top of page

Nyheter 2013

4 september

Da har det komt en ny hest til gården, denne gang en Islandshest. Jeg har nemlig byttet bort 4års hoppen min Lenja i en 14år gammel hoppe, rød med stjerne og snipp og navnet er Tibra. Super trivelig hoppe med god vilje og masse tølt. Akkurat det jeg har letet etter i så lang tid og plutselig dukket hun opp :-) Så nå er det full trening fram mot Hjerkinn 13-15 september. Vi gleder oss!!

25 august

Vanilla og Mirakel er leid ut til Preben Mittet i Isfjorden som skal bruke de til avl og show. Mirakel er konstantert drektig med Victorias Brown Gypsy og Vanilla er bedekt med Remens Cillimanjaro. Masse lykke til med hoppene og jeg gleder meg til å se de to flotte føllene som kommer neste sommer. Ekstra godt er det å vite at de er i de beste hender!


24 august

En trivelig dag på Fræna er over og på hengeren hjem hadde jeg med meg to 3pr hopper og Mirakel fikk sløyfe :-) Windekind vil jeg vise opp igjen neste år med en god bruksprøve og sikter da etter en 2pr. Joleen var den som overasket meg mest med kjempegode karakterer og flott kritikk. Også fikk hun beste tømmekjøringsprøve den dagen med 9 på bruksegenskaper og 10 på lynne, kjempegøy på en egenavlet hoppe :-) Mirakel fikk sløyfe med ren 8er linje og stilt som nr 1 i kvalitet :-)


23 august

Da sitter tømmekjøringsprøven som spikret og Joleen, Mirakel og Windekind er vasket og klar for utstilling i Fræna i morgen.Det er meldt bra vær så da kan man ikke annet enn å krysse fingrene for at hoppene blir premiert :-)

20 august

SumSum og Mirakel har vært på ultralyd og der er begge konstantert drektige. SumSum med Pinocchio og termin i begynnelsen på april og Mirakel med Gypsy og termin i begynnelsen på juni. Kjempefornøyd med at SumSum har tatt seg på første brunst slik at det blir tidlig følling, da hun skal bedekkes med Pinocchio før han eventuelt reiser. Også bør føllet være rimelig stort før SumSum drar hjem igjen til Shetland.


25 juli

Da har 4 av 5 hopper som har vært på bedekning her i sommer reist hjem igjen og alle 4 er konstantert drektige med UL. Håper på 4 flotte føll til neste sommer og at ehoppe eierene blir fornøyde. Lykke til :-)


8 juli

Utstillingen på Stav er over og jeg sitter igjen med blandede følelser... Kan ikke annet enn å si at jeg skuffet over helgens resultat.. Sum Sum fikk ikke sin 1pr, Caramel fikk ikke sin 2pr og Wolfgang med 7 i helhet... jaja.. Det er opp og nedture, men det er med motgang man blir sterkere og vi skal absolutt komme sterkere tilbake :-) Jeg gir ikke opp de jeg har tro på uansett! Men tilbake til selve utstillingen så var den meget godt arrangert og på en super plass med alle fasiliteter :-) Nydelig vær, fine ponnier og fantastiske mennesker, jeg må være verdens heldigste som har så gode ponnivenner :-) Nå er det bare å forberede seg til neste utstilling som er kombinert hoppe/unghest i Fræna. Der har jeg planer om å vise Joleen, Windekind og Mirakel, blir spennende å se hva utfallet blir :-)


26 juni

Har sluppet to shettiser og en islandshest ut på Feøya på hingstebeite. Der skal de få gå å kose seg hele sommeren og til langt utpå høsten :-)

17 juni

Gratulere til Eldrid Slotnæs Hoel med en stor rød hingst etter Pinocchio og hoppa Lakrissa :-)


13 juni

Da kom endelig årets siste føll og det er endelig slutt på våkennettene for denne gang ;) Windekind ordnet alt på egen hånd og føllet en helt PERFEKT lita skimmel hoppe etter Pinocchio, akkurat som bestillt!! Og hva passer vell bedre enn navnet Sævelunds Euphoria som betyr intens lykke/glede :-) Dette er en hoppe jeg har store forventninger til, da hennes mamma var kjøpt inn spesielt for å matche Pinocchio.

1 juni

Gratulere til Torill Winje med en flott hingst etter Pinocchio som ble født i natt under hoppa Black Velvet :-)


21 mai

Rett over midnatt la Vackra seg ned og føllet et flott og velskapt rød hingst etter Menno. Et føll med en svært spennende mor og far stamme og jeg gleder meg til å følge han videre! Vackra skal i år bedekkes med Pinocchio og jeg holder en knapp på en rød hoppe neste år ;)

20 mai

Ronja er som vanlig en erfaren dame med x-antall føllinger bak seg så hun ordnet alt selv og er en utrolig flink mamma :-) I år kom det en vakker sort frøken etter Seimur fra Brærdratungu. En hoppe med stort potensiale som jeg gleder meg til å følge inn i fremtiden :-) I år skal Ronja bedekkes på føllbrunsten med Brjann fra Stora Asi og slik det ligger ann nå så blir det hennes siste føll. Hun er nå en eldre dame på 18år og med så mange føll bak seg så blir de fort gammle og slitne.

6 mai

Da kom endelig årets første føll, ei vakker lita hoppe etter Miss-L og Gypsy. En ukomplisert og grei følling og Miss-L er som vanlig en super mamma. Den lille hoppa skal hete Sævelunds Monroe :) Miss-L skal bedekkes med Pinocchio i år og hun slippes dit på føllbrunst om 1 ukes tid.

29 april

I dag har min faste og flinke hovslager vært her og beskjært 10 av stallens hester. Så nå er de fine rette på bena. Da gjenstår det bare ei lita gruppe med hingster som skal beskjæres så er vi klare for å slippe alle hestene på beite når været og temperaturen tillater det. Ser jo ikke akkurat som at det blir med det første, men vi får bare smøre oss med tolmodighet :)


21 april

Da er bedekningsesongen i gang og Pinocchio og Gypsy har fått besøk av hver sin hoppe, noe de var tydelig glad for! Så snart Sum Sum kommer i brunst skal hun også bedekkes da hun drar neste høst og det er en fordel om føllet er født tidlig slik at det blir gammel nok ved avvenning.

Årets første avkom under Pinocchio ble også født i dag, en vakker rød hoppe etter Julie av Møklegård, gratulerer til eier Marina Dragnes :-)

14 april

En helg med bådeglede og sorg... Vi har vært på hingstekåring på Starum med Gypsy og nå skulle det avgjøres om han fikk sin premie eller ble avkåret.. Det gikk våres vei og det ble som jeg håpte en 2pr :-) Er så stolt over den ponnien og glad for at jeg fulgte magefølelsen når jeg så Gypsy som føll og kjøpte han. Fra å være en skikkelig rebelsk tennåring er han nå blitt voksen og oppdragen, meg et hærlig lynne :-)

Desverre ble lykken kortvarig og på vei hjem fra Starum ble jeg oppringt av min venninne som hadde funnet Veslegull i følling og føllet lå i feilleie.. Etter en lang kamp fra min samboer og veterinær var verken føllet eller Veslegull til å redde, et stort tap for meg og avlen min har absolutt mistet en stjerne. Dette er tungt for meg så orker rett og slett ikke utdype det noe nærmere..

bottom of page