top of page

Nyheter 2012

30 oktober

Erlingur er avvendt fra mamman sin og skal stå inne til han er noen lunde håndterbar, han blir nok en stor utfordring da han er en veldig var type, men skal nok vinne tilitten til slutt :)


29 oktober

Nå begyner det å ligne rideponni av Lenja, hun har hatt rytter på for 4dje gang i dag og hun er bare helt eksemplarisk og oppfører seg så bra. Dette kommer til å bli en utrolig trivelig hest som jeg og familien kan kose oss med.

Hadde meg med Gypsy bort til Anette hvor vi spente for sleden og frisket opp litt etter helgas kjørekurs og Gypsy er bare så kul og kald i hodet, blir gøy å jobbe videre med han frem mot kåringen til våren :-)


28 oktober

Har vært på kjørekurs i helga med Gypsy og det gikk over all forventning. Gypsy har virkelig vokst siste året og er bare kjempegøy å jobbe med og veldig lærevillig er han også! Han er jo mye tømmekjørt og det hjalp godt på når man skule begyne tilvenning av skjeker. Ikke redd for noe lyd eller berørelse av beina og vi fikk tilvendt han både lave og høye drag, slede og vogn. Kjekt med slike kurs for å få litt tips og oppfrisking og ikke minst det å kunne være flere ved tilvenning av vogn. Det er noe av problemet når man holder på alene, men man finner alltids noen smarte løsninger ;)


23 oktober

Mojito og Honey har dratt til sin nye eier på Løten, veldig kjekt når man kan selge to føll sammlet slik at ikke alt er nytt og ukjent. Etter bildene å dømme så ser det ut som de har blitt godt mottat og jeg vil gratuere med to flotte eksemplar av shetlandsponnien :)


22 oktober

Lenja er godt i gang med innridningen og i går hade hun rytter på for første gang, makan til eksemplarisk og grei hest ved innridning har jeg aldri vært borti:) Ikke så mye som et lite hopp klarte hun å lire av seg. Dette blir en helt topp familiehest :) Gleder meg til å fortsette på henne og følge henne videre:)


16 oktober

Gypsy er i full gang med innkjøring og forberedelse mot kåring 2013! Han har heldigvis roet seg en del og er svært lærevillig og grei å ha med å gjøre. Snart er det tid for å spenne for vognen, men først skal tømmekjøringa sitte godt. Satser på å få tatt han med på et kjørekurs i høst både for å få tips og for sosialisering :-)


8 september

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Da ble Sævelunds Wolfgang Midt-Norsk Føllchampion (Årets Føll)!! Jeg er så lykkelig og sesongen kunne ikke fått en mer perfekt avslutning :-) Han må da være mestvinnende føll denne sesongen med tittler som Beste Føll, Unghestchampion og nå Årets Føll!! Wolfgang er etter Wulfert vd Groote Woerd og Tsarina v.Stal Break of Dawn. Jeg hadde også med Sævelunds Vanilla, som gjorde det helt ok med sølv. Dette er en hoppe jeg har stor tro på så om dommerene ikke liker henne akkurat nå så gir ikke jeg opp håpet i alle fall :-) Et bra arrangement og heldigvis var vi under tak i ridehall siden været var så som så. Pinocchio fikk nok et føll med gull og rein 8`er rekke; Nistuas Bonita som eies av Eivor Meisingset. Ragnhild Ruud hadde også med et føll etter Jonatan som fikk 9 i helhet, gratulere så mye :-)

7 september

Da var det nok en gang tid for vasking av ponnier. Denne gang er det Vanilla og Wolfgang + mamma Tsarina som skal på tur til Trondheim på NPA Show og Midt-Norsk Føllfinale :-)

Skikkelig surt vær ute og gleder meg ikke akkurat til å vaske ponnier, men heldigvis bare to denne gangen da, så får pakke på de ulltepper etterpå ;) Drar til Eivor på Tingvoll i kveld og overnatter til i morgen også kjører vi ilag oppover lørdags morgen. Heldigvis skal vi være i ridehus siden det er meldt sykt mye nedbør og sur vind.. brrr.... Kryss fingrene for meg :-)


29 august

Sår prosessen med Windekind går over all forventning og såret gror veldig godt! Hun er fortsatt litt halt og fra pipa og ned er hun en del håven, men hun klarer seg godt :-) Legger ved noen bilder av groprosessen siden sist oppdatering ang Windekind. Jeg tror og håper dette går rette veien og at det ikke blir noe store problemer i ettertid. Veterinæren kommer neste uke og skal skjære vekk vill kjøttet, så da blir det jo stort og åpent sår igjen, men heldigvis bare overfladisk og ikke dypt :) Det siste bildet er forøvrig fra i dag og før jeg vasket.

