :-) Takk til gammle og nye ponni venner for en helt super helg i Finland, vi sees i Danmark i 2018 :-D


7 august

Bedekningsesongen er snart over, men Zetland har fortsatt noen damer på besøk. Pinocchio har i år hatt 1 hoppe, Willem 2 og Zetland har hatt 6 damer. Vikrysser fingrene for mange flotte føll neste år :-)


1 august

Bare 12 dager igjen til avreise til Internasjonal utstilling i Finland!! Vasker og shiner Pinocchio som en gal og nå er han også nyskodd :-) Med skoene han brukte i Nederland, satser på at de bringer med seg lykke :-D


25 juli

Sævelunds Admiral er solgt og blir værende hos familien som kjøpte mammaen Vackra. Ønsker de masse lykke til videre med sitt nye familiemedlem :-)

19 juni

Agaton og Marshall har i dag flyttet til sitt nye hjem i trøndelag. Utrolig kjekt at de fikk reise ilag og bo på en plass med mange hestekompiser. Når tiden er inne vil de kanskje vises på hingstekåring, spennende å følge med de videre på ferden :-) Masse lykke til!

6 juni

I dag tidlig sto det en aldeles perfekt liten skapning på siden av Tsarina.. Som vanlig leverer hun et føll når man overhode ikke forventer føll, men heldigvis gikk alt fint og det ble ENDELIG en hoppe etter hun og Pinocchio :-) Den lille svarte prinsessen har fått navnet Sævelunds Adelle.

13 mai

Fikk i dag tidlig beskjed om at Vackra har føllet. Alt gikk bare bra og hun ordnet seg selv som vanlig :-) Føllet er brunt med stjerne og har fått navnet Sævelunds Admiral. Han er etter HRE Zetland. Gleder oss til høst og avvenning når Admiral skal hjem igjen hit og vi skal få bli kjent med han :-)

30 april

Penny føllet i natt ei lita brun hoppe etter HRE Zetland. Vårt første Zetland føll og hun svarte absolutt etter forventningene. Penny strevde litt med å få ut føllet da det lå i "supermann" stilling. Litt trøbblete start med morsinstinkt og et føll som ikke fant juret så måtte vi hjelpe til med flaske første døgnet. Men etter det har alt bare gått på skinner :-)Den lille hærlige skapningen har fått navn Sævelunds Alicia.

27-28 april

Da har begge sauene lammet. Guttene har vær sin gammelnorsk spæl som heter Anette og Anna. Anette fikk to lam, med det ene døde desverre. Det gjenværende vær lammet har fått navnet Brage. Anna fikk et søye lam og det heter Bella.

15 april

Sævelunds Leela og Sævelunds Ayleen er solgt til Stall Valle i Bodø og har begynt på den lange reisen i dag. To super trivelige damer som jeg er helt garantert de vil trives med :-) Masse lykke til videre!

3 april

Vackra skal bli familieponni på nordmøre og ble hentet i dag :-) Dette vil passe Vackra helt ypperlig og få roe ned og slappe av på sine eldre dager. Vackra er drektig med Zetland og føllet skal tilbake hit til oss ved avvenning.

5 februar

Sævelunds Bono er solgt til en dame på Sokna. Ønsker de lykke til videre :-)

bottom of page