26 august

I dag har det vært offisiell hoppe og unghest utstilling i Tresfjorden og jeg hadde meldt på 1års hingsten Sævelunds Willem e.Pinocchio u. Tsarina v Stal Break of Dawn. Han som normalt sett har vært så daff og likegyldig ble pluuutselig hingst og meget våken, litt vanskelig og håndtere, men roet seg til slutt og oppførte seg igrunn ganske bra når vi skulle i ringen. Travet godt, men stresset i skitt da han helst vile ut av ringen og bort til de andre ;) Jeg har forventninger til denne hingsten og håpte virkelig på godt resultat, noe som ble innfridd :-) Poengene ble 9-8-8-7,5-8 med 1 i kvalitet. Han gikk videre til championatet hvor han endte opp som dagens beste unghingst :-) Nok et avkom etter Pinocchio som gjør det godt i utstillingsringen, den gutten kan avle!! :-) Jeg er strålende fornøyd med helgen og skal leve lenge på disse resultatene :-)

Sævelunds Willem 1år!

25 august

Apuuuh... For en dag, men en FANTASTISK dag :-) I dag var det endelig tid for NPA Show i Tresfjorden igjen og jeg stillte med 6 ponnier av 37 totalt. Vi var heldig med været og slapp unna regnet og temperaturen var helt ok. Merethe Kjelsen og marit Andal var dommere og de så ut til å være et godt team :)

1års hingsten Sævelunds Toffin e.Pinocchio var først ut og fikk karakterene 7-9-8-8-7, ble desverre trekt på rasetype pga innsunken neserygg, men velger å beholde han for å se om dette er noe han kan vokse av seg. veldig synd da han er et meget godt hingsteemne, men velger å ikke ta sorgen på forskudd og sparer han :)

2års hoppa Sævelunds Mirakel e. Pinocchio fikk 9-8-9-8-9, dette er en veldig spesiell hoppe for meg da jeg desverre mistet moren hennes av kronisk lungebetennelse når Mirakel bare var noen mnd gammel, det var også jeg som tok imot henne siden fødselen måtte settes igang. Jeg har store forventninger til denne hoppa og endelig fikk hun payback fra fjordårets npa show :-)

Hoppeføllet Sævelunds Leela e.Pinocchio fikk 8-8-8-7-8. Dette er ei hoppe jeg velger å spare for å se hvordan hun utvikler seg.

Hingsteføllet Sævelunds Mojito e.Pinocchio fikk 8-8-7-7-7. Litt for mye i vekst for tiden og uharmonisk i kroppen, men jeg tror han kommer seg. Han er til salgs!

Hingsteføllet Wolfgang e.Wulfert vd Grote Woerd fikk 9-9-8-9-9 og ble klassevinner. Wolfgang ble Beste Føll og til slutt Unghestchampion!! Han skal til Trondheim 8 sept og kjempe om å bli Midt-Norsk Føllchampion!

Til slutt vardet Victorias Brown Gypsy som jeg var veldig spent på siden han skal inn igjen til premiering på Starum neste år og det å vite hvordan han ligger ann nå er ganske greit å vite siden man blir litt blind på sine egne ponnier ;) Men jammen gikk det godt med poengrekken 9-8-9-9-9 og 44poeng!! Han gikk til BIS ringen og ble Res.Best in Show :-)

Veldig gøy er det å se at mange av Pinocchios avkom gjør det virkelig godt! Av de som jeg ikke eier kan man nevne; Sævelunds Eleanor med 9-8-8-8-8, Samira med 8-8-7-8-8, Charley med 8-8-7-8-8 som også ble klassevinner og sto igjen blandt de siste i BIS ringen. Nistuas Blue Belinda med 9-8-8-8-8 og RBR Edison med 8-8-8-8-8!

Med andre ord så var dette er kjempedag for Pinocchio og Stall Sævelund med både Beste Føll, Unghestchampion og Res.Best in Show!!

Komentarene på alle ponniene finner dere på "deres sider".

14 august

Vi har hatt godt vær siste uken noe som passet svært godt med tanke på såret til Windekind. Såret gror forøvrig heldigvis godt og jeg har såvidt begynt å håpe litt.. Er ferdig med våtbandage og såret skal nå kun ha luft og hun skal gå ute på mark uten gjørme.

Ellers har vi begynt på andre slåtten og har måtte leie inn både maskiner og sjåfører da traktoren våres er på reprasjon, men foret får vi i hus og det ser ut som vi får skikkelig godt hestefor :-)

Ponniene til Tresfjord er påmeldt og i år blir det Toffin, Mirakel, Leela, Wolfgang, Mojito og Gypsy som skal vises. Gleder meg virkelig til å vise Mirakel da hun har utviklet seg noe enormt også er jeg veldig spent på hvordan Gypsy ligger ann i utviklinga? :-) :-)

Ellers så er stort sett det meste i rute til showet som arrangør og vi krysser fingrene på godt vær :)

Nå begynner det å se bedre ut og betennelsen er vekke. Etter det er vakset pippler det også litt blod fra sårkantene :)

Måtte bare dele et stemningsbilde fra i kveld :-)

7 august

Windekind har desverre skadet foten sin.. Hun har fått seg et dypt og kraftig kutt på baksiden av kodeleddet på venstre bakfot. Det er så dypt og langt at deler av senen er skadet og veterinæren mener hun ikke kommer seg og må avlives, men siden føllet hun har ved fot kun er 3 uker gammelt må vi bare prøve å se om hun kan holdes i sjakk så lenge som mulig. Fatter bare ikke hvordan hun har klart det. Hun må ha satt seg fast i gjerdet og kommet seg løs igjen, men synes det er rart at det da ikke er merke fra strengen på framsiden av kodeleddet?? Hun sto kun på 3 bein når jeg fant henne og foten var meget hoven og hun hadde feber. Brukte utrolig lang tid å å få henne inn fra beite stakkar, men nå er hun inne og har fått startet på behandlingen.. Tør ikke håpe eller tro noe som helst etter prognosene fra veterinæren...Huff, mister helt gnisten når slike ting skjer.. :/

Et langt og djupt kutt som er fullt av materie og seneveske....

6 august

Da var jeg vel hjemme igjen etter 5 fantastiske dager på Internasjonal utstilling i Ermelo, Nederland :-)Turen nedover gikk kjempefint og jeg kunne knapt se forskjell på Pinocchio fra da han dro fra meg den 19 juli og til nå, så han har jammen blitt tatt godt vare på av Eldrid og Inger. Et stort pluss er det også at han er så rolig og kald som han er og transporten fra Telemark til Nederland hadde gått veldig bra, med en overnatting i Danmark hos stutteri Fjordglimt og en i Nederland hos Stutteri Break of Dawn..

Når han kom fram til utstillingsplassen fikk han seg en stor god boks med masse flis i :-) Pinocchio og Silver skulle heldigvis ikke i ringen før fredagen slik at de fikk strekt ut og slappet av etter den lange transporten.

Og ja, man kan trygt si at utstillingen gikk over ALL forventning!! Snille og kalde Pinocchio viste seg fra sin beste side og vant klassen sin standard fargede hingster :-) :-) Jeg strååålte av lykke kan man trygt si!! Han oppførte seg eksemplarisk og stillte seg opp akkurat slik jeg ba han om, han var litt trøtt i traven, men fikk vist sine gode bevegelser på en bra måte alikevell. Det er skjeldent man opplever en slik kraftig følelse av lykke :)

Ødegårdens Silver Hope som Inger hadde med hadde ikke helt dagen og var noe stiv og ble derfor nr 6 i sin klasse. Personlig synes jeg hun hadde fortjent å komme lengre fram i rekken forran en del andre ponnier, men Silver kommer nok sterkere tilbake :-)

Siden Pinocchio vant sin klasse gikk han videre til hingstechampionatet hvor alle 12 hingstene som hadde vunnet sin klasse møtes. Der gikk vi rundt på sporet mens dommerene diskuterte. De plukket ut flere og flere ut av ringen og til slutt sto vi igjen 7 stykker og da ropte de opp vinneren (Hingstechampion) som ble en mini. Det som var irriterende var at alle hingstene ble vist ilag og ikke oppdelt i mini, medium og standar eller ev fargede og svarte. Slik at det ble flere championer og til slutt Over All hingstechampion, men men.. Jeg er strålende fornøyd med å være blant topp 7 i et hingstechampionat på en internasjonal utstilling, dette er virkelig stort for lille meg ;)

Var jo også en god gruppe nordmenn som hadde tatt turen nedover for å se på og det var veldig hyggelig å endelig treffe "kjente" fjes som man stort sett bare kjenner på internett ;) Jeg fikk også endelig treffe Anneke og Akko som er oppdrettere på Tsarina, de hadde med seg Kees som er Tsarinas far og han gjorde det også godt og sto ogjen som meg blandt de 7 siste i hingstechampionatet :-) Dagen før vi skulle hjem ble vi med Anneke og Akko hjem litt lengre nord i Nederland og overnattet hos de. Dagen etter ble tilbrakt på jordene for å se masse vakkre ponnier og deriblant hele Tsarinas slekt, en kjempeopplevelse :-)

Denne turen har rett og slett vært fantastisk på mange måter og kommer aldri til å glemme de opplevelsene jeg har hatt :)

Pinocchio er nå på vei hjem og skal stå hos Inger på hingstebeite til vi finner ut av hvordan han kommer seg opp igjen hit på best mulig måte. Han skal i alle fall ha ferie nå og bare slappe av, det fortjener han :-)

30 juli

HURRA for diamanten min Pinocchio!! Nok en gang gjorde han rent bord på show, denne gang i Bolstad, Med ren 9`er rekke og totalt 45 poeng endte han til slutt opp som Best In Show! Jeg er overlykkelig og stolt over den vakkre ponnien min. Han er helt spesiell for meg og har vært det fra første dag jeg såg han. Så god og snill og med et skjeldent bra lynne! Han vil altid være min øyesten! Dette må da man kunne kalle en god oppvarming til International show i Nederland? ;) Har ingen forhåpninger, men vi skal gi alt og prøve på best mulig måte og sette Norge på kartet på en posetiv måte :-)

Nå er Pinocchio blitt med Inger hjem og i morgen starter turen mot Nederland. Gleder meg enormt til å se han igjen om 3 dager når han skal vises i paraden på åpninssermonien. Og fredag 3 aug kl 16.30 er dagen det virkelig gjelder :)

Vil også benytte anledningen til å gratulere Inger med Res.Ungehstchampion Ødegårdens Helena med 43 poeng, en meget lovende unghoppe! Og til Ulf med sine ponnidamer og som beste mønstrer, en tittel han er kjent for :)

22 juli

Da er Pinocchio trygt plasert hos Eldrid og vi har vært innom og hilst på han før vi selv vendte snuten hjemover. Pinocchio var så heldig og fikk selskapsdame som atpåtil var brunstig så på beitet vare det bare fred og harmoni :) Håper bare han ikke tar av seg for mye da han ikke har mer en det som akkurat trengs.. Men Pinocchio er i de beste hender hos Eldrid og jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten henne og hennes hjelp!! Om en uke begynner turen til Nederland, men først skal han innom NPA Show på Bolstad, så her er vi jammen effektive med både bedekning og show når vi først er på tur ;) Inger tar han så med videre mot Nederland ilag med hoppa si og jeg kunne ikke funnet en bedre transport til god gutten min nedover. Så godt å vite at man forholder seg til folk man stoler på og tar vare på ponnien som om det var deres egen! Eldrid og Inger; dere er FANTASTISKE!!!!!


18 juli

Da er siste hånden på verket lagt og Pinocchio har blitt vasket, fønet og shinet i 3 dager til ende og endelig begynner han faktisk å nærme seg kvit hvor han skal være kvit ;) Han er ikke akkurat vant til å bli dullet med på denne måten, men han tar det veldig fint igrunn :) Stigur har vært her og gjort en kjempejobb med hovene og sIått på nye sko og smurt med olje, så fin og flott!! Pinocchio har de 3 siste dagene også håndbedekket Windekind og vi håper på full klaff, selv om det ikke ble så mange dagene med bedekning :) I morgen tidlig er det full påpakking med dekken, halebeskytter og beinbandager. Da begynner den lange turen og første pit-stop er hos Eldrid hvor han skal stå i 10 dager før turen går videre :)

9 juli

Endelig kom årets siste føll som jeg har ventet så lenge på :-) Windekind fikk en vakker brun/svart hingst etter Claes av Bergli. Dette blir nok en lovende kar som skal spares en stund. Veldig glad ble jeg også over at jeg rekker å bedekke Windekind med Pinocchio før han drar til Nederland noe jeg igrunn hadde lagt fra meg da jeg så for meg at føllingen ble enda senere i juli..

Har også hentet en Islandsvallak til fra samme eier som Idi. Denne gangen er det Blesi som er rød med bes og 4 gjenger med en utrolig hærlig tølt :-) Nå kan jeg og gubben dra på kveldsturer ilag og nå skal vi lade opp til årets Hjerkinn tur i september :-)

25 juni

Har vært og hentet en Islandsvallak hos ei bekjent. Idi heter han, rød med stjerne og 5 gjenger. Skal bli så utrolig gøy å begynne på igjen nå etter alt for mange år uten ridning selv om det er først nå jeg virkelig kjenner savnet :)

21 juni

Monark ble kjørt til Hjerkinn sent i går kveld og er nå på vei til Fredrikstad med fellestransport.Gratulere så mye med en hærlig ponnigutt Jeanette og kos dere masse ilag :)


12 juni

Rolige dager på hestefronten, ponniene koser seg på beite mens jeg tar meg av andre ting på gården. Vi har såvidt begynt påførste slåtten og håper været holder seg i et par dager :) Kalvingen er også igang og det er virkelig sommerfølelse å se de små hoppe rundt på beitet med mødrene sine, hadde bare temperaturen vært litt høyere og sola kunne gjerne vist seg mellom skyene, meeeen sikkert for mye å be om så lenge man bor på nordvest landet..? Sævelunds Monark som er solgt drar om noen dager og jeg skal kjøre han til E6 hvor han skal stå på med lastebilen videre nedover til Fredrikstad.


4 juni

Leela begynner å bli stor jente :)

1 juni

Nå er vi endelig inne i sommermåneden og sola viste seg faktisk mellom skyene ;) Min faste hovslager har vært her og beskjært hovene på 5 av ponniene. Godt å ha noen som kan sitt fag og rette opp de som har "problem" hover. Og ikke minst avlastning når ryggen min ikke spiller helt på lag ;)

En annen ting som er gjort i dag er at påmeldingen til den internasjonale utstillingen i Nederland er innsendt og jeg og Pinocchio drar dermed til Nederland 1-4 august... Kjenner en stor klump i magen av både glede og spenning.. :) På grunn av de store utgiftene dette følger med seg blir bedekningen av Tsarina hos Caspar fra Øya utsatt til neste år og hun slippes nok med Pinocchio iløpet av uken.


29 mai

Da er alle hestene på beite og noen av årets sommergjester har kommet. Det er godt å ta runden om morgenen og treffe på late hester som ligger og sover i klynger og koser seg :) Vackra har dratt til sin sommerflørt palomino hingsten Menno v.h. Aegtherhuus på Tynset hos Karianne Andresen. Hun har leid han inn fra Stutteri Jaboruder i Sverige og skal være hos henne i to år. Menno ble kåret på Starum i år og ble beste shetland der med poengene 9-9-8-8-9 1 kv. Menno er høyt premiert fra tyskland og har svært gode bruksprøve resultat å vise til med 9 av 10 mulige. I Tyskland har han mange gode avkom å vise til, deriblant 3 kårede hingster og 12 1.pr hopper. I Sverige er avkommene fortsatt litt for unge, men gleder meg til høre mer om hans avkom der og etterhvert i norge :)

Pinocchio og Gypsy har fått vær sin damegjeng og virker svært fornøyd for tiden og nyter late vår/sommerdager :)

Menno vh Aegtherhuus

3 LODDNE karer som venter på å komme seg på sommerbeite..

Lat gjeng som nyter litt sommervarme :)

19 mai

Da var endelig alle hoppene og unghestene flyttet på sommerbeite og de var svææært så lykkelige :) Nå er det bare hingstebeitet igjen og satser på å få flytte de på beite iløpet va neste uke :)

Mirakel som jeg kaller for den stygge andungen for tiden ser faktisk ut til å blomstre for tiden og hun har faktisk begynt å vise noe bevegelser som ser lovende ut :)

Når jeg satt opp gjerde forleden dag møtte jeg på et hærlig tvillingpar av rådyr i skog kanten. Sikker født samme dag da de var bittesmå og svært ustabil til beins. Ikke hver dag man får oppleve noe slikt :)

16 mai

Gypsy har fått damebesøk av Ragnhild Ruud sin Stintans Dagny og jeg har sluppet Miss-L som også skal bedekkes med han i år. Veslegull er sluppet med Pinocchio, men er ikke i brunst helt enda.

Ronja ble sluppet til hingsten Seimur fra Brædratungu og skal holde han med selskap resten av sesongen for å se om han kan roe seg litt og kan gå ute på grønt og kose seg samtidig som han skal brukes i konkuranse. Dette er en kombinasjon jeg har svært troen på. Seimur er sønn til Baugur fra Vidinesi 2 som er far til årets føll Erlingur.

Flotte Dagny som er på besøk hos Gypsy :)

12 mai

Jammen ble jeg rundlurt av Tsarina i år.. Når jeg kom ut i dag tidlig sto der en fiks ferdig svart hingst. Er litt bekymret om hun har nok melk da det nesten ikke er jur hos henne, men heldigvis kommer det kvit melk ut når jeg prøver å melke henne. Føllet syger bra og virker kvikt og fint :-) Navnet er enda litt usikkert, så det får vi komme tilbake til ;)

11 mai

Honey er heldigvis bedre i foten og halter mindre, men skal fortsette med medisinen i 5 og 9 dager, 3 ganger om dagen(!). Har fått bokskvile i dag siden været ble så surt og kaldt med regn i bøttevis.

Tsarina lar vente på seg og har ikke satt så mye jur enda, har nok gått over en brunst og regner med det blir følling i slutten av mnd.


8 mai

JIPPI!!!! Nå går det jammen jammen fort i svingene og føllene kommer som pærle på snor :) Ronja la seg ned uten noen forvarsel eller tegn på følling. I det jeg kiket ut vinduet midt på formidagen var føllet på god vei ut. En vakker bleik hingst med svart man og hale og STJERNE, akkurat som bestillt :-) Var rask opp på beina og var veldig vilig til å teste de ut i alle slags gangarter :) Gleden er stor og han vil få navnet Erlingur fra Sævelund siden det er min bedre halvdels bursdag i dag :)

Honey har blitt halt og ser for meg at dette bare er begynnelsen på mye.. Hun har en fylling i kodeleddet og tråkker minst mulig på foten. Veterinæren har vært her men kan ikke konkludere med så mye annet enn enten har hun fått seg en trøkk, eller leddbetennelse... Siden det kun er et ledd som er fyllt håper vi at det ikke er sistnevnte. Men hun får utskrevet medisin som hun skal begynne på i morgen.

7 mai

Etter mange timer på formidagen i dag med trening på sygetekning og luring og lokking har hun endelig tatt sine første skikkelige tak og satser nå på at det begynner å gå rette veien :) Nå skal de ut å lufte seg litt og spise grønt :)

Ronja har fått vårpussen og klippt hale og skjegg samt beskjært høvene sine. Nå nærmere det seg med henne også og vil tro at føllet er her iløpet av uken :)

6 mai

Uten noen forvarsel valgte Caramel å følle når jeg var i Konfirmasjon.. Og da måtte det slevfølgelig gå galt om man kan si det sånn.. Føllet kom seg på utsiden av gjerdet og ble værende der i mellom 4-6 timer vil jeg anta, og uten så mye som en dråpe råmelk. Fikk henne på rette siden, men Caramel var avvisende og lite behjelpelig.. Fikk de på boks, men føllet vare meget klønete og skjønte rett og slett ikke hvordan det skulle syge uansett hvordan jeg veiledet det. Fikk melket Caramel og gitt føllet flaske, så dette blir litt av en våken natt.. krsser fingrene for at alt går bra!!

30 april

Halv 7 i dag tidlig kom endelig Miss-L med føllet sitt :) :) Vårt andre og siste føll etter Pinocchio i år, så nå ventes det 4 føll til etter faktisk fire forskjellige hingster, mange mange spennende kombinasjoner i år :) Miss-L fikk en vakker pitteliten rød hingst som vil bli skimmel og han skal hete Sævelunds Mojito :-) Gleder meg til han blir skikkelig tørr og stødigere på beina :) Nå er det 1-2 uker til neste følling vil jeg tro og da er det Islandshesten Ronja og tett etter følger Tsarina og Caramel med termin ca i midten av mai. Til slutt kommer Windekind med termin i juni/juli :)

29 april

Nå nærmere det seg følling på Miss-L og hun har tendenser til litt sukkertopper og juret er hardt og struttende ;) De har kommet seg ut på beite igjen i strålende sol fra blå himmel :-D

Hadde koselig ponnibesøk av Ragnhild Ruud i kveld som kom med Pinocchios første sommerflørt til hans store begeistring :) Vi tok også runden og tittet og klødde på ponnier :) :)


28 april

Et vanvittig møkkavær i dag og jeg voknet av at regnet pisket på vinduet... Huff.. Ut å redde inn Veslegull, lille Leela og høydrektige Miss-L. De var så gjennomvåt og kald stakkarene siden temperaturen krøp helt ned i +1 og vinden sto på. Veeeldig fornøyde med å komme inn i ren og tørr boks med masse deilig høy :)


24 april

.. og i år fikk hun jammen ikke lurt meg :-) Hun var svært urolig når jeg så ut vinduet på formidagen og gikk og gikk.. Når jeg var ute i 1tiden var det 1cm lang sukkertopp på ene spenen og fra det andre drypte det melk så hun var helt våt nedover beina. Klarere tegn skal man lete lenge etter ;) Fulgte titt og ofte med i vinduet og ca kl 15 la hun seg tvert ned og satte igang og det hele var over på 10min med litt drahjelp. Det var en utslitt Veslegull som slikket litt og la seg helt flat for å puste lettet ut. En vakker rødblakk hoppe var resultatet, litt forundret på hvor rødfargen kom fra siden Pinocchio er skimmel og hans foreldre er svart og skimmel. Blakk fargen kommer fra Veslegull, men hun er gråblakk og hennes foreldre er gråblakk og svart. men lærte da av en venn at i skimmel fargen ligger alle farger skjult og kan derfor gi utslag i andre farger enn foreldrenes tilsynelatende farger, så da har jeg lært noe nytt i dag :) Om hun blir skimmel er foreløbig litt vanskelig å se enda.

Men Pinocchio har ikke bare fått en hoppe etter seg i dag, men en svart hærlig liten skapning etter Buness Bluebell så også dagens lys tidligere på mmorgenen i dag. Nistuas Blue Belinda skal hun hete og jeg gleder meg til å se mer av den damen i tiden som kommer :) Gratulere så mye til Eivor Meisingset og familien! Nå venter de spent på deres siste Pinocchio avkom denne sesongen som også skal komme i disse dager :)

En sliten Veslegull med sitt vakre hoppeføll Leela <3

23 april

Nok en deilig solskinnsdag og mye som skal gjøres på "lista" Har skjært hover på en del ponnier i dag og begynt å repare noen av gjerdene. Veslegull har stort og hardt jur, men ikke fyllt ned i spenene enda så hun fikk seg en skikkelig omgang med børsten, litt parasittbehandling og sluppet på beite. Den dama der har lurt meg alle år så jeg verken tror eller håper så veldig mye selv om terminen er i disse dager, tiden vi vise.. Nå går hun i alle fall rett utenfor stuevinduet så jeg har god kontroll :)


20 april

Endelig kan jeg fantisk skyte litt av været vi har hatt siste uken, dette kan jeg kalle VÅR! En helt ny energi har inntatt kroppen og en arbeidslyst uten like har anmeldt seg :) Ponniene storkoser sge og ligger for det meste som noen slagt ute i beitet og steker seg i solen.

Punky har fått tannrask og 4 stk har fått sin årlige vaksine, nå er det bare litt hovstell som gjenstår :) Ellers har alle ponniene fått seg en skikkelig omgang med børsten denne uken og blitt kvitt en god del vinterpels og floker. Gypsy har blitt tømmekjørt og skal om ikke lenge spennes for vogn og alt går etter planen. En del av unghestene har vært ute og fått seg en runde med litt trening. Veslegull og Miss-L har store harde jur og tror ikke følling er så langt unna :) :)

To hingster har kommet og skal stå på utengang for en kortere periode, ikke den enkleste tiden på året og sleppe nye hingster i flokken, men det har gått rimelig greit :) En travel og innholdsrik uke med masse hest akkurat slik jeg liker det. Neste uke står det en hel del gjerdereparering for tur etter at "Dagmar" var på besøk.. Slik at de første følloppene får komme seg på grønnt og følle ute, måtte bare været holde seg fint :-) 

Gypsy og Eirik som tar lunch med hesten..

15 april

Da var årets hingstekåring for ponnier over på Starum. Nok en fantastisk helg ilag med trivelige ponnivenner :) Mye flotte ponnier, men merket at det var veldig godt å bare være tilskuer og kunne få med seg hele showet uten å være nervøs og ha nerver :) Meeeen neste år er det igang igjen med Gypsy som forøvrig ser veldig flott ut om jeg får si det selv ;)

Gratulerer nok en gang til alle dere som fikk ponnienen gjennom nåløyet og lykke til med årets avlsesong :) Vi sees igjen neste år og FORHÅPENTLIGVIS før :-)


25 mars

Har fått besøk av to små ponnitupper i dag som skal være her på mellomstasjon før sin reise videre til sine eiere. 3års hoppa Reianes Tallulah ble hentet senere samme dag av sin eier Ragnhild Ruud. 1års hoppa Skogheims Luna skal stå her til neste helg nårEivor Meisingset kommer og henter henne. Nå skal hun stå på utegang og bryne seg litt på den nye flokken ;)

Luna

23 mars

Utrolig nok så har både Pandora og Punky kommet seg etter de var syke. Nå er de akkurat som før og like sprek til beins som før :) Håper det blir lenge til neste gang noe skjer, men desverre så er det slik med gammle ponnier at man vet ikke hva som venter neste dag så det gjelder å kose seg når man kan :) Ellers så går det i full fart om dagene, planlegging av årets beitesesong, bedekninger og show :)

Neste uke skal det raspes litt tenner og muligens beskjæres litt hover. Nå tar jeg helg og skal kose meg med barn og mann, god helg til alle mine ponnivenner i inn og utland :)


16 mars

Monark er solgt og jeg er sikker på at jeg har funnet et perfekt hjem til han med mange hestekompiser og mye utetid :) Monark drar ikke før i juli og da skal han til Fredrikstad så jeg får heldigvis kose meg noen måneder til med han :)


6 mars

En fantastisk flott dag med strålende sol og hærlig vårfølelse:) Punky er bedre, men matlysten kunne vært bedre! De drektige hoppene er gode og runde og det er yrende liv i magene som hopper og buler :) Gleder meg veldig til følling i månedskifte april/mai!

To fornøyde gutter, Alexander og Eirik på Miss-L

2 mars

Godt å se en Punky som var på beina når jeg kom opp i stallen i dag :) Ikke matlyst i dag heller og meget lite avføring. Veterinæren kom og vi fikk gitt henne Parafin/olje og noe som heter kløversalt(?). Hun skal omtrent faste fullstendig i 4 dager og skal bare ha en liten dott med høy daglig. Ble dopa og fikk mer smertestillende når sonden skulle legges inn. Er veldig spent på hvordan det vil gå med henne da holdet var veldig dårlig i utgangspunktet og nå skal hun gå uten for i flere dager..Kan ikke annet enn å ta en dag om gangen og håpe :)


1 mars

Vi er tydeligvis inne i en sykdomstid for våres gammle pensjonister.. Punky på sine 25år fikk sent i ettermiddag kolikk/store magesmerter og var veldig slapp og hadde ikke matlyst enda hun er det største matvraket jeg kjenner.. Rullet seg ofte og la seg halveis på rygg med beina skrevs til siden for å avlaste den vonde delen i magen. Er så forferdelig å se sine kjære firbente ha det så vondt.. :( Hun har jo vært min følgesvenn i mange år nå, min første shetlandsponni og grunnen til hvordan hele min avl på shetlandsponnier startet. Veterinæren kom senere på kvelden slik at hun fikk seg smertestillende, nå gjenstår det bare å smøre seg med tolmodighet og krysse fingrene for at hun klarer seg til i morgen hvor det blir nye runde med veterinær.

Punky ruller seg og har magesmerter :(

27 februar

Pandora klamrer seg fortsatt til livet og gir ikke slipp så lett til tross for sine 40 spenstige år!! Allerede morgenen etter var hun raskere til beins og veterinæren kom for å gi henne mer antibiotika og skrev ut litt salve til øyet som jeg skulle smøre med morgen og kveld. I dag har hun vært mer eller mindre seg selv og er lett på foten som en tenåring og apetitten er tilbake, kan rett og slett ikke se at hun har vært så dårlig som hun var og øyet er nesten ikke hovent lengre, bare litt sårskorper over og under øyet.. Dette er rett og slett en solskinnshistorie og et utfall som jeg aldri hadde sett for meg :) Elsker happy ending!

Alle ponniene har også fått seg en runde med Coopersekt da det er en del som har klødd seg en del i det siste, så får vi se om det tar knekken på småkrypa ;) Alexander har også vært ute å ridd tur på Miss-L, de er virkelig et godt team :)

Alexander og Miss-L på ridetur

25 februar

En fæl avsluttning på dagen da jeg møtte en syk Pandora i boksen sin under kveldsforingen. Hun lå og hadde kramper og kastet hodet sitt frem og tilbake som hadde gravd seg ned på betongen.. Øyet var hovnvet opp og var stor som en appelsin og var oppskrapet og fullt i blod.. Fikk henne på beina, men hun hadde vanskelig for å gå og var svært medtatt. Veterinæren kom, men fikk ikke stillt noen diagnose da det var vanskelig å si hva som hadde skjedd siden det ikke var noen klare tegng på verken det ene eller det andre.. Litt lite tarmaktivitet og litt høy puls, men ellers alt ok. Behandlet med atibiotika og smertestillende. Veterinær kunne nevne epilepsi som et alternativ? Eller rett og slett rullet seg så nært veggen/hjørnet at hun hadde problem med å komme seg opp og dermed har kavet slik at hun fikk kramper av utmattelse? Dette får jeg ikke noe svar på, men kunne vært intr å visst.. Tiden vil vise hva som skjer, nå må vi bare ta en dag om gangen og ikke minst se hvordan hun er i morgentidlig...


18 februar

Da var jeg hjemme igjen fra en fantastisk uke i Egypt - Sharm El Sheik med 3 hærlige venninner. Denne turen ga meg virkelig en vitamininsprøytning og det er virkelig godt å kunne dra på tur uten både mann og barn og ikke minst ha fri fra alt av gårdsarbeid og hest, da er det også ekstra godt å komme hjem igjen til alt det kjente og kjære :) Året 2011 var et travelt år på hestefronten med mye motgang, så nå legger jeg all negativ energi bak meg og fortsetter med året med blanke ark og masse posetiv energi :) 

Kan bli vandt til en slik utsikt vell?? :)

1 februar

Vaksinering og registrering sto på programmet i dag.. Fjorårets eneste islandshestføll Tindra skulle registreres og det var på høy tid å begynne å venne henne til folk og begynne leietemmingen. Ble noen runder på plassen før hun fant ut at det kunne være lurt å spille på lag, ei hærlig frøken som jeg gleder meg til å holde på med fremover :)

Deilig vintervær og hestene koser seg :)

26 januar

Ut på kastrerings oppdrag i dag med to hingster som står oppstallet her i håp om at vallaker skal selge bedre enn hingster gjør for tiden?? De skal stå inne noen dager før de skal slippes ut seinere i uken når det er meldt kaldt og stabilt vær. Operasjonene var vellykket og vi håper vi slipper noe komplikasjoner i etterkant :)


14 januar

Nytt år, nye muligheter og sola er tilbake på Sævelund :-) Finnes ikke bedre vårtegn enn når sola kryper sakte men sikkert noen meter ekstra inn på tunet hver eneste dag.

Hadde ei fantastisk jul her hjemme på gården ilag med min nærmeste familie og det ble akkurat slik jeg håpte med god mat, stemning og en flott opplevelse for våre to prinser :)

Nyttårs aften ble feiret hos mine svigerforeldre med nydelig pinnekjøtt som aldri slår feil!

Gode venner :)

På tampen av 2011 ble det litt mer stress enn vi hadde forventet og ønsket da "Dagmar" bestemte seg for å ta turen. Vi var jo litt lei av alle stormene som var meldt, men som ikke kom og hele greia ble litt ulv ulv.. Men skjønte fort at her var det sterker krefter i sving. Lenge siden jeg har vært så redd for hus og hjem samt alle dyra våres. Hestene gikk ute og bare iløpet av en time var porten smaddret og trærne hadde ødelagt alle gjerdene, vare bare ren flaks at hestene ikke stakk av før vi fikk ting under "kontroll" og begynt å berget de inn.. Ikke bare, bare å finne husly til 30 hester på så kort tid, så takk gud for at vår kjøttfeproduksjon er redusert og ammefjøsen sto tom. Hingstene fikk vi berget inn i gammlefjøsen i en provisorisk bås og heldigvis fungerte det helt fint. Hestene var redde og heldigvis stolte de på oss når vi kom for å fange de og de som ikke ville la seg fange kom heldigvis fint etter :)

Det ble mye ødeleggelser på bygninger og materiell og den flotte aleen vår ser ut som en ribbet høne :( Det tok sin tid å få reparert gjerdene da det ble jobbet på spreng i flere dager med gravemaskin for å få unna alt tømmeret før vi kunne ta fatt på nye påler og streng, men etter 10 dager var alle hestene ute igjen og rimelig overlykkelige :)

Noe av hestegjerdene som ligger nede..

Aleen vår begynner å bli tynn.. :(

bottom of page